Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/1/2015 συνάντηση στην έδρα του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών αντιπροσωπείας του Κινήματος Συνταξιούχων, αποτελούμενη απ’ τους Βαγγέλη Διαμάντη {πρόεδρο}, Πάνο Μπρόφα {Γραμματέα}, Γιώργο Θαλασσινό  {Υπεύθυνο Ηλεκτρονικών Μέσων} και Γιάννη Τζίτζη {Υπεύθυνο Πολιτιστικών} με τους εκπροσώπους του κόμματος Νίκο Παπανδρέου, Παναγιώτη Μπράβο και Λίνα Αγγελοπούλου.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του Κινήματος Συνταξιούχων έβαλε στους  εκπροσώπους  του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα όλοι οι συνταξιούχοι και κατέθεσε μελέτη περικοπής των συντάξεων απ’ τα 500 μέχρι τα 3700 Ευρώ.

Απ’ τη συζήτηση που ακολούθησε διαφάνηκε ότι οι εκπρόσωποι του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών – μια και δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες θέσεις του κόμματος για τα θέματα των συντάξεων – πιστεύουν ότι:

  1. Τα προηγούμενα χρόνια έγινε κακή διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.
  2. Στη χώρα μας η σύνταξη δεν λειτουργεί       ανταποδοτικά σε σχέση με τις καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές.
  3. Απαιτείται δημιουργικός τρόπος διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείων.
  4. Είναι απαράδεκτο να φορολογείται το ποσό της σύνταξης και να υπάρχει παρακράτηση ασθένειας σε ένα κοινωνικό κράτος.

Τέλος οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές για όλα τα συνταξιοδοτικά θέματα.-

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.