Επιδόθηκε στα γραφεία των Π. Κουρουμπλή {Υπουργού Υγείας & Κοιν. Ασφαλίσεων}, Α. Ξανθύ {Αναπλ. Υπουργό Υγείας} και Δ. Στρατούλη {Αναπλ. Υπουργό Κοιν. Ασφαλίσεων} επιστολή για το θέμα της παρακράτησης υπέρ ασθένειας ποσοστού 4% επί των συντάξεων.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

Ως σύλλογος συνταξιούχων θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα, που αφορούν τον τρόπο υπολογισμού των κρατήσεων για ασθένεια που  γίνεται στα μέλη μας :

Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας έγινε πλήθος περικοπών στις συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές. Όσον αφορά τις κύριες συντάξεις, που ενδιαφέρουν εν προκειμένω, οι περικοπές αυτές χαρακτηρίζονται, από τους σχετικούς νόμους, σε άλλες περιπτώσεις ως κρατήσεις και σε άλλες ως μειώσεις.

Ειδικότερα με τους νόμους 3863/2010, 3986/2011, 4024/2011, 4051/2012 και 4093/2012 μειώθηκαν οι συντάξεις από δύο συντάξεις το χρόνο μέχρι 8,5 συντάξεις το χρόνο!!!

Παρά το ότι οι συντάξεις έχουν υποστεί τις ανωτέρω μειώσεις, η εισφορά ασθένειας {υπέρ ΕΟΠΥΥ} σε ποσοστό 4% υπολογίζεται χωρίς να ληφθούν υπόψη οι παραπάνω μειώσεις, και στην πραγματικότητα επί ποσού εντελώς υποθετικού, αφού έχουν υποστεί τις προαναφερθείσες μειώσεις.

Συνημμένα υποβάλλουμε δύο μηνιαία εκκαθαριστικά συντάξεων, με τα οποία αποδεικνύονται όλα τα ανωτέρω.

Μετά τα παραπάνω εκτεθέντα πιστεύουμε ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα δει το κατάφωρο της αδικίας σε βάρος των συνταξιούχων και θα αποκαταστήσει την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, θέτοντας τέρμα στην εν λόγω δυσαρμονία.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.