Εκτός από  τις περικοπές των συντάξεων, εδώ και χρόνια, πολλοί συνταξιούχοι περιμένουν να πάρουν τα εφάπαξ….

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος διέθεσε ένα ποσό για να αρχίσει ξανά η χορήγηση των εφάπαξ…. Έτσι θα ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2013, δηλαδή 1500 εκκρεμή εφάπαξ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, 1000 από το ΤΑΥΤΕΚΩ και 250 από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό… μπροστά στα ποσά που απαιτούνται για να χορηγηθούν τα εφάπαξ και να ρυθμιστούν και να λυθεί το πρόβλημα της συνταξιοδότησης χιλιάδων συνταξιούχων που προσπαθούν να ζήσουν χωρίς να τους χορηγείται η σύνταξη ή το εφάπαξ που δικαιούνται…

Θεωρούμε ότι τα προβλήματα ρευστότητας δόσεων των της τρόικας δεν είναι δικά μας προβλήματα …. ούτε επίσης η λογική … δίνουμε μια μικρή προκαταβολή {από τη δόση του μνημονίου}  για τους συνταξιούχους και κατά προτεραιότητα ικανοποιούμε την αγορά… δηλαδή προμηθευτές του δημοσίου, εθνικών εργολάβων κλπ….

Απαιτούμε την καταβολή των εφάπαξ και των συντάξεων μας άμεσα…. και κατά προτεραιότητα…

Θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη στο θέμα….

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.