Προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την παρακράτηση υπέρ ασθενείας…

0

Από το 2010 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 οι περικοπές για την ασθένεια γίνονταν επί του ποσού της συνολικής σύνταξης και όχι της πραγματικής….

Εμείς – στο ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ – όλα αυτά τα χρόνια κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες και διαμαρτυρίες…

Πώς τώρα έχει η κατάσταση σήμερα…

Από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου και μετά το 6% υπολογίζεται στην καταβαλλόμενη σύνταξη, από τότε και μετά δεν υπάρχει θέμα…

Τα αναδρομικά όμως από το 16 και προς τα πίσω δεν μας τα έχουν ακόμα επιστρέψει… Ο τρόπος που τα διεκδικούμε είναι με δύο βήματα:

  1.  Συμπληρώνει ο καθένας μας τη συνημμένη αίτηση, την οποία και καταθέτουμε σε κάποιο γραφείο του ΕΦΚΑ, κρατώντας και το σχετικό πρωτόκολλο. Μην πηγαίνετε λοιπόν σε δικηγορικά γραφεία ή σε αυτούς που διαφημίζονται και πληρώνετε τζάμπα…!!!
  2. Αν με τον παραπάνω  τρόπο δεν μας επιστρέψουν τα αναδρομικά που μας οφείλουν, μπορούμε να προσφύγουμε και να τα διεκδικήσουμε δικαστικά, αρκεί το ποσό να είναι τέτοιο που να αξίζει τον κόπο… γιατί για πολλούς η διαφορά είναι 3 – 5 € το μήνα και  είναι ασύμφορο να προσφύγουν δικαστικά…

Όπως και νάχει όμως θα σας ενημερώσουμε για το κόστος της προσφυγής προσεχώς και μέσα στο καλοκαίρι…

Μοιραστείτε το.

Σχολιάστε

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Τα στοιχεία που υποβάλετε μέσω της φόρμας εγγραφής της ιστοσελίδας μας είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.