Άι σιχτίρ

Τρώγοντας έρχεται λέει η όρεξη.

Μας έκοψαν πρώτη φορά τη σύνταξη δεν μιλήσαμε, δεύτερη φορά πάλι δεν μιλήσαμε, τρίτη, τέταρτη, πέμπτη τίποτα, το βιολί μας εμείς τσιμουδιά.

Κι αυτοί συνέχισαν και συνεχίζουν το βιολί τους, κόψε επικουρικό, ξανακόψε, κόψε φάρμακα γιατρούς και δώστου απ’ την αρχή.

   Δεν λένε να χορτάσουν με τίποτα από κοψίματα.

Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε.

Κάθε μέρα τα λέμε στην τηλεόραση, να ρε κερατά, να ρε ξευτίλα, τι λέει ρε ο π, ο μ, ο κ………

Κάθε φράση και μούντζα, κάθε σχόλιο και μπινελίκι. Βλέπεις μεγαλώσαμε στη χούντα κάθε πόλις και στάδιον, κάθε χωριό και γυμναστήριον έλεγε ο περιβόητος Ασλανίδης.

Τώρα που το σκέφτομαι έτσι βρίζαμε και τότε…. αλλά από μέσα μας, να δεις τότε θα κολλήσαμε την αρρώστια.  

Το τι ακούει αυτό το χαζοκούτι από μας δε λέγεται, αν τα άκουγε το εσουρού θα μας έκοβε από τηλεθεατές και θα γλιτώναμε και μείς και οι μπουμπούκοι και οι Πάγκαλοι και οι Τρέμησες και οι Πρετεντέρηδες και εκείνος ο μπαρούφας από το μαγαζί του Αλαφούζου, όχι ο Μπάμπης –αυτός είναι εκτός συναγωνισμού- όχι μόνο στα μπινελίκια που τρώει αλλά και για τις μπαρούφες που πετάει, κάθε μέρα και καινούργια μέχρι να επανακάμψει η οικονομία, οικονομολόγος γαρ, μέχρι να έρθει η ανάπτυξη….. η περιβόητη.

Άμα τη λες όμως περιβόητη έρχεται αυτή; Αμ δεν έρχεται πεισμώνει και ξαναρχίζουν αυτοί τα κοψίματα…… φαύλος κύκλος σου λένε…..

Είδαν λοιπόν και αποείδαν και αντέδρασαν και οι δικαστικοί!

Θες γιατί είναι Πικραμένοι, θες γιατί είναι καθώς πρέπει και σοβαροί άνθρωποι και δεν έβριζαν το χαζοκούτι και επειδή δεν έβριζαν το χαζοκούτι δεν μπόρεσαν να εκτονωθούν, όπως και να’ χει απασφάλισαν.

Κλεφτρόνια είπαν (κάτι ξέρουν αυτοί) φέρτε πίσω τις συντάξεις και τους μισθούς που μας κόψατε.

Και όχι μόνο τις δικές μας αλλά και των στρατιωτικών και των αστυνομικών και των Βουλευτών και όσων άλλων απαρτίζουμε τον εθνικό κορμό.

Το κράτος είστε εσείς έλεγε παλιά ο μπαμπάς του σημερινού δρακουμέλ Κυριάκου στους μπάτσους.

Όλοι εμείς που απαρτίζουμε το κράτος πρέπει να ζούμε αξιοπρεπώς -αυτό ακριβώς λέει η απόφαση- αλλιώς δεν υπάρχει κράτος.

Αν δεν είμαστε εμείς να τους φυλακίζουμε, οι αστυνομικοί να τους συλλαμβάνουν και να τους δένουν, οι στρατιωτικοί να φυλάνε τα σύνορα, ποια σύνορα, και κατά διαστήματα όταν χρειάζεται να τους βάζουν στο γύψο και οι κεφαλαιοκράτες (αθάνατη επιχειρηματικότητα) να τους εκμεταλλεύονται υπάρχει κράτος;

Ποιος θα κυβερνάει; Οι μουζίκοι, η πλέμπα, ο εχθρός λαός;

Γι’ αυτό φέρτε πίσω τους μισθούς και τις συντάξεις μας, είπαμε μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια.

Εμείς είμαστε οι εγγυητές του πολιτεύματος γι’ αυτό ξανακόψτε απ’ τους άλλους, από ποιους; Μα απ’ αυτούς που βρίζουν την τηλεόραση, τους εχθρούς του έθνους!

Γι’ αυτό σας λέω αυτοί δεν θα κουραστούν, δεν θα στομώσουν, θα συνεχίσουν να κόβουν και να τρώνε από τις σάρκες μας.

Ουφ, τα είπα και ξεθύμανα….

Γι’ αυτό σταματάω το γράψιμο, ανοίγω την TV, σήμερα είναι Σάββατο και έχει τον Αυτιά.

Έχει καλεσμένους ένα Βουλευτή εργατολόγο, ένα δικηγόρο που δουλεύει στο γραφείο του, γιό του Βουλευτή συνδικαλιστή που πήρε εκείνο το μικρό εφάπαξ του ενός εκατομμυρίου, ένα συνδικαλιστή συνταξιούχο του ΙΚΑ που τώρα είναι δικηγόρος συνταξιουχολόγος, έναν προστάτη των καταναλωτών καταναλατολόγο, ένα λογιστή φοροτεχνολόγο και ένα δανειοτολόγο που μας συμβουλεύουν τι να κάνουμε αφού περάσουμε πρώτα σαν πελάτες από τα γραφεία τους.

   Ξαναρχίζω το βρίσιμο, άι σιχτίρ….

Παλαίμαχος

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.