Ιδού 15 μέτρα του νέου Μνημονίου (ν. 4336/2015)

Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Το σύστημα συντάξεων λόγω Μνημονίων καταρρέει. Το σημερινό επίπεδο συντάξεων δεν είναι εγγυημένο. Τα δύο πρώτα Μνημόνια (ν. 3845/2010 και ν. 4046/2012) επιτάχυναν την κατάρρευση με πιο βασικές αιτίες την ανεργία, τη μείωση των μισθών-εισφορών, το ληστρικό για τα Ταμεία PSI και τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στο μισό!

Το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015), αν δεν ακυρωθεί, θα βάλει ταφόπλακα στο ελληνικό σύστημα συντάξεων. Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, θα προβεί άμεσα σε περικοπές στις κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και στα εφάπαξ. Το τρίτο Μνημόνιο, που έχει ενσωματώσει και τα δύο προηγούμενα (ν.4336/2015 σελ. 1014) προβλέπει μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά 1% (1,8 δις €), γεγονός που θα οδηγεί σε μόνιμη μείωση των κύριων συντάξεων.

Ολόκληρο το σχέδιο που μας έχουν “ετοιμάσει” μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω συνημμένο…

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.