Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι το Κίνημα Συνταξιούχων:

  • Είναι σωματείο ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο.
  • Ενδιαφέρεται για τα θέματα των συνταξιούχων, τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
  • Είναι απέναντι σε όλους αυτούς που με τις ενέργειές τους μειώνουν τα δικαιώματα των συνταξιούχων {Κυβερνήσεις, Κόμματα, Πολιτικούς, διάφορους φορείς, ΜΜΕ}.
  • Δεν είμαστε απέναντι σε άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις, τουναντίον κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για την ενότητα των συνταξιούχων και των αντίστοιχων σωματείων και – όπου συμφωνούμε και μπορούμε – κάνουμε αγώνα για κοινή δράση.
  • Ασχολούμαστε με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνταξιούχων, την καθημερινότητά τους και τη συμμετοχή τους – όπου είναι δυνατό – στα πολιτιστικά δρώμενα.
  • Δεν είμαστε συντεχνιακό σωματείο (όπως του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, των τραπεζών ή κάποιου άλλου φορέα). Η ζωή απέδειξε ότι όλα αυτά έχουν ξεπεραστεί, καθότι πλέον όλοι οι συνταξιούχοι έχουν τα ίδια προβλήματα…

Ακολουθούμε τέσσερα χρόνια τώρα με συνέπεια τα παραπάνω.

Σε κάποιους όμως “μπαίνουμε στη μύτη”… Και ασχολούνται μαζί μας (τι κάνουμε, πώς το κάνουμε, γιατί έτσι κι όχι αλλιώς, τι μας νοιάζει κλπ}…Ειδικά κάποιοι – κάποιες κουτσομπολεύουν και χυδαιολογούν απ’ το παρασκήνιο.

Γι’ αυτό παρακαλούμε τους άσπονδους φίλους – καλοθελητές ή όχι – που φιλοδοξούν να παρεμβαίνουν στο α ή στο β σωματείο, να μη μας ενοχλούν και ούτε να μας βομβαρδίζουν με επιθετικές προτάσεις ανέλιξής μας σε άλλα «μεγαλύτερα» σωματεία…

Στόχος μας δεν είναι η «αναβάθμισή» μας και η συμμετοχή μας στην παθογένεια του συνδικαλιστικού κατεστημένου.

Στόχος μας είναι: Ο αγώνας μας να ξανακερδίσουμε τη σύνταξη που μας καταλήστεψαν, ο αγώνας μας να ξανακερδίσουμε τη ζωή που μας έκλεψαν!

Αυτά προς το παρόν και ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε να επανέλθουμε…

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.