Δεν είναι έγκλημα είναι χειρότερο… (Τα) Κάνετε (όλα) λάθος …

Ταλευράνδος

Ανοιχτή Επιστολή

  1. Προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δόμνα Μιχαηλίδη
  2. Προς τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου
  3. Προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη

Κυρίες και Κύριοι

Έκπληκτοι και απηυδισμένοι από τα έργα και τις ημέρες του ΕΦΚΑ οι συνταξιούχοι πληροφορηθήκαμε ότι:

  1. Από τη σύνταξη του Φλεβάρη θα παρακρατήσετε ένα ποσό γιατί ο «εκσυγχρονισμένος» και ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΦΚΑ έκανε λάθος!
  2. Σε χιλιάδες άλλους συνταξιούχους στείλατε επιστολές και τους ζητάτε να επιστρέψουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ κι αν δεν το κάνουν τους απειλείτε… γιατί τους δόθηκαν κατά λάθος… από άλλο λάθος του ΕΦΚΑ!

Όμως «λυπάστε λέτε για την ταλαιπωρία μας» αλλά πρέπει να «περπατήσουμε» …. κάμποσα χιλιόμετρα, να πάμε στην τράπεζα – για να γυμναστούμε ίσως, τώρα με τη νέα Υπουργό, όπως γύμναζε πριν τους μαθητές – να πληρώσουμε λογιστή κλπ και να επιστρέψουμε αυτό το ποσό εντός 15 ημερών, γιατί οι εργολάβοι του ΕΦΚΑ έκαναν λάθος!

Αν όμως αυτοί οι συνταξιούχοι το ξόδεψαν με αυτή την ακρίβεια;

Αν αγόρασαν λάδι;

Αν κάλυψαν άλλες ανάγκες των γιορτών, όπως άλλοτε με το ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, που ενώ πληρώναμε εισφορές γι’ αυτό όλα μας τα χρόνια, μας το καταργήσατε;

… Αν δεν μπορούν να το επιστρέψουν το ποσό τους απειλείτε «η υπηρεσία υποχρεούται να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την είσπραξη αυτού το ποσού σε περίπτωση μη επιστροφής του…»

Κυρίες και κύριοι

Τα λάθη του ΕΦΚΑ (ηθελημένα ή μη) δεν είναι εις βάρος του αλλά τα περισσότερα και βαρύτερα είναι σε βάρος όλων των συνταξιούχων!

Τα λάθη, οι στρεβλώσεις, οι καθυστερήσεις κλπ είναι άπειρα και για να τα απαριθμήσουμε μόνο καλύπτουν πολλές σελίδες.

Αυτό που συνάγεται από τα έργα και τις ημέρες των πολιτικών προϊσταμένων και του ίδιου του ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΕΦΚΑ είναι ότι:

Μας χρωστάτε, δεν σας χρωστάμε!

  • Χρωστάτε σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μήνου που έχει αποφασίσει οριστικά και τελεσίδικα το ΣΤΕ και περιμένουμε χρόνια τώρα να μας τα επιστρέψετε.
  • Μας χρωστάτε γιατί ο ΕΦΚΑ κωλυσιεργεί και δεν στέλνει σκόπιμα για πολλά χρόνια τα απαραίτητα στοιχεία στα δικαστήρια για χιλιάδες συνταξιούχους που έχουμε προσφύγει, με αποτέλεσμα οι δίκες να παραμένουν βαλτωμένες και οι δικαστές να μην μπορούν να βγάλουν αποφάσεις για να πληρωθούμε*.
  • Μας χρωστάτε αναδρομικά σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους από 1.1.2019 μέχρι την ημερομηνία που έγινε ο επανυπολογισμός.
  • Σημειώνουμε ότι ο περιβόητος επανυπολογισμός για χιλιάδες συνταξιούχους είναι γεμάτος λάθη και για χιλιάδες άλλους δεν έχει γίνει ακόμα!
  • Δεν ξεχνάμε όλοι οι συνταξιούχοι ότι με τους μνημονιακούς σας νόμους μας έχετε αφαιρέσει τα τελευταία χρόνια 100 δις!!!
  • Αν παραβλέψουμε όμως αυτό που είναι μεν νόμιμο αλλά όχι ηθικό, οι προαναφερθείσες οφειλές σας προς τους συνταξιούχους είναι μεγαλύτερες από τα επίμαχα ποσά που μας δώσατε «από λάθος» όπως λέτε και τα ξαναζητάτε πίσω!

Και ενώ είσαστε τόσο ευαίσθητοι – ο ΕΦΚΑ και η κυβέρνηση – και μας ξαναπαίρνετε πίσω με αυτόν τον άκομψο τρόπο αυτό το μικροποσό για τον ΕΦΚΑ αλλά τόσο σημαντικό για πολλούς συνταξιούχους…

Πώς δεν δείξατε διαχρονικά και δεν επιδεικνύεται έστω και τώρα την ίδια ευαισθησία απέναντι στους μεγαλοοφειλέτες προς στον ΕΦΚΑ που χρωστούν 47 ολόκληρα δις Ευρώ;

Οι συνταξιούχοι είμαστε περήφανοι άνθρωποι. Δεν χρωστάμε και δεν θέλουμε να χρωστάμε σε κανέναν. Θεωρούμε την τακτική σας αυτή όμως προκλητική και αξιοθρήνητη. Υπάρχει ακόμα χρόνος να επανορθώσετε την προκλητική σας συμπεριφορά και το ολέθριο λάθος σας:

  • Να συμψηφίσετε τα ποσά αυτά και να τα αφαιρέσετε, όταν επιστρέψετε τα αναδρομικά τα οποία οφείλετε σε κάθε συνταξιούχο.
  • Αν παρόλα αυτά ο ΕΦΚΑ κινδυνεύει να χρεωκοπήσει από αυτό το μικροποσό που δώσατε κατά λάθος και αφού δεν δείχνετε διατεθειμένοι να διεκδικήσετε τα 47 δις που χρωστάνε οι μεγαλοοφειλέτες, παρακρατήστε τουλάχιστον το ποσό αυτό που μας δώσατε κατά λάθος σε 12 μηνιαίες και άτοκες δόσεις. Έτσι θα εξοφληθεί και θα διορθωθεί το λάθος σας.

Σε κάθε περίπτωση οι συνταξιούχοι θα σας κρίνουμε για τις ενέργειές σας και για την πολιτική που εφαρμόζετε σε βάρος μας και θα επιμετρήσουμε όλα σας τα λάθη … και ελπίζουμε ο λογαριασμός που θα σας αποσταλεί … και πληρωτέος επί τη εμφανίσει…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

* … με την ευκαιρία εκτός από τα λάθη, μήπως υπάρχει ΠΑΡΑΓΚΑ στον ΕΦΚΑ; Αν όχι πώς εξηγείται το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ αγνοεί 10 χρόνια δικαστική εντολή να στείλει τα αναδρομικά για 50 μέλη μας, ενώ έχει υλοποιήσει μεταγενέστερες παρόμοιες εντολές;

Φίλοι συνταξιούχοι μπορείτε παρακάτω να δείτε – αλλά και να διαδώσετε σε άλλους συνταξιούχους – την παρούσα ανάρτηση σε μορφή ανοιχτής επιστολής

ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΚΑ – ΙΑΝ. 2024

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.