Εφτά χρόνια μνημόνια…

0

Έκλεισαν εφτά χρόνια…

Ήταν 23 Απριλίου του 2010 όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε από το ακριτικό Καστελόριζο την προσφυγή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Με φόντο το μικρό ήσυχο λιμανάκι του μικρού νησιού και φορώντας μωβ γραβάτα ο Γ. Παπανδρέου επιβεβαίωνε και επίσημα της έναρξης μιας δημοσιονομικής προσαρμογής που έλαβε διαστάσεις εθνικής περιπέτειας και επτά χρόνια αργότερα εξακολουθεί να βασανίζει την ελληνική κοινωνία.

Εφτά χρόνια σήμερα από την ημέρα που μας ανακοινώθηκε πως επιτέλους πια σαν χώρα, θα μπαίναμε σε κάτι απάνεμα λιμάνια, θα αποφεύγαμε βράχια υφάλους σκοπέλους και κάβους, γκρεμούς βράχια και χαράδρες, σεισμούς λιμούς λοιμούς και καταποντισμούς και γενικά πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, που δυστυχώς δεν λένε όμως να τελειώσουν.

Εφτά χρόνια που εμείς οι συνταξιούχοι (όπως κι η  υπόλοιπη εργαζόμενη ελληνική κοινωνία) έχουμε βιώσει και βιώνουμε ό,τι πιο ανάλγητο έχει συντελεσθεί σ’ αυτή τη χώρα, αφού, πέρα απ’ τις τεράστιες και αναγκαστικές εκπτώσεις στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έχουμε δεχθεί πάνω από 18 περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας…

Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στις κυβερνήσεις που κατόρθωσαν έναν τέτοιο … άθλο, δηλαδή στην Κυβέρνηση Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ), στην Κυβέρνηση Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), στην Κυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), στην Κυβέρνηση Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ)… τους αναφέρουμε, για να μην ξεχνιόμαστε…

Μοιραστείτε το.

Σχολιάστε

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Τα στοιχεία που υποβάλετε μέσω της φόρμας εγγραφής της ιστοσελίδας μας είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.