Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Όπως έχετε διαπιστώσει (με την κατάθεση των τελευταίων συντάξεων)  η σύνταξη που πήραμε έχει υποστεί ακόμα μια μείωση, η οποία προήλθε από την αύξηση της φορολογίας.

Η μείωση αυτή βέβαια είναι μικρή, πράγμα, που δεν μας κάνει να πανηγυρίζουμε κιόλας!

Γιατί στις 14-15 ως τώρα μειώσεις, μας αφαίρεσαν άλλα 15 – 25 € από την κύρια σύνταξη προς το παρόν και θα ακολουθήσει αντίστοιχη μείωση και στην επικουρική.

Την επικουρική όμως δεν την παίρνουμε στο τέλος του μήνα αλλά στις 4 του επόμενου μήνα. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά κερδίζουν ένα μήνα με αυτή την αλχημεία!

Έξι χρόνια τώρα όλο τέτοια “κολπάκια” σκαρφίζονται οι πολύχρωμες μνημονιακές κυβερνήσεις… Στη συνέχεια – όπως έχει ψηφιστεί ήδη – θα πληρώνουν το επικουρικό ανά δύο μήνες, θα δούμε και τι άλλο θα σκαρφιστούν!

Πάντως ένα πράγμα θα τους έσωζε, αν δεν υπήρχε η δική μας απάθεια και αδιαφορία. Να μετέθεταν την πληρωμή των συντάξεων για …. αύριο! Κάθε φορά! Όπως έκαναν οι παλιοί μπακάληδες, που έγραφαν: Βερεσέ σήμερα δεν έχει, αύριο έχει!!!

Με αφορμή λοιπόν την αύξηση της φορολογίας (λόγω μείωσης του αφορολόγητου ορίου) στις ήδη καρατομημένες συντάξεις μας, μας ξανάρχονται μερικές σκέψεις στο μυαλό μας… Ιδίως για το ποιες κοινωνικές τάξεις πληρώνουν – όπως αναφέρουν οι πάντες, ακόμα κι αυτοί που μας φορολογούν…

Πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια… Μισθωτοί και συνταξιούχοι

Ας θαυμάσουμε όμως για άλλη μια φορά – σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο που το κράτος έχει πραγματική ανάγκη για έσοδα – με ποιο τρόπο επιβραβεύει την φοροκλοπή και την συνδαυλίζει ταυτόχρονα….

Νόμος 4337/2015, που ψηφίστηκε 20 μέρες περίπου μετά το σχηματισμό της σημερινής κυβέρνησης…

“Αρθρο 3 – Πρόστιμα για παραβάσεις σχετικές με τον φόρο προστιθέμενης αξίας

Για παραβάσεις σχετικές με τον φόρο προστιθέμενης αξίας οι οποίες διαπιστώνονται κατόπιν ελέγχου, επιβάλλονται τα ακόλουθα πρόστιμα:

  1. Σε περίπτωση μη έκδοσης φορολογικού στοιχείου ή έκδοσης ή λήψης ανακριβούς στοιχείου για πράξη που επιβαρύνεται με ΦΠΑ, επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα τοις εκατό (50%) επί του φόρου που θα προέκυπτε από το μη εκδοθέν στοιχείο, ή επί της διαφοράς, αντίστοιχα.
  2. Σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται, η υποβολή ανακριβών δηλώσεων ή η μη υποβολή δηλώσεων, υποβολή δηλώσεων, με συνέπεια τη μη απόδοση ή τη μειωμένη απόδοση ή την επιπλέον έκπτωση ή επιστροφή ΦΠΑ, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) επί του ποσού του φόρου που θα προέκυπτε από την μη υποβληθείσα δήλωση ή επί της διαφοράς, αντίστοιχα.
  3. Σε περίπτωση άσκησης οικονομικής δραστηριότητας χωρίς να έχει υποβληθεί δήλωση έναρξης εργασιών, παρά την ύπαρξη σχετικής υποχρέωσης, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) επί του ποσού του ΦΠΑ που θα έπρεπε να είχε αποδοθεί για όλη τη διάρκεια λειτουργίας της οικονομικής δραστηριότητας.
  4. Σε κάθε πρόσωπο μη υπόχρεο σε υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ που εκδίδει φορολογικά στοιχεία με ΦΠΑ, χωρίς να έχει τέτοια υποχρέωση, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) επί του αναγραφόμενου φόρου που δεν αποδόθηκε.»

