Το ερχόμενο Σάββατο ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη θα ξανα-αναγγείλει πότε θα δοθούν τα κουτσουρεμένα – και από την δικαιοσύνη και από την κυβέρνηση – αναδρομικά μας!

Το δικηγορικό γραφείο με το οποίο συνεργαζόμαστε προχωρά και τον Σεπτέμβριο 2020 σε κατάθεση αγωγών για τις περικοπές των δώρων και των επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα (πρ. ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΑΠ ΔΕΗ, ΤΑΠ ΟΤΕ, ΤΣΜΕΔΕ κλπ).

 Η κατάθεση των αγωγών θα πρέπει να έχει γίνει πριν την καταβολή των 11 μηνών αναδρομικών κύριας σύνταξης καθώς όπως προβλέπει ο νόμος 4717/2020, «Με την καταβολή των ποσών, οι αξιώσεις των συνταξιούχων για ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, …. αποσβέννυνται.».

Όσοι όμως έχουν κάνει αγωγές πριν την καταβολή αναδρομικών (11 μηνών), δεν παραιτούνται και μπορούν να διεκδικήσουν τις περικοπές των επικουρικών και δώρων για το διάστημα που το ΣτΕ έκρινε την αντισυνταγματικότητά τους (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016).

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΟΤΙ : Όσοι δεν έχουν κάνει αγωγές και το αποφάσισαν ή το αποφασίσουν την τελευταία στιγμή και μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη το αργότερο, να έρθουν σε επαφή τηλεφωνικά ή με mail με το δικηγορικό γραφείο πριν κατατεθούν τα αναδρομικά και χάσουν αυτό το δικαίωμα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΡΟΦΑ
Τηλ : 210-6428031
Κιν : 6979816464
fbrofa@hotmail.com

Μαυροκορδάτου 7 – ΤΚ 10678 Αθήνα

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.