Η άποψη του Νομικού μας Συμβούλου για την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ…

0

Η άποψη του δικηγόρου Βαγγέλη Σαλαμάρα, για την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ, όσον αφορά την αντισυνταγματικότητα του δευτέρου μνημονίου έχει ως εξής:

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχουμε εδώ και λίγο καιρό και οι οποίες τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας πρόκειται  να ακυρώσει ως αντισυνταγματικές τις περικοπές οι οποίες επιβλήθηκαν στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα από το 2012 (2ο Μνημόνιο).

 Εφόσον οι πληροφορίες μας επιβεβαιωθούν πρόκειται για μία -μερική αλλά – σημαντική δικαίωση των εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα, οι συντάξεις των οποίων περιεκόπησαν σε τεράστιο βαθμό.

 Φυσικά, λαμβάνοντας οι δικαστές υπόψη το κόστος που θα έχει μία τέτοια απόφαση για τα ασφαλιστικά ταμεία, αναμένεται να θέσουν προϋποθέσεις για την αναδρομική ισχύ της απόφασης. Έτσι, το πιθανότερο είναι ότι ενώ εφεξής οι αποδοχές όλων των συνταξιούχων θα πρέπει να αποκατασταθούν στα προ του 2012 επίπεδα, δικαίωμα να λάβουν αναδρομικά τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά θα έχουν μόνο όσοι έχουν ήδη, μέχρι την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Προσφυγή δε σημαίνει και εκδίκαση της υπόθεσης, αρκεί η άσκηση της αγωγής.

Μοιραστείτε το.

Σχολιάστε

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Τα στοιχεία που υποβάλετε μέσω της φόρμας εγγραφής της ιστοσελίδας μας είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.