Είχαμε ασχοληθεί πρόσφατα με τον περίπτωση του πρώην εκπροσώπου τύπου του κόμματος των Κεντρώων κ. Καλλιάνου.

Με μεγάλη μας λύπη ο αξιόλογος αυτός “φέρελπις νέος” …  δυστυχώς παραιτήθηκε.

Τελευταία στην πολιτική πιάτσα εμφανίζεται μια καινούργια γενιά νέων πολιτικών με “καινούργιες ιδέες” και “με νέα ήθη” ακόμα καλύτερα από τα ήθη των γνωστών παλιών πολιτικών…

Ο “δικός μας άνθρωπος” Καλλιάνος είναι ένας απ’ αυτούς. Ο κύριος αυτός χρησιμοποίησε έναν τετραπληγικό συνταξιούχο με 90% αναπηρία, τον οποίον εμφάνισε ότι παίρνει σύνταξη 2700 €… Την ίδια σύνταξη κατ’ επέκταση ισχυριζόταν ότι παίρνουμε όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, όλων των ΔΕΚΟ κλπ. Τον βρήκαμε, του εξηγήσαμε, διαμαρτυρηθήκαμε ότι όλα αυτά είναι ψέματα, ότι δεν υπάρχουν τέτοιες συντάξεις, ότι δεν υπάρχει σύνταξη πάνω από 1400 € κι ότι οι αρχικές μας συντάξεις έχουν περικοπεί μέχρι 60%. Αφού μας είπε ότι έχουμε δίκιο κι ότι θα επανορθώσει συνέχισε το … ίδιο βιολί! Τα ίδια επανέλαβε κι από άλλα κανάλια, από το MEGA, την ΕΡΤ κλπ, χωρίς φυσικά να επανορθώσει…

Αυτά όλα λίγες πριν περάσει ο ν. Κατρούγκαλου. Λειτούργησε δηλαδή σαν κανονικός κυβερνητικός λαγός. Έπρεπε να δημιουργηθεί κλίμα για να δικαιολογηθεί και νέα περικοπή πάνω στις συντάξεις των δήθεν υψηλόμισθων, οι οποίοι δεν είναι υψηλοσυνταξιούχοι πλέον.

Τα ίδια όμως έκανε κι ολόκληρο το κόμμα που εκπροσωπούσε. Ο θετός υιός Λεβέντη κ. Γεωργιάδης το ίδιο επιχείρημα και το ίδιο παράδειγμα ανέφερε στη Βουλή και το παρουσίασε σαν ντοκουμέντο, όταν συζητιόταν ο νόμος Κατρούγαλου. Το χειρότερο όμως δεν είναι όλα αυτά! Είναι η χρησιμοποίηση του τετραπληγικού συνταξιούχου, η διαστρέβλωση, η παραποίηση και η Γκεμπελική προπαγάνδα του διορισμένου εκπροσώπου Καλλιάνου, καθώς επίσης και όλων όσων στήριξαν και διέδωσαν όλη αυτή την εμετική προπαγάνδα, μεταξύ των οποίων και ο “σοβαρός” Χατζηνικολάου, από την εκπομπή “Ενικός”, που αρνήθηκε κι αυτός να επανορθώσει!

Σε μια σοβαρή χώρα που λειτουργεί στοιχειωδώς η δημοκρατία και η ελευθεροτυπία, με την απάτη αυτή, που χρησιμοποίησαν  τον τετραπληγικό συνταξιούχο, θα είχε φύγει νύχτα όχι μόνο από το κόμμα του αλλά και από τη χώρα από την κατακραυγή που θα είχε ξεσηκώσει η ενέργειά του… Εδώ όμως – ούτε γάτα ούτε ζημιά. Συνέχισε να… κάνει τη δουλειά του…. κι αυτός και οι άλλοι… μέχρι που αναγκάστηκε σε παραίτηση και έτσι χάσαμε ακόμα “έναν δικό μας άνθρωπο”!!!

Ποια ήταν όμως η αντίδραση του αρχηγού του κ. Λεβέντη (κατ’ όνομα);;;

Δήλωσε ότι “είναι καλό παιδί, ξέρει τον αδερφό του το γιατρό αλλά έκανε ένα λάθος” …. Αυτοί είναι σοβαρό κόμμα… Έβρισε τον  υπουργό Αλεξιάδη, ενώ στόχος του κόμματος είναι να κοπούν 80.000 συντάξεις από πλούσιους συνταξιούχους ….για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ!!!!

Για του λόγου το αληθές πατήστε …ΕΔΩ

Ο κ. Λεβέντης, όπως και πολλοί άλλοι εισοδηματίες, ήταν κατασκευαστής  – εργολάβος  και φυσικό είναι να προωθεί τα ταξικά του συμφέροντα. Να χάσουν δηλαδή τη σύνταξή τους όσοι είχαν καταβάλει τεράστιες εισφορές και οι εισοδηματίες να κρατήσουν τα ακίνητά τους και να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ. Το καλό με τον Λεβέντη είναι ότι σκέφτεται φωναχτά! Ενώ οι άλλοι – κυβέρνηση και συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση – τα ίδια σκέφτονται, στην ίδια κατεύθυνση λειτουργούν… αλλά δεν το λένε!

Το ερώτημα όμως παραμένει για μας όλους τους συνταξιούχους και ολόκληρη την εργαζόμενη κοινωνία… Πότε θα χειραφετηθούμε; και πότε θα διεκδικήσουμε τα δικά μας ταξικά εργατικά δικαιώματα;

Μέχρι τότε θα περιφέρονται στην επικαιρότητα οι διάφοροι Καλλιάνοι και όλοι οι Λεβέντες του πολιτικού και οικονομικού συστήματος.

Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος…

Υστερόγραφο

Εν τω μεταξύ ο ν. Κατρούγκαλου έχει γίνει ήδη σουρωτήρι… Τον προηγούμενο μήνα έκαναν στις επικουρικές αύξηση σε ένα μέρος των συνταξιούχων …. Αυτό το μήνα τις ξανακόβουν….  Και πάλι μη χειρότερα… Γι αυτό το θέμα θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες άμεσα!!!!

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.