Προς τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Συνταξιούχων

Πριν δυο βδομάδες το Κίνημά μας απευθύνθηκε στα κόμματα, ζητώντας απαντήσεις σε ΑΥΤΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ… και γιατί όχι, μια απλή συνάντηση μαζί τους…

Τελικά μπορέσαμε να έχουμε συναντήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ανεξάρτητα απ’ το τι βγήκε απ’ αυτές τις συναντήσεις τους ευχαριστούμε γι΄αυτό..

Η πρωτοβουλία μας αυτή δεν έγινε γιατί είχαμε αυταπάτες ότι θα αλλάξουμε τις θέσεις των κομμάτων για το ασφαλιστικό πρόβλημα ή ότι μόνο με τέτοιες πρωτοβουλίες θα ξανακερδίσουμε τις συντάξεις, που μας καταλήστεψαν οι τρεις διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις  ή ότι οι εκλογές θα μας λύσουν τα προβλήματα.

Η λύση  του προβλήματος βρίσκεται  στα χέρια των ίδιων των συνταξιούχων, των εργαζόμενων και ανέργων και του εργατικού κινήματος , που πρέπει να αναπτυχθεί και να επιβάλει λύσεις για ολόκληρη την εργαζόμενη κοινωνία.

Εντύπωση μας προκάλεσε όμως η αδράνεια άλλων σωματείων, αν και πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα [τους] θα μας λύσουν όλα τα προβλήματα. Αν εκατοντάδες σωματεία επέμεναν να συναντηθούν και να απαιτήσουν σαφείς απαντήσεις και δεσμεύσεις, όπως κάναμε εμείς, θα ανάγκαζε μερικά απ’ αυτά να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη υπευθυνότητα την τεράστια κοινωνική κατηγορία των 2.700.000 συνταξιούχων.

Αντιθέτως είδαμε διάφορα συνταξιουχικά στελέχη να περνάνε και να δίνουν διαπιστευτήρια ή να φωτογραφίζονται πανευτυχείς ιδιαίτερα με τα κόμματα που μας έκοψαν τις συντάξεις.

Ορισμένα κόμματα απαξίωσαν να μας δουν, όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, υποθέτουμε για ευνόητους λόγους. Σίγουρα δεν ήθελαν να βρεθούν σε δύσκολη θέση, όταν θα τα ευχαριστούσαμε και θα εκθειάζαμε τα επιτεύγματά τους υπέρ των συνταξιούχων!

Δεν ανταποκρίθηκε ούτε το ΚΚΕ δυστυχώς…. Ούτε το ΠΟΤΑΜΙ αν και επιμείναμε τηλεφωνικά τρεις φορές. Μας είπαν ότι θα μας απαντήσουν στα ερωτήματά μας με email αλλά επειδή έχουν πολλά email η απάντηση μπορεί να αργήσει κανένα μήνα! Καταλάβαμε πολύ καλά ότι το σακίδιο του αρχηγού τους είναι εντελώς άδειο για μας τους συνταξιούχους!

Οι ΑΝΕΛ, ενώ στη συνάντηση δεσμεύτηκαν ότι προγραμματικά είναι υπέρ της επαναφοράς μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009 και προθυμοποιήθηκαν να βάλουν στα “προαπαιτούμενα” και κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ και την επαναφορά των συντάξεών μας, στο τέλος δεν το έκαναν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε σ’ αυτά που περιέχει το προεκλογικό του πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την επαναφορά της 13ης σύνταξης για τους κάτω των 700 €. Αν πρέπει να σχολιάσουμε κάτι είναι ότι οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι να νομιμοποιηθούν DE FACTO και από την Αριστερά οι μνημονιακές αποφάσεις.

Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μας δήλωσαν ότι συμπαραστέκονται στα αιτήματά μας  και ότι η προώθησή τους είναι υπόθεση αγώνων που πρέπει να αναπτυχθεί από όλο το εργατικό κίνημα.

Αφήσαμε  για το τέλος τη συνάντησή μας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών [τη λέξη Κίνημα όμως δεν τους την παραχωρούμε] με επικεφαλής τον Νίκο Παπανδρέου. Στη συνάντηση προσπάθησαν να παραστούν και στελέχη της ΠΑΣΚΕ από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΤΕ, που περιέργως βρέθηκαν  εκεί την ίδια ώρα. Φυσικά αρνηθήκαμε γιατί ήταν οφθαλμοφανές ότι βρισκόμασταν εκεί για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Εντύπωση μας έκανε η αμέριμνη στάση του Ν. Παπανδρέου, η έλλειψη κάθε αυτοκριτικής για όσα δεινά τους καταμαρτυρούσαμε ότι έφεραν οι μνημονιακές τους αποφάσεις [αδυναμία πληρωμής των δανείων μας, της εφορίας, τις αυτοκτονίες κλπ]. Σαν να ήταν από άλλη χώρα. Μας ανέπτυξε θεωρίες και σκέψεις να κληθούν ξένα funds που θα   αναλάβουν να πληρώνουν τις συντάξεις μας!

Με όλα αυτά τι καταλάβαμε:

Τα κόμματα, είτε αυτά που έπληξαν τις συντάξεις μας τα τελευταία πέντε χρόνια, είτε αυτά που ήταν παρατηρητές στην εν λόγω ληστεία, δεν πήραν χαμπάρι!!!

Δεν ξέρουν [ή κάνουν ότι δεν ξέρουν] τις μας περιέκοψαν, τι ποσοστά, σε ποιες περιόδους {μνημόνια ή μακροπρόθεσμα ή απλές κυβερνητικές αποφάσεις}… Εμείς όμως τους παρουσιάσαμε εξειδικευμένη μελέτη που έχει κάνει ο Γιώργος Θαλασσινός, και που αναλύει όλες τις κρατήσεις ανάλογα με την ηλικία του καθένα και ανά 100 € από τα 500 μέχρι 3700 € σύνταξης.

Όπως δείχνουν τα πράγματα τα δικά μας προβλήματα και μετά τις εκλογές θα συνεχίζουν να υπάρχουν:

ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΠΟ 3 ΜΕΧΡΙ 8 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ…

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ:

  1. Γιατί φτάσαμε ως εδώ συνάδελφοι;
  2. Γιατί οι συνταξιούχοι {τα χιλιάδες σωματεία σ’ όλη την Ελλάδα} είναι στον κόσμο τους;
  3. Γιατί ως τώρα ανεχθήκαμε τους ληστές και τους παρατηρητές;
  4. Γιατί, αυτό που κάναμε εμείς, το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, να μην το κάνουν εκατοντάδες άλλα σωματεία;
  5. Τέλος, τι μπορούμε να κάνουμε;

Ο καθένας από μας ας ρίξει την ψήφο του εκεί που νομίζει ότι από τη Δευτέρα τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα για 2.700.000 συνταξιούχους και τις οικογένειές τους…

Απ’ τη Δευτέρα όμως φίλες και φίλοι δώστε μας τις απαντήσεις σας στα παραπάνω ερωτήματα… Και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ {Εμείς, Εσείς, οι φίλοι σας συνταξιούχοι,  άλλα σωματεία συνταξιούχων, κόμματα ή οργανώσεις που πιστεύουν στο δίκιο μας} να ξεκινήσουμε μια πορεία ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ Ο,ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ!

Αυτά τα λίγα για τις συναντήσεις μας με τα κόμματα … και καλό βόλι!

ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.