Συναδέλφισσες – συνάδελφοι…

Επειδή τελευταία δεχόμαστε αρκετά τηλεφωνήματα από συναδέλφους συνταξιούχους που συνταξιοδοτήθηκαν μετά το 2012 και που – λόγω του μνημονιακού νόμου 4046/14-02-2012 και των σχετικών Συλλογικών Συμβάσεων – έχασαν την απόδοση των ωριμάνσεων (μισθολογικά κλιμάκια ή χρονοεπιδόματα) για το αν μπορούν δικαστικά να κερδηθούν, έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

  1. Διερευνήσαμε το θέμα για τους συνταξιούχους απ’ τον Μάιο του 2012 και μετά ή για τους συμμετέχοντες σε οργανωμένες εθελούσιες εξόδους από μεγάλες επιχειρήσεις.
  2. Έχουμε και στο παρελθόν τονίσει ότι το σωματείο μας σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει διεκπεραιωτής δικηγορικών υποθέσεων και να ασχολείται με κάθε είδους πραγματικές ή υποθετικές νομικές διεκδικήσεις.
  3. Ούτε μπορεί κάθε συνάδελφος για κάθε αμφισβητούμενο θέμα να καταφεύγει σε αγωγές πληρώνοντας μάλιστα προκαταβολικά κάποια ποσά τα οποία για μας είναι υπερβολικά και όσο πιο αβέβαιο είναι το αποτέλεσμα τόσο μεγαλύτερη είναι συνήθως η προκαταβολή που ζητείται από ορισμένους δικηγόρους.
  4. Για το συγκεκριμένο θέμα διαπιστώσαμε κατ’ αρχή ότι οι όροι “προκαταβολή” , “ποσοστά” και ” δεσμεύσεις”, που προτείνονται από διάφορους συνδικαλιστικούς ή συνταξιουχικούς φορείς, είναι υπερβολικοί ή υπερτιμημένοι…

Για όσους συνταξιούχους ή συμμετέχοντες σε εθελούσιες εξόδους ενδιαφέρονται πιστεύουμε ότι θα  εξασφαλίσουμε μια αξιόπιστη λύση, προτείνοντας  τουλάχιστον το μισό κόστος…

Να σημειώσουμε ότι για τις αγωγές που έχουμε ξεκινήσει απ’ το Φθινόπωρο του 2013, πού τότε υπήρχαν ελάχιστες προοπτικές επιτυχίας,  και αφορούν όλες τα περικοπές των συντάξεων από το 2010 και μετά  η προκαταβολή που εξασφαλίσαμε ήταν γύρω στα 25 Ευρώ και το ποσοστό 8%, σε περίπτωση επιτυχίας.

Περισσότερα για όσους ενδιαφέρονται πιστεύουμε ότι θα έχουμε στη Γενική μας Συνέλευση την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11.30, στην 3ης Σεπτεμβρίου 110 (Πολιτ. Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ)…

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.