Το τσουνάμι των μνημονίων πλήττει την εργαζόμενη κοινωνία κατά κύματα, που δυστυχώς αντί να κοπάζουν εντείνονται!

Τα προηγούμενα “κύματα” διέλυσαν τους μισθούς, τις συντάξεις, τις δουλειές των εργαζομένων και το μέλλον των παιδιών μας… Το σημερινό και μεγαλύτερο κύμα σαρώνει το δικαίωμα της απεργίας και τα σπίτια μας.  Σαρώνει την οικογενειακή εστία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, που βρέθηκαν χωρίς δική τους ευθύνη και υπαιτιότητα να “χρωστάνε” στο κράτος και τις τράπεζες. Ακριβώς στο  ίδιο χρεοκοπημένο κράτος και τις χρεοκοπημένες τράπεζες  που εμείς συντηρούμε, ”ανακεφαλαιώνουμε'” και ακριβοπληρώνουμε…

Εμείς – το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ένα ανεξάρτητο και  ακηδεμόνευτο κίνημα –  δεν μπορούμε και δεν θα μείνουμε απαθείς απέναντι σ’ αυτή την  επίθεση που διεξάγουν εναντίον μας οι ξένοι και ντόπιοι “δανειστές'” και το πολιτικό σύστημα της χώρας με πολιορκητικό κριό την ψευτοαριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ….

Κι αυτό όχι μόνο γιατί οι περισσότεροι που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο προέρχονται από μας τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους αλλά κυρίως γιατί έχουμε και ηθικό χρέος να συμπαρασταθούμε σε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας, την ίδια στιγμή που τα κοράκια του χρηματοπιστωτισμού και του παρασιτισμού στη χώρα θησαυρίζουν.

Δεν μας πείθουν τα επιχειρήματα, οι δικαιολογίες και τα αποπροσανατολιστικά επιχειρήματα ότι τάχα χτυπάνε τους “κακοπληρωτές”… Με αυτά τα προσχήματα στοχεύουν στο ξεσπίτωμα εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών.

Αν δεν είναι έτσι ας νομοθετήσουν την εξασφάλιση της προστασίας της κατοικίας εδώ και τώρα… πριν  ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί!

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του κινήματος συνταξιούχων να συμμετάσχουν και να πρωτοστατήσουν σε όλες τις διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις του πολύμορφου κινήματος που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή σε  όλη τη χώρα. Η απεργία και η πάλη των τάξεων δεν καταργείται ούτε από το Λάσκαρη, ούτε από τον Τσίπρα, ούτε απ’ τους πρώην… και τους επόμενους!

Απαιτούμε:

  • Την νομοθετική κατοχύρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας.
  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
  • Διαγραφή χρεών σε εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους (όπως γίνεται με τις χρεωκοπημένες Τράπεζες).
  • Συμψηφισμό των περικοπών που έγιναν σε μισθούς και συντάξεις με τα χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες.
Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.