Όλοι στις πανεργατικές και συνταξιουχικές συγκεντρώσεις

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι…

Το 4ο μνημόνιο κατατέθηκε στη βουλή και είναι έτοιμο προς ψήφιση…

 Τι κάνει το νέο μνημόνιο;

  1. Κόβει λεφτά.

α) απ’ τους συνταξιούχους  (κόβει την «προσωπική διαφορά» όλων μας, δηλαδή των συνταξιούχων, που σαν εργαζόμενοι πληρώναμε επί πολλά χρόνια υπέρογκες εισφορές).

β)  απ’ τους εργαζόμενους.

  2. Φορολογεί ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, αφού κατεβάζει το φορολογητέο εισόδημα.

Η κυβέρνηση ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι τα μέτρα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα!!!

Πού πηγαίνουν αυτά που μας κόβουν και πώς προκύπτει το… μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα;

Τα μέτρα αυτά λένε έχουν αντίστοιχα… αντίμετρα…

Που θα δοθούν τα λεφτά μας;

  1. Ένα ποσοστό θα πάει στις δημόσιες δαπάνες, δηλαδή για επενδύσεις στους επιχειρηματίες…
  2. 2. Θα μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων από 28% σε 26%, δηλαδή θα τα πάρουν από μας τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους και θα τα δώσουν απ’ ευθείας στους “πενόμενους” επιχειρηματίες, βιομήχανους κ.λ.π.
  3. Χρησιμοποιούν τον περιβόητο κοινωνικό αυτοματισμό! Κάποια λεφτά υποτίθεται θα πάνε για παιδικούς σταθμούς, για μείωση συμμετοχής στα φάρμακα, και άλλες υποτιθέμενες παροχές προς τα αποκλεισμένα και φτωχότερα κομμάτια της κοινωνίας. Δηλαδή παίρνουν από τους φτωχούς  ”για να δώσουν” στους φτωχότερους. Η λογική του κατήφορου… που δεν έχει πάτο!

Η πλήρης φτωχοποίηση της εργαζόμενης κοινωνίας.

Δηλαδή θα πάρουν άλλη μια φορά ένα μέρος των αποδεκατισμένων συντάξεών μας (που έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 40% – 60%) και θα τα μοιράζουν κατά το δοκούν…

Αυτό είναι το 4ο μνημόνιο…

Τα παίρνουν δηλαδή από τους φτωχούς και τα δίνουν στους πλούσιους για να επενδύσουν και έτσι …. να βρουν τα παιδιά μας δουλειά!!!

Πρώτα το είπε ο Καμμένος, μετά το επανέλαβαν με άλλους τρόπους κυβερνητικά στελέχη και χθες με ένα κουτοπόνηρο τρόπο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ”συνομιλία” του με συνταξιούχους σε καφενείο της Καλλιθέας.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι:

Αυτήν την κύρια κατεύθυνση του 4ου μνημονίου, την υποβαθμίζουν λίγο πολύ και η κυβέρνηση και η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση. Η συζήτηση που γίνεται είναι αποπροσανατολιστική και γίνεται για ”ξεκάρφωμα”.

Διαφωνούν σε τριτεύοντα ζητήματα. Θα ψηφίσετε τα αντίμετρα; λέει η κυβέρνηση.

Ποια αντίμετρα; Χρειάζεται 3,5% πλεόνασμα…. απαντάει η αντιπολίτευση.

Άλλος λέει, μείωσε τον ΕΝΦΙΑ τώρα (ΝΔ). Άλλος, δώστε τόσα στους εργοδότες για να κάνουν προσλήψεις (ΠΑΣΟΚ).

Κανένας δεν λέει ότι τα αντίμετρα και το «πλεόνασμα» είναι τα δικά μας λεφτά που παίρνουν από την κατρουγκάλειο «προσωπική διαφορά» και τη φορολογία.

Εδώ ταιριάζει η παροιμία: Δυό (πολλοί)… γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.

