Συνάντηση εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία του Κινήματος Συνταξιούχων

0

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20/1/2015 συνάντηση στη Βουλή αντιπροσωπείας του Κινήματος Συνταξιούχων, αποτελούμενη απ’ τους Βαγγέλη Διαμάντη {πρόεδρο}, Πάνο Μπρόφα {Γραμματέα}, Δέσποινα Δημητριάδου – Ραυτοπούλου  {Ταμία} και Γιάννη Τζίτζη {Υπεύθυνο Πολιτιστικών} με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του Κινήματος Συνταξιούχων υπενθύμισε στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ τη σχετική επιστολή, πρόσθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα όλοι οι συνταξιούχοι και κατέθεσε μελέτη περικοπής των συντάξεων απ’ τα 500 μέχρι τα 3700 Ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι – στην περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει Κυβερνητικές ευθύνες – τα άμεσα μέτρα που  θα πάρει για τους συνταξιούχους είναι:

  1. Σταματάνε όλες οι μειώσεις στις συντάξεις

  2. Κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που προβλέπουν μείωση των επικουρικών και του εφάπαξ, ανάλογα με τα αποθεματικά των ταμείων {ρήτρα μηδενικού ελλείμματος}

  3. Αποκατάσταση 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους που λαμβάνουν       κάτω των 700 Ευρώ.

Τέλος ανέφερε ότι στο πρόγραμμα 4ετίας του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται:

  1. Σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών των συνταξιούχων, ανάλογα με τις δυνατότητες της οικονομίας.

  2. Σταδιακή αποκατάσταση των αποθεματικών των ταμείων, μετά τα τεράστια ποσά που χάθηκαν λόγω PSI.

  3. Επαναφορά της τριμερούς χρηματοδότησης των ασφαλιστικών εισφορών {των εργαζομένων κατά 2/9, του κράτους κατά 3/9 και των εργοδοτών κατά 4/9}.

Μοιραστείτε το.

Σχολιάστε

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Τα στοιχεία που υποβάλετε μέσω της φόρμας εγγραφής της ιστοσελίδας μας είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.