Επειδή ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της Ελληνικής Κοινωνίας, παραθέτουμε παρακάτω μερικές ιδέες να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ, ιδέες,   τουλάχιστον ισάξιες ή εφάμιλλες με τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις μας:

  1. Ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ μαζί με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, των ακινήτων, των λιμανιών, της ΔΕΗ, του ΟΣΕ, της ΕΥΔΑΠ, του υπολοίπου που απέμεινε στον ΟΤΕ, και των παρακάτω περιουσιακών στοιχείων που θα βρεθούν από: Δήμευση κατά 50% {όση ήταν και η περικοπή των συντάξεων μας} όλων των πλοίων που έχει κάθε εφοπλιστής, των εργοστασίων (όσων έχουν απομείνει) των βιομηχάνων, των ξενοδοχείων των μεγαλοξενοδόχων και του τραπεζιτικού κεφαλαίου, γιατί εκεί βρίσκονται τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων {σ’ αυτές τις κατηγορίες δίνονταν δανεικά κι αγύρευτα τα αποθεματικά μας όλα τα μεταπολεμικά χρόνια}.

  2. Αφού βρισκόμαστε σε κρίση, βρισκόμαστε σε έκτακτες συνθήκες και πρέπει να πληρώνουμε τα χρέη μας προς τους δανειστές, να περικοπεί και κατά 50% απ’ αυτούς που έχουν πανάκριβες βίλες, πολυτελή σκάφη, ατράνταχτες περιουσίες και περιουσιακά στοιχεία πολύ περισσότερα απ’ αυτά που χρειάζονται σε έναν μέσο Έλληνα για να ζήσει.

  3. Δεν είναι δυνατόν, όταν έχουμε ανθρώπους που πεινάνε, να υπάρχουν χιλιάδες στελέχη επιχειρήσεων και του κρατικού μηχανισμού που να έχουν αποδοχές πολλών χιλιάδων Ευρώ… Γι αυτό προτείνουμε όπως Διοικητές, Διευθυντές και σύμβουλοι των χρεοκοπημένων τραπεζών {που κάνουν ανακεφαλαιοποήσεις σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού}, καθώς και ιδιωτικοποιημένων και παραχωρημένων επιχειρήσεων να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη τους, καθώς απολαμβάνουν φαραωνικές αποδοχές {Υπάρχει Διευθύνων Σύμβουλος με ετήσιες αποδοχές 1.500.000 €!!!!}.  Προτείνουμε λοιπόν οι αποδοχές πάνω από ένα ποσό που χρειάζεται μια τετραμελής οικογένεια πχ 40.000  ή 50.000 ευρώ να φορολογούνται με 90%, μέχρι να ξεχρεωθεί η χώρα και να μπει σε κανονι9κές συνθήκες…

  4. Τέλος, όλοι οι βουλευτές, υπουργοί, διοικητές οργανισμών και όλοι όσοι διορίζονται σε κυβερνητικές θέσεις να μην έχουν αμοιβές μεγαλύτερες από την ανώτερη σύνταξη {που σήμερα είναι γύρω στα 2.500 €},  να περικόπτονται δε οι αποδοχές αυτές  κάθε φορά που αποφασίζονται περικοπές στις συντάξεις….

Αυτά και πολλά άλλα, που μπορεί να βρεθούν, γιατί  είναι τεράστιος ο πλούτος που παράγει η εργαζόμενη κοινωνία, είναι τεράστιες οι αποδοχές που εισπράττουν χιλιάδες χρυσοκάνθαροι – πάμπλουτοι, που αρπάζουν ή που λαμβάνουν με διάφορους τρόπους και διάφορες μορφές.

Αυτά λοιπόν δεν είναι κάποιες ακραίες και ρηξικέλευθες προτάσεις, θα τις έκανε οποιαδήποτε λογική κοινωνία προσπαθούσε να ξεπεράσει μία κρίση και θα ήθελε να έχει παρόν και μέλλον…

Και ένα τελευταίο που θα έπρεπε να διδάξει όλους όσους βρίσκονται στην οικονομική και πολιτική ελίτ…. Όταν χρεοκόπησε η Chrysler, το πρώτο μέτρο που πήρε o Διευθύνων Σύμβουλος πριν κάνει αναδιαρθρώσεις, κούρεμα χρεών, μειώσεις μισθών και απολύσεις, ήταν το εξής: Καθιέρωσε ότι ο μισθός του μέχρι να γίνει η εταιρία κερδοφόρα θα είναι ένα δολάριο το χρόνο….

Αυτά προς παραδειγματισμό ορισμένων ταγών και εθνοσωτήρων της σημερινής χρεοκοπημένης Ελλάδας…

Share.

1 Σχόλιο

  1. ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΔΕΝ ΤΑ “ΣΚΈΦΤΕΤΑΙ”…..ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?????????????????

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.