Με αφορμή τα αναδρομικά των βουλευτών…

0

Το πρόβλημά μας  όλων των συνταξιούχων που μας καρατόμησαν τις συντάξεις (18 και βάλε φορές), δεν είναι τα αναδρομικά των βουλευτών, οι συντάξεις των δικαστικών των ένστολων και όποιων άλλων…

Το σύστημα εξουσίας έχει τρόπους να στηρίζει τους βασικούς πυλώνες του. Αυτό που ενδιαφέρει εμάς δεν είναι οι διαμάχες μεταξύ των πυλώνων του συστήματος.

Εμείς οι συνταξιούχοι που δουλέψαμε με το μυαλό και με τα χέρια ζητάμε να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις  – ξεκινώντας με την απόφαση του ΣτΕ του Ιουνίου του 2015 – και να εφαρμοστούν οι βασικοί κανόνες  της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Σ’ αυτό το στόχο πρέπει να επικεντρωθούμε και να μην αποπροσανατολιζόμαστε από την προπαγάνδα της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας, που θέλουν  να επικρατεί εσαεί στη χώρα οιονεί επιτροπεία κι ένα καθεστώς «μπανανίας»

Εμείς οι συνταξιούχοι απαιτούμε:

  1. Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων απ’ το 2012 και μετά.
  2. Να μας αποδίδεται η σύνταξή μας από τον Ιούνιο του 2015 χωρίς τις παράνομες και αντισυνταγματικές κρατήσεις.
  3. Να χαρακτηρισθεί αντισυνταγματικός ο ν. Κατρούγκαλου, για όλους τους λόγους που αναφέρονται στην προσφυγή που έχουν κάνει όλοι οι συνταξιουχικοί φορείς, μεταξύ των οποίων και οι ίδιοι οι δικαστικοί.

Είναι παρήγορο ότι χθες οι ενώσεις δικαστικών – ενεργών και συνταξιούχων -συντάσσονται στη λογική της αντισυνταγματικότητας του παραπάνω νόμου.

Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε ότι όσοι δικαστές μέσα σ’ αυτές τις αντίξοες μνημονιακές συνθήκες συντάσσονται με το εργατικό και συνταξιουχικό κίνημα θα πρέπει να στηρίζονται απ’ αυτό, γιατί διαφορετικά από την πίεση η οποία ασκείται επάνω τους θα μεταμορφωθούν σε … Πικραμένους!

Ο νοών νοείτω

Φυσικά όλα αυτά προϋποθέτουν ένα ρωμαλέο και ενωτικό εργατικό και συνταξιουχικό κίνημα, που μόνο αυτό μπορεί να υποχρεώσει την εκτελεστική εξουσία να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις και να αποκαταστήσει την τεράστια ληστεία που έχει γίνει στα εργατικά εισοδήματα και στις συντάξεις μας…

Μοιραστείτε το.

Σχολιάστε

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Τα στοιχεία που υποβάλετε μέσω της φόρμας εγγραφής της ιστοσελίδας μας είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.