Από συνάδελφο και φίλο του Κινήματος Συνταξιούχων πήραμε την ακόλουθη επιστολή:

Καλημέρα,

Για τη δήλωση εισοδήματος του 2014 (εισοδήματα 2013) αντιμετώπισα το πρόβλημα αδυναμίας δήλωσης των ποσών των ασφαλιστικών εισφορών που είχα καταβάλει για αυτασφάλιση κύριας σύνταξης, κλάδου υγείας και εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ όπου ήμουν επίσης υποχρεωμένος να καταβάλλω εισφορές. Με δεδομένο ότι δεν είχε προβλεφθεί αντίστοιχο πεδίο στο έντυπο της εφορίας, τόσο οι φοροτεχνικοί που απευθύνθηκα όσο και η ίδια η εφορία, μου είπαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να τα δηλώσω και άρα να μειωθεί σημαντικά το εισόδημα.

Επειδή στην φετινή δήλωση έχει προβλεφθεί αντίστοιχο πεδίο (το 351), που σημαίνει ότι υπήρξαν παράπονα με αποτέλεσμα το θέμα να διευθετηθεί, το έψαξα παραπάνω και βρήκα ότι έχει εκδοθεί οδηγία (ΠΟΛ.1046/6.2.2015 ) για συμπληρωματική δήλωση εισοδημάτων 2013 χωρίς πρόστιμο όπου τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών καταχωρούνται στα πεδία 399,400

Νομίζω ότι το θέμα αυτό αφορά σε πάρα πολλούς συναδέλφους που κάνανε αυτασφάλιση μέσα στο 2013 η αναγνώρισαν στρατό/πλασματικά έτη η πληρώνανε εισφορές σε ταμεία μηχανικών, δικηγόρων και γιατρών ενώ ήταν συνταξιούχοι και γι’ αυτό θα ήταν σκόπιμο να ενημερώσετε τους – πολλούς – ενδιαφερόμενους.

Ευχαριστώ  – Χριστόδουλος Γογγύλης  6973333773

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.