Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Στις 17 Απρίλη 2018 διεξάγεται – από αναβολή – η πρώτη δίκη (50 συναδέλφων) για τις ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ , σε εκτέλεση των αποφάσεων του ΣτΕ του Ιουνίου του 2015.

Τη μέρα αυτή έχουμε καλέσει πολλές συνταξιουχικές οργανώσεις να παραβρεθούν μαζί μας έξω απ’ το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, με την παρακάτω επιστολή:

Αθήνα 27.3.2017

Αριθ. Πρωτ. 221

ΠΡΟΣ: Συνταξιουχικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες

Αγαπητοί συνάδελφοι συναδέλφισσες

 Όπως ξέρετε με τις 2287- 2290/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε ότι οι περικοπές των συντάξεων που έγιναν το 2012 ήταν αντισυνταγματικές.

Τα αναδρομικά όμως (σύμφωνα με τις αποφάσεις) για όσους προσέφυγαν θα επιστραφούν με αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων…

Στο ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (πρωτοβάθμιο σωματείο συνταξιούχων) έπεσε ο κλήρος να διεξάγει την πρώτη δίκη για τους  50 πρώτους ενάγοντες  που είχαμε προσφύγει, δίκη η οποία εκδικάστηκε στις 4.10.2016. Μετά από κυοφορία σχεδόν ενός χρόνου βγήκε μια ενδιάμεση απόφαση, η οποία ζητούσε από τον ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) να προσκομίσει στοιχεία για την εκδίκαση της αγωγής. Ο ΕΦΚΑ – προφανώς με άνωθεν εντολές – δεν ανταποκρίθηκε κωλυσιεργώντας και έτσι προσδιορίστηκε νέα δίκη για να αποφασίσει για την επιστροφή των αναδρομικών των πρώτων 50 συνταξιούχων, σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση του Σ.τ.Ε.

Η δίκη γίνεται την Τρίτη 17  Απρίλη

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Ανεξάρτητα από την υλοποίηση ή όχι του Ν. Κατρούγκαλου, για το μεσοδιάστημα από το 2012 μέχρι τον Ιούνη του 2016 πρέπει να τελεσιδικήσει (μ’ αυτές τις δίκες) η επιστροφή των αναδρομικών.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η  απόφαση αυτή είναι μεγάλης σημασίας και αφορά άμεσα ή έμμεσα όλους τους συνταξιούχους:

  • Οι Έλληνες δικαστές – με μελανή εξαίρεση την διαβόητη απόφαση Πικραμένου που έβγαλε συνταγματικό το 1ο μνημόνιο – έχουν δείξει στις περισσότερες περιπτώσεις με αποφάσεις τους ότι συμμερίζονται το δίκιο των συνταξιούχων.
  • Οι πιθανές πιέσεις όμως από την εκτελεστική εξουσία και από τους άλλους “έξω ή έσω- χώριους” θεσμούς ίσως απομακρύνουν τη λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων… εις το απώτατο και αδιόρατο μέλλον!
  • Σας θυμίζουμε ότι υπάρχει μειοψηφία δικαστών συνταγματολόγων και άλλων θεραπαινίδων της θέμιδος που μόνο ευνοϊκά δεν αντιμετωπίζουν τις δίκαιες προσφυγές μας *
  • Γνωρίζετε επίσης ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Μισθοδικείο όχι μόνο έβγαλαν τελεσίδικες αποφάσεις για το ίδιο θέμα και έχουν επιστραφεί αναδρομικά σε ένστολους και δικαστικούς αλλά έβγαλαν αντισυνταγματική και την εισφορά Αλληλεγγύης και ήδη άρχισαν να επιστρέφονται αναδρομικά στους δικαστικούς. Το κύριο σκεπτικό είναι της “αξιοπρεπούς διαβίωσης”.

Εμείς όλοι που σαν εργαζόμενοι ακριβo-προ-πληρώσαμε το δικαίωμα αυτό ίσως πρέπει πιο ενεργά να το απαιτήσουμε και από την ”ανεξάρτητη”  δικαιοσύνη και από τους άλλους κρατικούς θεσμούς. *

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Για όλα τα παραπάνω που καλύτερα από μας γνωρίζετε, επικοινωνούμε μαζί σας και σας ζητούμε να συντονιστούμε και να δηλώσουμε τη μαζική παρουσία μας έξω από το διοικητικό πρωτοδικείο Αθηνών {Διεύθυνση:  Λουϊζης Ριανκούρ 85, Αμπελόκηποι} στις 17 Απρίλη στις 08.30 το πρωί.

Το θέμα δεν αφορά μόνο το σωματείο μας και ξεπερνάει τις δυνατότητές μας. Αφορά όλα τα σωματεία και όλους τους συνταξιούχους.

Σας καλούμε την Πέμπτη 12 Απρίλη (μετά το Πάσχα) στα γραφεία μας (3ης Σεπτεμβρίου 13 – 1ος όροφος) και  ώρα 11.00 πμ, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε όλοι μαζί τη συγκέντρωση. Εννοείται ότι είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε μέχρι τότε σε οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία από Ομοσπονδίες, Σωματεία κλπ για το ίδιο θέμα.

Σας καλούμε να συντονιστούμε και να απαιτήσουμε από τη Δικαιοσύνη και την Κυβέρνηση:

  • Να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του Σ.τ.Ε.
  • Σαν εργαζόμενοι ακριβο-πληρώναμε και σαν συνταξιούχοι απαιτούμε να έχουμε “αξιοπρεπή διαβίωση” όπως αναγνωρίστηκε σε δικαστές και ένστολους

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ: 2105200025, 6974816778, 6987301996

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 

Βαγγέλης Διαμάντης                                                                    Παναγιώτης Μπρόφας

Πρόεδρος                                                                                  Γεν. Γραμματέας

 

* Στις 19.10.2015 διοργανώθηκε στην ΕΣΗΕΑ από το “Ιδρυμα Θεμιστοκλή και Δημητρίου Τσάτσου” ‘debate‘ με τον απίθανο τίτλο “η απόφαση του ΣτΕ σωστή ή λάθος”΄;  Στο “Debate” αυτό στο οποίο παραβρεθήκαμε και κάναμε παρέμβαση ακούστηκαν τα μύρια όσα κατά των δικαστών που έβγαλαν την ευνοϊκή για μας  απόφαση. Πρωτοστατούσε ο ρέκτης “συνταγματολόγος” Αλιβιζάτος και ένας αντιπρόεδρος του ΣτΕ (αγαπημένος των καναλαρχών τότε με τις άδειες), ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε: Βγήκε η απόφαση για τους ένστολους, πολύ σωστά. Πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς. Μετά για τους δικαστικούς και τους πανεπιστημιακούς, οι οποίοι επίσης πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς… Ήταν ανάγκη όμως να βγάλετε ευνοϊκή απόφαση και για αυτούς τους … που εκβίαζαν το κράτος και πήραν υψηλές συντάξεις… Για όποιον ενδιαφέρεται ας μπει στο ίδρυμα ….http://www.lawnet.gr/

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.