Εμείς οι συνταξιούχοι -ειδικά οι συνταξιούχοι του ΟΤΕ- έχουμε πικρή πείρα από την συμπεριφορά των διοικούντων του ΟΤΕ απέναντί μας:
• Ακριβά τιμολόγια, ψιλά γράμματα, αφανείς χρεώσεις και ψευτο-εκπτώσεις που καταλήγουν να πληρώνουμε όλο και περισσότερα κάθε μήνα. 
Η συναισθηματική εξάρτηση μας απ’ τον ΟΤΕ όμως, δεν μας επέτρεψε να αντιληφτούμε το μέγεθος του εργασιακού καιάδα που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια η κρατική γερμανική εργοδοσία της D.T στον ΟΤΕ. 
• Εκβιαστικές «εθελούσιες» που μετατρέπονται σε απολύσεις, όπως έγινε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 
• Θυγατρικές με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα - outsourcing και εργολαβίες - απολύσεις και εντατικοποίηση. 
Τα εργατικά ατυχήματα έφτασαν τα 113 το χρόνο!Τεράστιες ανισότητες, 1.665.524 ευρώ το χρόνο για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο… 580 ευρώ τον μήνα για τον τεχνικό ή εμπορικό υπάλληλο πλήρους απασχόλησης!
• Μείωση μισθών κατά 12% για όλους τους εργαζόμενους και φαραωνικούς μισθούς και μπόνους για τα στελέχη. 
120 διευθυντικά στελέχη, παίρνουν όσα 5.500 εργαζόμενοι!Ραγδαία αύξηση των κερδών του ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια κατά 88%, αύξηση της παραγωγικότητας κατά 55%. Ο ΟΤΕ έχει κέρδη 1.000.000 ευρώ τη μέρα και την μεγαλύτερη κερδοφορία απ όλες τις εταιρείες της D.T διεθνώς!
Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο ακριβή χώρα, στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και στο ίντερνετ. 
Δηλαδή, τα τελευταία χρόνια που εμείς χάναμε την μισή μας σύνταξη, τροφοδοτούσαμε παράλληλα αυτά τα τεράστια κέρδη και προνόμια για την D.T και τα αδηφάγα στελέχη της!
Αυτός δεν είναι ο ΟΤΕ που θέλουμε:
Ούτε εμείς που προσφέραμε τα νιάτα μας για να αναπτυχτεί.
Ούτε η κοινωνία που τον ακριβοπλήρωσε για να γιγαντωθεί.
Ούτε οι εργαζόμενοι που απεργούν και αγωνίζονται για σταθερή δουλειά και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους απεργούς του ΟΤΕ που διανύουν την 12η μέρα της απεργίας τους και απαιτούμε:

1. Ανάκληση όλων των απολύσεων.
2. Υπογραφή Σ.Σ.Ε για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου με σταθερή εργασία και ανθρώπινους μισθούς που να μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι να ζήσουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.
3. Φτηνά τιμολόγια για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους με παράλληλο ψαλίδισμα των φαραωνικών αποδοχών των στελεχών του ΟΤΕ.
Οι συνταξιούχοι του σωματείου μας, όπως και χιλιάδες άλλοι συνταξιούχοι θα επανεξετάσουμε την στάση μας σαν συνδρομητές –πελάτες του ΟΤΕ και της COSMOTE, αν η διοίκηση του ΟΤΕ δεν επιλύσει άμεσα τα αιτήματά τους και εξακολουθήσει να δείχνει αυτό το στυγνό εργοδοτικό πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενους απεργούς και σ’ ολόκληρη την κοινωνία.
Εργαζόμενοι του ΟΤΕ, ψηλά το κεφάλι, συνεχίστε τον αγώνα σας μέχρι την νίκη!
Έχετε την ολόθερμη συμπαράσταση μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Χαριτίνη Βασιλοπούλου                                               Γιώργος Στεφανής

Πρόεδρος                                                                Γενικός Γραμματέας

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.