Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση

Κύριε υπουργέ

Με αφορμή την αναμόρφωση και όχι την κατάργηση (όπως είχατε δεσμευτεί) του ν. Κατρούγκαλου για τις κύριες συντάξεις θα θέλαμε να επισημάνουμε και να ρωτήσουμε τα εξής:

1. ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Για τα ειδικά ταμεία (δικαστικοί – ένστολοι – καθηγητές πανεπιστημίου – γιατροί ΕΣΥ) με απόφαση του μισθοδικείου και νομοθετική ρύθμιση αντίστοιχα επιστράφηκαν αναδρομικά 84 μηνών! Δηλαδή από 1.1.2012 μέχρι 31.12.2018. Τα μισά από την κυβέρνηση που συμμετείχατε (Σαμαρά – Βενιζέλου) και τα άλλα μισά από την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.
Ρωτάμε:
Για όλους εμάς τους υπόλοιπους συνταξιούχους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα γιατί δεν κάνετε νομοθετώντας το ίδιο;
Πληρώναμε μήπως λιγότερες εισφορές; Αντιθέτως, πολύ μεγαλύτερες… Τότε γιατί δεν επιστρέφετε όλα τα αναδρομικά μας; Δεν ισχύει για μας η ισονομία και η ισοπολιτεία; Είμαστε συνταξιούχοι και πολίτες με περιορισμένα δικαιώματα;

2. Ο νόμος Κατρούγκαλου, πέρα απ΄τις ανισότητες που δημιούργησε, δεν εφαρμόστηκε κανονικά ή δεν εφαρμόστηκε όπως έπρεπε ούτε για τους παλιούς ούτε για τους νέους συνταξιούχους:

Επισημαίνουμε μερικές:

α. Αυθαίρετοι και άδικοι υπολογισμοί σχετικά με τα βαρέα και ανθυγιεινά.

β. Δεν υπολογίστηκαν οι εισφορές των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και ΕΚΑ για τους παλιούς συνταξιούχους.

γ. Δεν υπολογίζονται τα οικογενειακά επιδόματα για όσους είχαν πάνω από το παλιό πλαφόν, ενώ σπεύσατε να ανεβάσετε το πλαφόν ανώτερης σύνταξης στα 4608 ευρώ!!!!

δ. Δεν υπολογίζονται τα χρόνια της εθελούσιας εξόδου στο ΤΑΠ-ΟΤΕ και άλλους φορείς, ενώ είναι γνωστό ότι πληρώθηκαν όλες οι αυξημένες εισφορές. Θα το αποκαταστήσετε ή θεωρείτε ότι για λόγους… “ταξικής διαπαιδαγώγησης” οι εθελούσιοι πρέπει να τιμωρηθούν;

ε. Η κράτηση υπέρ ΑΚΑΓΕ (ΕΑΣ ν. 3863 3865/2010) υπολογίζεται στη σύνταξη που θα πάρει ο συνταξιούχος το 2023. Προκύπτουν δηλαδή άμεσες μεγάλες εισφορές {πχ αντί 3% στο 10%!!!!} που υπολογίζεται σε πλασματική σύνταξη που θα δοθεί το 2023 {αρνητική διαφορά}

Αυτές είναι μερικές αναγκαίες αλλά όχι ικανές συνθήκες για να διορθωθούν κάποιες από τις πολλές αδικίες και να αρθούν ελάχιστα από τα τεράστια βάρη που πληρώσαμε και εξακολουθούμε να πληρώνουμε οι συνταξιούχοι και που ανέρχονται μέχρι σήμερα σε πάνω από 85 δισ ευρώ!

Κατά τα άλλα θα συνεχίσουμε ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με όλα τα σωματεία των συνταξιούχων και δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση με τον καινούργιο νόμο που ετοιμάζετε για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κι εμείς και όλοι οι συνταξιούχοι μαζί με τους εργαζόμενους για την επαναφορά των μισθών και των συντάξεών μας στα προ του 2010 επίπεδα!

Διατελούμε μετά τιμής
…. και δεν ξεχνάμε ότι τις μεγάλες περικοπές τις υποστήκαμε επί των πρώτων μνημονιακών κυβερνήσεων και των ημερών σας…

Σας πληροφορούμε επίσης ότι οι συνταξιούχοι δεν πάσχουμε από κοινωνική αμνησία ή αλτσχάιμερ. Περιμένουμε και αγωνιζόμαστε για τη δικαίωσή μας και αν νομίζετε ότι τα γεγονότα αποδεικνύουν το αντίθετο… λάθος μήνυμα πήρατε… η κοινωνική αμνησία είναι πρόσκαιρη, επιλεκτική και όπως λέει ο λαός … πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…

Για το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Βαγγέλης Διαμάντης                                                                 Παναγ. Μπρόφας

Πρόεδρος                                                                            Γενικός Γραμματέας

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.