Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι οι λόγοι που μας ώθησαν να δημιουργήσουμε το Κίνημα Συνταξιούχων δεν οφείλονται μόνο στις αντιδημοκρατικές διαδικασίες και τα καταστατικά ορισμένων σωματείων συνταξιούχων.

Η εμπειρία μας όλα αυτά τα χρόνια, μετά την ψήφιση των μνημονίων, μας λέει ότι – ανεξάρτητα με το εάν υπάρχουν τυπικές δημοκρατικές διαδικασίες, όπως η απλή αναλογική με τη λογική του ν 1264 στα σωματεία ή όχι  –  η πορεία και η έλλειψη στρατηγικής των σωματείων αυτών μας οδήγησαν σε ολοκληρωτική ήττα χωρίς να δώσουμε καμιά μάχη και χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά

Δεν είναι λοιπόν το κύριο και μοναδικό μας πρόβλημα, αν υπάρχει απλή αναλογική σε κάποια σωματεία. Το πρόβλημα είναι ευρύτερο, βαθύτερο και ουσιαστικότερο… Όσοι είδαν το φως το αληθινό και νομίζουν ότι συμμετέχοντας στις εκλογές του α ή του β σωματείου θα λύσουν τα προβλήματά μας τους ευχόμαστε καλή επιτυχία! Εμείς όμως δεν θα πάρουμε, ούτε χρειαζόμαστε μερίδιο από τέτοιες επιτυχίες και τέτοιες δόξες….

Μην προσπαθείτε – κάποιοι – να μας εμπλέξετε με την α ή τη β παράταξη οποιουδήποτε σωματείου και μάλιστα όταν οι επίδοξοι σωτήρες όλων των παρατάξεων έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση… οι πρώην κι οι επόμενοι…

Το Κίνημα Συνταξιούχων θα συνεχίσει αταλάντευτα την πορεία του, οι στοχεύσεις μας είναι διαφορετικές, αφορούν την πάλη για την επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων, αφορούν την καρατόμηση των συντάξεων μας από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις {ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ}.

Δεν ξεχνάμε τίποτα, δεν χαρίζουμε τίποτα και δεν χαριζόμαστε σε κανένα.

Δεν έχουμε επιλεκτική μνήμη… ούτε μνήμη χρυσόμυγας.

Δεν μας ενδιαφέρει να αποκτήσουμε συνδικαλιστικές θέσεις σε κανένα άλλο σωματείο με συνδικαλιστικούς μισθούς, ταξιδάκια ανά την επικράτεια και λοιπές παροχές…

Ένας  είναι ο στόχος. Η σύνταξή μας και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα που έχουν άγρια λεηλατηθεί….

Σ’ αυτή την κατεύθυνση είμαστε ανοιχτοί για συνεργασία με όλα τα σωματεία των συνταξιούχων, συμμετέχουμε σε όλες τις συγκεντρώσεις, τις πορείες κλπ ανεξάρτητα από τους διοργανωτές, γιατί πιστεύουμε ότι “όλοι μαζί μπορούμε”!!!

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.