Το ίδιο βράδυ το ντιμπέιτ συνεχίστηκε με άλλη μορφή από τον υπουργό Κατρούγκαλο στην εκπομπή του «σοβαρού» τηλερεπόρτερ Χατζηνικολάου.

   Εστι ουν Κατρούγκαλος, εργατολόγος, καθηγητής (κι αυτός) και μέχρι πρόσφατα; υπερασπιστής (με το αζημίωτο) εργαζόμενων και συνταξιούχων.

   Πρώην κνίτης, μετέπειτα Πασόκος, στη συνέχεια αντημνημονιακός Συριζαίος και νυν μνημονιακός υπουργός εργασίας.

   Είναι αυτός ο ίδιος που μάζεψε τους πρώην; πελάτες του που είχαν απολυθεί από τον υιό Μητσοτάκη στη σχολή δημόσιας διοίκησης τον Φλεβάρη και όταν τον ρώτησαν αν θα πληρωθούν στο διάστημα που είχαν απολυθεί απάντησε με το αμίμητο:

   “Σαν υπουργός δεν διαθέτω κονδύλια για να σας πληρώσω, κάντε αγωγές όμως στα δικαστήρια και θα δικαιωθείτε”!

   Με τέτοιες περγαμηνές λοιπόν κρίθηκε ο καταλληλότερος να εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο, να μας αναμορφώσει το ασφαλιστικό και να διαλύσει τις συντάξεις μας.

   Γνωρίζοντας το σύστημα από μέσα δημιούργησε την περιβόητη επιτροπή των «δώδεκα σοφών» με επικεφαλής όπως αποκαλύπτει το «σοβαρό» Βήμα την πρώην συνεργάτιδά του στο πρώην; γραφείο του!

   Στην επιτροπή αυτή συμμετείχαν τρεις-τέσσερις ανώτατοι δικαστικοί και άλλοι σοφολογιότατοι μεταξύ των οποίων και ένας καναλάτος συνάδελφος του εργατολόγος!

   Ονόματι «αν δεν μας απατά η μνήμη μας» Μπούρλος.

   Στην εκπομπή αυτή λοιπόν φάνηκε ότι η επίμαχη απόφαση του ΣΤΕ αποτελεί κόλαφο και πρέπει να υπερπηδηθεί για να επέλθει η επικείμενη ισοπέδωση των συντάξεων μας.

   –Πως θα την ξεπεράσετε όμως τoν ρώτησαν;

   Η απόφαση αυτή αφαιρεί 2 δις τον χρόνο και τινάζει το ασφαλιστικό σύστημα στον αέρα επέμειναν τα μηντιακά παπαγαλάκια. Δεν πρόσθεσαν ότι αυτά τα δυο δις είναι δικά μας λεφτά και αποτελούν ένα μέρος της ληστείας που μας έγινε με τις περικοπές.

   Κανένα πρόβλημα απάντησε ο πολύς Κατρούγκαλος. Θα ξανααναμορφώσουμε όλες τις συντάξεις και έτσι θα αρθούν τα προσκόμματα και θα ικανοποιηθούν οι όροι που βάζει το σκεπτικό της απόφασης του ΣΤΕ!

   Όπερ εστί μεθερμηνευόμενων ότι και δεν θα πάρετε μία και θα σας ξανακόψουμε τις συντάξεις κυρίως σε σας τους «υψηλοσυνταξιούχους» που παίρνετε πάνω από 1000 ευρώ τις «συντεχνίες» που έλεγε και ο αντιπρόεδρος του ΣΤΕ.

   –Που το ξέρετε ότι το ΣΤΕ θα ανατρέψει την απόφαση αυτοαναιρώντας το κύρος του (αυτό δεν το παν) ρώτησαν;

   Το ξέρω απάντησε ο Κατρούγκαλος, έχω συζητήσει με τους δικαστές!

   Που τους βρήκε; Που συναντιούνται; Αναρωτήθηκε ένας εκπρόσωπος του κινήματος των συνταξιούχων σε εκπομπή της ERTOPEN, σε δεξιώσεις; Σε γκαλά;

   Όπως καταλαβαίνετε η πρώτη φορά αριστερά και στη γωνία ξαναρώτα που λέει και η Ακρίτα μαζί με τους μνημονιακούς συνεταίρους τους  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμια κ.λ.π. που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο μαζί με την τερατρόικα, θέλουν να αλώσουν όλους τους θεσμούς και την «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» και την διάκριση των εξουσιών και το Σύνταγμα με θύμα όλα τα κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα!

   Εναπόκειται στον ταξικό «πατριωτισμό» των εργαζόμενων, της νεολαίας και των συνταξιούχων να αγωνιστούμε και να βάλουμε φρένο σ’ αυτόν το κατήφορο του ολοκληρωτισμού.

   Η πάνδημη συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία της 12 Νοέμβρη μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα.

  • Αναγκαία επισήμανση:

Τις αποφάσεις για τους μισθούς και τις συντάξεις των δικαστικών τις παίρνει το «μισθοδικείο» που αποτελείται από ανώτατους δικαστικούς.

   Επιμύθιο:

   Ωραία, τους είπε ο Αλιβιζάτος στο «ντιμπέιτ».  Πήρατε απόφαση στο μισθοδικείο να μην μειωθούν οι δικές σας συντάξεις. Το καταλαβαίνουμε πρέπει να ζείτε αξιοπρεπώς!

   Συνεχίσατε με την απόφαση για τους ένστολους και τους καθηγητές πανεπιστημίων. Κι αυτό το καταλαβαίνουμε και αυτοί πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς, ήταν ανάγκη να δικαιώσετε και άλλους ένα εκατομμύριο συνταξιούχους που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες;!!!

   Αφιερωμένο:

  • Στους απανταχού ταβλοπαίχτες συνταξιούχους.
  • Στους «συνταξιουχοπατέρες» πολλών σωματείων που ελπίζουμε έστω και τώρα να ξυπνήσουν από το λήθαργο που βρίσκονται εδώ και έξι χρόνια.

Ιδιαίτερα σ’ έναν πρόεδρο κάποιας ΑΓΣΣΕ που με φόντο τη φωτογραφία του… με τον Κατρούγκαλο μας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας!

 Παρόλα αυτά, έστω και έτσι, εμείς θα πάμε!

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.