Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Ο Υφυπουργός Πετρόπουλος “δεσμεύτηκε” σε κάποιους συνταξιούχους που τον επισκέφθηκαν ότι από 1.1.2018 θα βάλει τις υπηρεσίες του να υπολογίσουν ανά συνταξιούχο τα ποσά που προκύπτουν από τη διαφορά υπέρ ασθένειας,  γιατί οι κρατήσεις υπολογίζονταν στην ονομαστική και όχι στην πραγματική σύνταξη που παίρναμε.

Από δεσμεύσεις – θυμίζουμε ότι παρόμοιες έχει ξανακάνει ο εν λόγω υφυπουργός –  έχουμε χορτάσει…

Για το θέμα έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  1. Με τον επανυπολογισμό των συντάξεων, που γίνεται με αφορμή το ν. Κατρούγκαλου, θα προκύψουν δυσάρεστες εκπλήξεις για όλους τους συνταξιούχους…
  2. Η λεγόμενη προσωπική διαφορά – όπως έχει ψηφιστεί – σχεδόν θα καταργηθεί από την 1.1.2019 (αφού θα υπάρξουν μειώσεις των συντάξεων μέχρι 18%). Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν σκέψεις αυτές οι περικοπές – με αφορμή την 3η αξιολόγηση ή επειδή δεν έπιασαν τους στόχους όπως άφησε να διαρρεύσει την 13.9.2017 ο υπουργός οικονομικών – αυτές οι περικοπές να μας έρθουν νωρίτερα!!! Όλα αυτά συνεκτιμούνται φαίνεται στο υπουργείο,  φτιάχνονται διάφορα σενάρια και μέσα σε αυτά ίσως για να μας χρυσώσουν τα χάπι να μας επιστρέψουν κάποια …ψιλά, τα οποία όμως θα αφαιρέσουν από τις επόμενες περικοπές!
  3. 3. Έχουμε επισημάνει κι άλλες φορές, ότι διάφορα “δίκτυα συνταξιουχοπατέρων,” συγκεκριμένα συγκροτήματα τύπου και δικηγορικά γραφεία προσπαθούν να στρέψουν την τεράστια μάζα των συνταξιούχων σε αγωγές επί παντός επιστητού, να αποπροσανατολίσουν και κάποιοι να θησαυρίζουν μέσα απ’ αυτό το κλίμα που δημιουργείται.
  4. Το μεγάλο θέμα όμως είναι τα αναδρομικά από το 2012 και μετά (με την Απόφαση του Σ.τ.Ε. που τελεσίδικα έκρινε τις περικοπές του 2012 αντισυνταγματικές), σ’ αυτό πρέπει να επικεντρωθεί η πάλη των συνταξιούχων και όλων των σωματείων, για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να επιστρέψει να τα επιστρέψει. Για να μην τρέφουμε όμως αυταπάτες, πρέπει να ξέρουμε ότι οι πιέσεις είναι τεράστιες προς τα διοικητικά δικαστήρια που έχουμε προσφύγει και δύσκολα οι δικαστές θα βγάλουν απόφαση υπέρ μας  {σύμφωνα με αυτά που έχουν δει μέχρι στιγμής τα μάτια μας}, αν δεν υπάρξει μαζική διεκδίκηση και έξω από τα δικαστήρια και σε διαδηλώσεις στους δρόμους…
  5. Για το συγκεκριμένο θέμα – των διαφορών παρακράτησης υπέρ ασθένειας – που όψιμα κάποιοι ανακάλυψαν, έχουμε ασχοληθεί εδώ και δύο χρόνια με επιστολές και παραστάσεις στο Υπουργείο και με τις αιτήσεις – ενστάσεις {όπως σας έχουμε ενημερώσει}, τις οποίες συμπληρώνουμε και στέλνουμε ο καθένας μόνος του, δεν θεωρούμε ότι πρέπει να προσφύγουμε ακόμα δικαστικά γι’ αυτό το θέμα. Περιμένουμε να ρυθμιστεί. Όσοι έτρεξαν ήδη στους δικηγόρους πλήρωσαν την προκαταβολή {συνήθως γύρω στα 100 €} και όταν ρυθμιστεί δικαστικά ή με υπουργική απόφαση ο δικηγόρος θα πάρει τα ποσοστά του. Σημειώνουμε ότι για το θέμα έχουμε πρόταση από το δικηγόρο μας από πέρυσι. Αν χρειαστεί θα την δημοσιοποιήσουμε. Επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σε κάθε είδους πρόταση που κυκλοφορεί στην πιάτσα για να κάνουμε  αγωγές επί αγωγών γι α κάθε επί }μέρους θέμα.

Αρκετά  μας έχουν κόψει όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις  από το 2010 μέχρι σήμερα…

Δεν χρειάζεται να πληρώνουμε επί πλέον εισφορές  και φόρους προς διάφορους μωροφιλόδοξους  συνταξιουχοπατέρες και διαπλεκόμενα  δικηγορικά γραφεία…

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.