Επτά μέτρα πρόληψης που πρέπει να πάρει κάθε άνδρας

Τα ακριβή αίτια εκδήλωσης του καρκίνου του προστάτη διαφεύγουν της επιστημονικής κοινότητας ακόμη και σήμερα, παρά την αλματώδη πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τις μεθόδους διάγνωσης και αντιμετώπισης της νόσου.

Ωστόσο, έχει διαπιστωθεί πως ο τρόπος ζωής του άντρα και οι συνήθειες που έχει υιοθετήσει μπορεί να μειώσουν ή να αυξήσουν τις πιθανότητες εκδήλωσης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

Δείτε τι προτείνουν οι ειδικοί.

  1. Περισσότερα φρούτα, λαχανικά και ψάρι

Σε χώρες που οι διατροφικές συνήθειες περιλαμβάνουν παραδοσιακά την αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και ψαριού, όπως αυτές της Ανατολικής Ασίας, οι δείκτες καρκίνου του προστάτη τείνουν να είναι χαμηλότεροι.

  1. Πράσινο τσάι

Αρκετοί αμφισβητούν την αντικαρκινική του δράση, ωστόσο τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα είναι επαρκή ώστε να βάλουμε το ρόφημα στη διατροφή μας. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2012 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης έδειξε ότι υπάρχει μια άμεση, αναλογική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης τσαγιού και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη. Όσο περισσότερο τσάι έπιναν οι άντρες, τόσο μικρότερος ήταν ο κίνδυνος.

  1. Λιγότερο κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά με μέτρο, όχι ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα

Οι άντρες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος ή γαλακτοκομικών με πολλά λιπαρά αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη. Οι ερευνητές πιστεύουν πως ορισμένες διατροφικές ομάδες, όπως οι παραπάνω, επηρεάζουν την ορμονική λειτουργία κι έτσι μπορεί να διευκολύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

  1. Λιγότερο αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό, βλάπτει το συκώτι και συμβάλλει στην εκδήλωση της καρδιοπάθειας. Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί επίσης να αυξήσει και τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

  1. Συστηματική γυμναστική

Οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον 30 λεπτά ήπιας σωματικής άσκησης πέντε φορές την εβδομάδα ή 75 λεπτά έντονης σωματικής άσκησης ανά εβδομάδα για να θωρακίσει ο άντρας την υγεία του.

  1. Περισσότερο σεξ

Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά κατέδειξε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα προστατεύει τον άντρα σε ποσοστό 20% περίπου από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου του προστάτη.

  1. Υγιές βάρος

Η υπέρβαση του φυσιολογικού Δείκτη Μάζας Σώματος (υπέρβαροι και παχύσαρκοι άντρες) συνδέεται άμεσα με τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου, μεταξύ των οποίων και ο καρκίνος του προστάτη

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.