Φαίνεται ότι υπάρχουν δικαστές στο βασίλειο της Δανιμαρκίας!

Μόλις σήμερα το μεσημέρι, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Σ.τ.Ε. Ν. Σακελλαρίου έκανε κατά λέξη τις παρακάτω δηλώσεις :

  • Το δικαστήριο δεν χειραγωγείται από τους διαδίκους ούτε χρησιμοποιείται ως όχημα πολιτικών επιδιώξεων. Εμείς είμαστε ταγμένοι στο καθήκον μας… Εγώ αυτά ξέρω και πηγαίνω στο σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος.
  • Όσοι επιχειρούν να ταράξουν το μήνυμα ενότητας στο δικαστήριο προσφέρουν κακή υπηρεσία στη δικαιοσύνη και τη βλάπτουν σε μια καίριας σημασίας στιγμή για την πατρίδα…
  • Οι τηλεοπτικές άδειες είναι μια εξίσου σοβαρή υπόθεση όπως αυτή των μισθών, των συντάξεων και της κρίσης στην κοινωνία και το καθήκον μας είναι να πιάσουμε το σφυγμό της κοινωνίας.  Το δικαστήριο έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο και θα συνεχίσει, όπως έδωσε τη μάχη για να μην μειωθούν μισθοί και συντάξεις… 

Αυτά τα έξι μαύρα μνημονιακά χρόνια οι τρεις πυλώνες – βουλή, κυβέρνηση και δικαστική εξουσία – που αποτελούν την ελληνική κοινοβουλευτική δημοκρατία κρίνονται από τις αποφάσεις και τη στάση τους…

Συμφωνούμε  ότι είναι καίριας σημασίας οι επισημάνσεις που έκανε ο πρόεδρος του Σ.τ.Ε.

Πράγματι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι κοινωνικές ομάδες, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από το ιδιότυπο καθεστώς επιτροπείας που έχει επιβληθεί στη χώρα με όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων επτά χρόνων, περιμένουν από τη δικαιοσύνη  να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων!

Και ξέρουμε καλά ότι η χώρα αυτή έχει βγάλει και “Κόλλιες” και “Πολυζωίδηδες” και “Τσερτσέτηδες“…

Σ’ αυτά τα χρόνια γνωρίσαμε και τους ”Πικραμένους” (που έβγαλαν συνταγματικό το 1ο μνημόνιο} και τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. (Ιούνιος 2015), που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων από το 2012 κι εντεύθεν. Σωστά λοιπόν αναφέρει ο σημερινός Πρόεδρος του Σ.τ.Ε. ότι  είναι εμφανής η προσπάθεια της δικαιοσύνης να σταθεί στο ύψος τω ν περιστάσεων και να βάλει φραγμό στην παραπέρα μείωση των συντάξεων!

Κατανοητή είναι επίσης και η προσπάθεια όλου του μνημονιακού συστήματος να αλώσει συνολικά τη δικαιοσύνη και να την κάνει φερέφωνο επιλογών και επιδιώξεων που είναι μακριά από τις ανάγκες του λαού μας. Υπάρχουν και μέσα στη δικαιοσύνη γκρίζες ζώνες που δρουν προς την παραπάνω κατεύθυνση… Σας έχουμε ενημερώσει για την περιβόητη ημερίδα που διοργάνωσε πέρυσι τέτοιον καιρό το Ίδρυμα Δ. Τσάτσου, για τα όσα ειπώθηκαν εκεί και τις ακραίες απόψεις της άλλης πλευράς, όπως εκφράστηκαν από τον εισηγητή συνταγματολόγο Ν. Αλιβιζάτο αλλά και από έναν αντιπρόεδρο του Σ.τ.Ε , οι οποίοι στοχοποιούσαν την πλειοψηφία της ολομέλειας του Σ.τ.Ε. για την απόφασή της υπέρ των συνταξιούχων (σχετική ανάρτησή μας στο site μας ΕΔΩ)…Η μάχη δηλαδή διενεργείται και μέσα στους κόλπους της δικαιοσύνης…

Εμείς δηλώνουμε, δηλώσαμε και τότε, και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε όλους τους δικαστές οι οποίοι σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή – παρά τις πιέσεις – στέκονται στο ύψος των περιστάσεων!

Καιρός είναι και άλλα συνταξιουχικά σωματεία  να αφυπνιστούν και να στηρίξουν αυτές τις αποφάσεις και τις προσπάθειες, αποκαλύπτοντας τον βρώμικο πόλεμο που υφίσταται από τα μεγάλα συμφέροντα και ιδιαίτερα τους Mediάρχες…

Καθοριστικό σημείο λοιπόν για το αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν δικαστές που θα μένουν όρθιοι και θα υπερασπίζονται το λαό του βασιλείου της Δανιμαρκίας και αν θα συνεχιστεί και από αυτή την πλευρά να ξαναμπεί φραγμός στον περιβόητο νόμο Κατρούγκαλου, ό οποίος εμφανώς μειώνει και καταρρακώνει τις συντάξεις και πετάει στον κάλαθο των αχρήστων την απόφαση του Σ.τ.Ε. (Ιούνιος  2015), εν τέλει δε θα καθοριστεί από το εργατικό και συνταξιουχικό κίνημα και τη συμπαράσταση που αυτό θα προσφέρει στην προσπάθεια των έντιμων και ανεξάρτητων δικαστών να αφουγκραστούν τις ανάγκες και τα προβλήματα της κοινωνίας…. όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Σ.τ.Ε.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.