Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Όπως ξέρετε από 1.1.2019 άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και εφαρμόζεται ο νόμος Κατρούγκαλου. Ο ΕΦΚΑ όμως δεν “μας αφήνει” να δούμε τα μηνιαία εκκαθαριστικά.

Με αφορμή την φιλολογία που έχει αναπτυχτεί από τα γνωστά μιντιακά παπαγαλάκια – και  που δυστυχώς αυτή αναπαράγεται από διάφορους άλλους – το σωματείο μας – όπως σε όλα ζητήματα – δεν έμεινε αδρανές.

Απ’ την αρχή πήραμε την άποψη του νομικού μας συμβούλου, σύμφωνα με την οποία για όλα αυτά που γράφονται δεν υπάρχει καμιά νομική βάση.

Στη συνέχεια θέσαμε στον ΕΦΚΑ τα εξής:

Εδώ και 3 μήνες δεν βγαίνουν τα μηνιαία εκκαθαριστικά των συντάξεων (δεν δίνεται απ’ το σύστημά σας η δυνατότητα)

Στο site σας δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

Τι πρέπει δηλαδή να κάνει ένας συνταξιούχος για να ενημερωθεί για το τι σύνταξη παίρνει; Να κάνει μετάνοιες;

Υποτίθεται ότι θα εφαρμόζατε όσα ψηφίστηκαν στη Βουλή των Ελλήνων.

Αν τα πληροφοριακά σας συστήματα δεν το μπορούν, ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ τουλάχιστον τον κόσμο που σας βρίζει.

Και πήραμε την εξής απάντηση:

Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τον ΕΦΚΑ. Σε απάντηση του μηνύματός σας, σας γνωρίζουμε ότι:

Το λογισμικό εκτύπωσης των μηνιαίων Ενημερωτικών Σημειωμάτων Συντάξεων δεν λειτουργεί προσωρινά καθώς βρίσκεται σε διαδικασία βελτίωσης – αναβάθμισης. Για οτιδήποτε νεότερο μπορείτε να ενημερώνεστε από τους συνδέσμους: «Επικαιρότητα» και «Εγκύκλιοι και γενικά έγγραφα»  στην αρχική σελίδα (ΜΕΝΟΥ) του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr

Προς το παρόν δεν χρειάζονται ούτε αιτήσεις ούτε άλλες ενέργειες, γιατί η απάντηση που θα πάρετε είναι η στερεότυπη που αναφέραμε. Αν χρειαστεί να προσφύγουμε σε άλλες ενέργειες συνδικαλιστικές , νομικές κλπ θα σας ενημερώσουμε. Παρακολουθούμε το θέμα σε καθημερινή βάση και θα σας ενημερώσουμε για κάθε εξέλιξη!

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.