Βρήκαν λεφτά (τα δικά μας) και διαφωνούν ψηφοθηρώντας στην μοιρασιά, όλα τα μνημονιακά κόμματα!

Γιατί συμβαίνουν όμως όλα αυτά;

Πώς κατάφεραν να μας κόψουν τις συντάξεις 17-18 φορές;

Το ερώτημα παραμένει. Εμείς θα συνεχίσουμε  να το φωνάζουμε και να το διατυμπανίζουμε, έστω κι αν είμαστε μερικές φορές ”φωνή βοώντος εν τη ερήμω”.

Πώς τολμάει η σημερινή κυβέρνηση -όπως όλες οι προηγούμενες- να μας ξαναχτυπάει και να κόβει συντάξεις; Από πού αντλούν αυτό το ανερυθρίαστο θράσος;

Ο πρωθυπουργός το διατύπωσε προχθές  ξεκάθαρα : Η κοινωνία κατανοεί και δεν αντιδρά στα μέτρα, γιατί βλέπει ότι είναι αναγκαία!!!

Τα ίδια έλεγε και ο… “κομμουνιστής” Κατρούγκαλος πέρυσι.

“Αν οι εργαζόμενοι ήταν αντίθετοι με το νόμο για το ασφαλιστικό θα καιγόταν η Αθήνα”!

Καταλάβατε γιατί μας κόβουν συνεχώς κουστούμια;

Πριν λίγες μέρες ο πολύς κ. Σόιμπλε δήλωσε με νόημα ότι δήθεν θα είναι δύσκολο να ξαναθέσουμε ασφαλιστικό ζήτημα στην Ελλάδα…

Δηλαδή την ώρα που έχουν  αποφασίσει και ουσιαστικά έχουν επιβάλει το τέταρτο μνημόνιο, ήδη σκέφτονται και προγραμματίζουν την επόμενη μείωση των συντάξεών μας!

Τόχουμε ξαναπεί:  Κάθε φορά που κόβουν συντάξεις και βλέπουν ότι δεν αντιδρούμε -κατεβαίνουν δηλαδή στις συγκεντρώσεις μερικές χιλιάδες συνταξιούχοι- παίρνουν μέτρα για το καινούργιο κουστούμι. Αυτό γίνεται και τώρα.

Όσοι νομίζουν ότι η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση ή όποιος άλλος θα λύσει τα δικά μας προβλήματα, ενώ εμείς παραμένουμε ανενεργοί και απλοί θεατές και ψηφοφόροι, κάνει μεγάλο λάθος.

Λοιπόν, συνάδελφε-συνδέλφισσα συνταξιούχε:

Ή θα κινητοποιηθείς και την Τετάρτη θα καταλάβουν ότι είμαστε αποφασισμένοι και ότι δεν πάει  άλλο

Ή σε λίγο καιρό η σύνταξη των 200 € θα φαίνεται μεγάλη και σπατάλη του κράτους προς τους συνταξιούχους, οι οποίοι -μας τόχουν ξαναπεί παλιά- δεν παράγουμε…

Όλοι στις πανεργατικές συγκεντρώσεις της Τετάρτης…

Άμα θέλουν μέτρα και αντίμετρα να τα πάρουν απ’ αυτούς που έχουν, που θησαύρισαν με τον ιδρώτα μας όλα αυτά τα χρόνια, βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές, (που δεν πληρώνουν κανένα φόρο)…εισοδηματίες και τις άλλες “χειμαζόμενες” κοινωνικές κατηγορίες!!!

Όχι στο νέο και στα παλιά μνημόνια.

  • Δεν ξεχνάμε και δεν χαριζόμαστε σε καμιά μνημονιακή κυβέρνηση, την τωρινή και τις προηγούμενες.
  • Διεκδικούμε την επαναφορά των καταληστευμένων συντάξεών μας.
  • Να εφαρμοστούν άμεσα οι αποφάσεις του συμβουλίου της επικρατείας.

Προσυγκέντρωση στην Αθήνα κάτω απ’ τα γραφεία μας (3ης Σεπτεμβρίου 13) στις  10.30 – 10.45.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.