Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στις αρχές Απριλίου σας ενημερώναμε για την καινούργια διάταξη που αφορούσε την φορολόγηση του Λογαριασμού Νεότητας. Δυστυχώς όμως γνωστοί κύκλοι διαστρέβλωσαν το θέμα, οπότε, με το φόβο να δημιουργηθούν αρνητικές δράσεις,  αποσύραμε το άρθρο.

Σήμερα σας πληροφορούμε ότι:

Τα χρήματα που πήρε το παιδί από τον Λογαριασμό Νεότητας (είτε προκαταβολή είτε εκκαθάριση) καταχωρούνται αυτόματα στον κωδικό 403 του Ε1.

Φορολογούνται με 26% για το ποσό που υπερβαίνει τα 6000 €. (τα ποσά μέχρι 6000 € δεν φορολογούνται). Επί του φόρου επιβάλλεται και προκαταβολή φόρου 75%.

Την προκαταβολή φόρου μπορεί να αποφύγετε αφού τον Σεπτέμβριο προσκομίσετε στον έφορο δικαιολογητικά (ρωτήστε την εφορία ή λογιστή)

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.