Εβδομήντα χρόνια μνήμης ή λήθης…

Στις 7 Μαίου 1944 διακόσιοι πατριώτες εκτελέσθηκαν απ’ τους Ναζί στην Καισαριανή. Οι δεκαεπτά ήταν “Τηλεφωνητές” της τότε Δημόσιας Εταιρίας “ΤΤΤ”, οι οποίοι συμμετείχαν στην απαγορευμένη απεργία της 1ης Μαίου 1944. Και η με συνοπτικές διαδικασίες καταδίκη τους ήταν ΘΑΝΑΤΟΣ. Μια απ’ τις παλιότερες Διοικήσεις του ΟΤΕ ανάρτησε στο κτίριο της οδού Κωλέττη στήλη με τα ονόματα των εν λόγω εκτελεσθέντων. Τα επόμενα χρόνια Υπουργοί και Διοικητές του ΟΤΕ καθώς και συνδικαλιστικοί και πολιτιστικοί φορείς του χώρου του ΟΤΕ τιμούσαν κάθε χρόνο ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ καταθέτοντας στεφάνια. Τα τελευταία χρόνια – που η Γερμανική D.T. διοικεί τον ΟΤΕ – η ιστορία … ξεχάσθηκε. Έτσι χθες εκπρόσωποι του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ βρεθήκαμε στο συγκεκριμένο χώρο.
Δείτε χθεσινά στιγμιότυπα…
Τιμή και Δόξα στους Ηρωες!
Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.