Μεταφράζουμε:  Όποιος δεν κόβει απόδειξη και εντοπιστεί κι έχει κλέψει 500 € πχ ΦΠΑ θα πληρώνει πρόστιμο 250 €, τα άλλα 250 € του τα χαρίζουν! Γιατί να κόβουν αποδείξεις και γιατί να μαζεύει έσοδα το κράτος αφού έχει παγιδευμένα τα συνήθη υποζύγια; Να σημειώσουμε επίσης ότι τα υποζύγια αυτά (εμείς) είμαστε που πληρώνουμε τον ΦΠΑ και οι διάφορες κατηγορίες μικρομεσαίων – εμπόρων κλπ, όταν δεν τον αποδίδουν στο κράτος, δεν τον κλέβουν από το κράτος αλλά από μας

Το ίδιο συμβαίνει και στις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Όποιος συλληφθεί να κρύβει ΦΠΑ θα πληρώνει σαν πρόστιμο τον μισό ΦΠΑ από αυτό που έκλεψε! Έτσι ακριβώς…

Όταν ανοίγει κάποια …μαύρη επιχείρηση και δεν πληρώνει τίποτα, όταν συλληφθεί θα πληρώνει σαν πρόστιμο τον μισό ΦΠΑ που θα έπρεπε να αποδώσει!!!

Αλλά δεν σταματάμε μόνο εδώ. Η “συμπαθής” κατηγορία των φοροφυγάδων πρέπει να ενισχυθεί με άλλους τρόπους για να έρθει προφανώς η περιβόητη ανάπτυξη…

Στο άρθρο 7 του ίδιου νόμου, για παραβάσεις που αφορούν πλαστά στοιχεία, εικονικά στοιχεία, νόθευση εμπορικών και φορολογικών εγγράφων γίνονται τεράστιες εκπτώσεις!

Ας πάμε στο άρθρο 8 (που μπορείτε να το διαβάσετε στον ίδιο τον νόμο που αναρτούμε συνημμένα), εκεί που μιλά για εγκλήματα φοροδιαφυγής και για τις ποινικές κυρώσεις… Καινούργιες εκπτώσεις!!!

Αυτά δεν έχουν σημασία μόνο για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και συνταξιούχους οι κυβερνήσεις, ακόμα κι αυτές που αυτοαποκαλούνται αριστερές…. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μεγάλοι φοροφυγάδες με τις τεράστιες φοροαπαλλαγές είναι η “συμπαθείς” κατηγορίες των εφοπλιστών, που δεν πληρώνουν τίποτα, και ακολουθούν οι “συμπαθείς” επίσης κατηγορίες των βιομηχάνων, των μεγαλοξενοδόχων και λοιπών “ευάλωτων” ομάδων!

Όλα τα παραπάνω τα επισημαίνουμε γιατί το κακό έχει παραγίνει, καθότι:

ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ

ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ

Η προπαγάνδα που έχει πέσει όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει προηγούμενο! Την προπαγάνδα αυτή την παπαγαλίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ μέσω των ΜΜΕ και βέβαια την αναπαράγουν οι “συμπαθείς” κατηγορίες των προβληματικών ή μη μικρομεσαίων. Όποιος αμφιβάλλει ας ανοίξει συζήτηση όχι με τον οποιοδήποτε τυχαίο αλλά με τον ταβερνιάρη που πληρώνει για να φάει, τον μπακάλη της ΕΒΓΑ και με όποιον άλλο επαγγελματία συναλλάσσεται!

Συμπέρασμα:

Η πολιτική αυτή και η παραπάνω νομοθετική ρύθμιση θα οδηγήσουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Μείωση εξόδων για το κράτος, άρα ξανά – μανά κόψιμο μισθών και συντάξεων.

Καλό Θερινό Σαββατοκύριακο…

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.