Σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα για τις κρατήσεις στο επικουρικό…

Έχουμε τονίσει  και προειδοποιήσει πολλές φορές τους συνταξιούχους ότι διαπλεκόμενα συμφέροντα δικηγορικών γραφείων, κάποιων συνταξιουχικών  σωματείων και εκδοτικών μέσων (sites, blogs, εφημερίδες κλπ) κάθε τόσο αναδεικνύουν υπαρκτά και ανύπαρκτα θέματα των συνταξιούχων με μοναδικό σκοπό την άγρα  πελατών… δια πάσαν χρήσιν!

Δεν μας φτάνουν οι πολύχρωμες μνημονιακές κυβερνήσεις που 8 χρόνια τώρα ληστεύουν και καρατομούν τις συντάξεις μας,  έχουμε και τα γνωστά παπαγαλάκια των διαπλεκόμενων ΜΜΕ και των κατ’ επάγγελμα “προθύμων”  να μας προτρέπουν κάθε τόσο σε αγωγές επί αγωγών και ατελέσφορες παρεμβάσεις με μόνο στόχο τον  πλουτισμό κάποιων.

Κάθε τόσο “ανακαλύπτουν” και προβάλουν και από ένα θέμα… Γι’ αυτό συναδέλφισσες και συνάδελφοι να προσέχετε…

Οι αγωγές για κάθε πρόβλημά μας και ο εφησυχασμός δεν οδηγούν σε καμιά λύση.

Σήμερα “ξαναφύτρωσε” το θέμα των κρατήσεων προς το επικουρικό… Θυμίζουμε ότι:

  • Εμείς – το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ – ανακαλύψαμε το θέμα, προβήκαμε συγκέντρωση και  διαμαρτυρία έξω απ’ το ΕΤΕΑ, αναγκάσαμε τη Διοίκηση να μας εξηγήσει, τους βομβαρδίσαμε με χιλιάδες αιτήσεις – ενστάσεις, καμία  λύση όμως δεν έχει  μέχρι  σήμερα για το  πρόβλημα αυτό δρομολογηθεί.
  • Εκείνη την εποχή, αυτοί που σήμερα “κόπτονται” για το θέμα, είχαν κρύψει το θέμα (Μόνο ο STAR είχε αναφερθεί για λίγα δευτερόλεπτα), παρόλο που εκείνη τη μέρα δόθηκαν 10άδες συνεντεύξεις!
  • Για να μην βάλουμε τους συναδέλφους και κάνουν αγωγές απ’ την αρχή και  πληρώνουν ξανά στους δικηγόρους, πληρώσαμε σαν σωματείο και έγινε προσφυγή στο όνομα συναδέλφου και μέλους μας… Στα ασφαλιστικά μέτρα που ακολούθησαν δεν βγήκε απόφαση… Η προσφυγή όμως έχει πάρει το δρόμο της τακτικής διοικητικής δικαιοσύνης. Και  αν κερδίσουμε θα κερδίσουν όλοι οι συνταξιούχοι αυτά που παράνομα τους παρακρατούνται!

Σε καμιά περίπτωση λοιπόν δεν προτείνουμε  να πάμε ξανά στους δικηγόρους…

Η λύση μπορεί να δοθεί σ’ αυτό το πρόβλημα μόνον με συνδικαλιστική και κοινωνική πίεση στην κυβέρνηση και στους αρμόδιους υπουργούς, μέχρι να αναγκαστούν να  επιστρέψουν τα παρανόμως παρακρατηθέντα και να γίνονται οι κρατήσεις σύμφωνα με τις καταβαλλόμενες επικουρικές  συντάξεις μας.

 Απαιτούμε από την κυβέρνηση θα ρυθμίσει το θέμα άμεσα και ουσιαστικά

Και είπαμε: Προσοχή στα παπαγαλάκια!

Η φωτογραφία είναι από τις 9 Σεπ. 2016, έξω απ’ το ΕΤΕΑ…

Στη συνημμένη φωτογραφία μέλη του Δ.Σ. στον Διοικητή του ΕΤΕΑ την ίδια μέρα…

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.