Κύριοι βουλευτές, πείτε ένα κατηγορηματικό OXI και ευθυγραμμιστείτε με την απόφαση του Ελληνικού λαού!

Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση πληροφορούμαστε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έστειλε προς τους “θεσμούς” {τέως τρόικα} την πρόταση Γιούνκερ δήθεν βελτιωμένη (ως προς τι;) την οποία μόλις προχθές με συντριπτική πλειοψηφία καταδίκασε ο Ελληνικός λαός

Η πρόταση αυτή με πρόσχημα «να μην έρθουν τα χειρότερα» (ποια χειρότερα και για ποιούς;) υιοθετεί τα χειρότερα για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους.

Αν και  τα αγγλικά μας δεν είναι πολύ καλά (πόσο μάλλον τα γερμανικά μας), η πρόταση αυτή φέρνει τα χειρότερα για τους συνταξιούχους ακόμα κι αν δεν φύγουμε απ’ το Ευρώ ή αποφύγουμε τη χρεωκοπία

Στην πρόταση αυτή:

  • Μειώνονται άμεσα και αναδρομικά οι συντάξεις από 1.1.2015 κατά 2% οι κύριες και 6% οι επικουρικές (αυξάνοντας την εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ).
  • Επαναφέρεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
  • Γίνεται δεκτός στην ουσία ο περιβόητος νόμος Λοβέρδου – Κουτρουμάνη που τέμνει τη σύνταξη σε βασική των 360 ευρώ και «ανταποδοτική».
  • Καρατομεί τις συντάξεις βάζοντας επί πλέον «πέναλτυ» σε όσους έφυγαν πρόωρα.
  • Πέρα από όλα αυτά κουτσουρεύει τις συντάξεις των εντασσόμενων στο ΙΚΑ ταμείων {π. ΤΑΠ-ΟΤΕ, π. ΤΑΠ-ΔΕΗ και άλλων Ταμείων} με το πρόσχημα ότι χρηματοδοτούνται υπέρμετρα απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό, μιλώντας για σταδιακή κατάργηση της κάλυψης των συντάξεων αυτών απ’ τον       κρατικό προϋπολογισμό… αγνοώντας ότι οι συνταξιούχοι αυτοί πλήρωναν σαν εργαζόμενοι πολλαπλάσιες εισφορές.
  • Καταργεί σταδιακά το ΕΚΑΣ και προσθέτει βάρη σε ευάλωτες ομάδες συνταξιούχων.

Τέλος, η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη «να νομοθετήσει έτσι ώστε να ανατραπεί η απόφαση του ΣΤΕ που βγάζει αντισυνταγματικές τις περικοπές συντάξεων μετά την 01-01-2012»!

Κύριοι βουλευτές:

   Ακόμα κι αυτά να μην υπήρχαν και τα τόσα άλλα αρνητικά που υπάρχουν στη συγκεκριμένη πρόταση,  που υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών, δεν μπορείτε ετσιθελικά να αγνοήσετε την απόφασηεντολή του Ελληνικού λαού που τόσο πρόσφατα αποφάσισε, κάτω μάλιστα από τόσο δύσκολα και  εκβιαστικά διλλήματα (υπό το φως τέτοιας προπαγάνδας), τα οποία μπήκαν από το μαύρο μπλοκ της εξωτερικής και εσωτερικής τρόικας…

Σας καλούμε λοιπόν τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά να σταθείτε στο ύψος των  περιστάσεων, να ευθυγραμμιστείτε με την απόφαση-εντολή του ελληνικού λαού, να ορθώσετε το ανάστημά σας και να πείτε ένα τεράστιο ΟΧΙ στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το βράδυ στη βουλή.

  Το δήθεν «θεσμικό» μέτωπο του ΝΑΙ που δημιουργήθηκε δεν είναι μόνο έωλο και προσχηματικό αλλά αποτελεί ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ σε βάρος του ελληνικού λαού και της εργαζόμενης κοινωνίας.

Θυμίζουμε ότι στην πρόταση για ΝΑΙ ή ΟΧΙ -παρά τους εκβιασμούς και τα διλλήματα- το ΝΑΙ εισέπραξε μόνο 38.7%.

   Μα τότε ποια είναι η πλειοψηφία το 61,3% ή το 38,7%;;;

Ιδιαίτερα καλούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές να ευθυγραμμιστούν με το συμβόλαιο που υπέγραψαν, με  το αποτέλεσμα των εκλογών της 25-01-2015 και με το πρόσφατο δημοψήφισμα.

Περιμένουμε από σας ένα μεγάλο και κατηγορηματικό ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο.    Εκτός κι αν πιστέψατε αυτά που διατυμπανίζουν τα διαπλεκόμενα κανάλια της ενημέρωσης, οι δανειστές, οι εισοδηματίες – μπαταχτσήδες και οι άλλες…. δημοκρατικές δυνάμεις ότι ο Ελληνικός λαός τρελάθηκε κατά 80% και επείγεται να υπογράψετε αυτό που προχθές καταψήφισε!

   Οι όψιμοι φίλοι σας, – κύριοι βουλευτές της συμπολίτευσης – που σας καλούν να ψηφίσετε ΝΑΙ, αύριο θα σας λοιδορούν και θα σας εξευτελίζουν (σας είναι  γνωστό το ανέκδοτο της  κολοβής αλεπούς που κορόιδευε τις άλλες γιατί είχαν ουρές και τις καλούσε να τις κόψουν)…

Σας καλούμε λοιπόν, αφού μεταφράσετε και διαβάσετε καλά την πρόταση, να την καταψηφίσετε.

Κανένας δεν θα κριθεί αύριο με επιείκεια γιατί «δεν διάβασε ή δεν κατάλαβε» την νέα πρόταση – μνημόνιο!

Αθήνα: 10-07-2015

Για το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

         Βαγγ. Διαμάντης                                                       Παν. Μπρόφας

              Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

Υ.Γ. Η παραπάνω επιστολή στάλθηκε σήμερα σε όλους του βουλευτές που διαθέτουν email…

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.