Λυπούμαστε που είμαστε αναγκασμένοι, σ’ αυτές τις έκτακτες και τραγικές συνθήκες, να απευθυνθούμε δημόσια για σοβαρά ζητήματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.

• Κατ’ αρχήν θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και το βοηθητικό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας, όπως τις καθαρίστριες-ές (ξεχασμένοι απ’ όλους) που μοχθούν και κινδυνεύουν καθημερινά για μας.

Συμπαραστεκόμαστε στα αιτήματα των Νοσοκομειακών γιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού για άμεσα μέτρα. Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις για να ξαναστηθεί στα πόδια του το διαλυμένο από τα μνημόνια και τις ιδεοληψίες Εθνικό Σύστημα Υγείας. Να δοθούν κατεπειγόντως τα απαραίτητα κονδύλια για την υγεία και να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας της υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ:

1. Παρά τις εκκλήσεις απόγνωσης και διαμαρτυρίες δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων, που ενώ έχουν βγει σε σύνταξη πάνω από δέκα μήνες και ενώ δεν παίρνουν ούτε την προσωρινή σύνταξη, η κυβέρνηση κωλυσιεργεί και δεν τους έχει καταβάλει ακόμα ένα μέρος έστω σαν προκαταβολή για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

2. Να υπάρχουν ακόμα σκέψεις και να αφήνεται ανοιχτό από τον Υπουργό Οικονομικών Σταϊκούρα αλλά και άλλους αρμόδιους το ενδεχόμενο… να ξανακοπούν οι συντάξεις μας!!!

Πληροφορούμε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη (αν και το ξέρει πολύ καλά) αλλά και την «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» και τα κάθε είδους επικοινωνιακά παπαγαλάκια ότι σε μας, δεν μας ζητήθηκε όπως στους Βουλευτές και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δώσουμε μισό μηνιάτικο.
• Από μας, μας άρπαξαν ετσιθελικά και μας κόβουν εδώ και 10 χρόνια το 50% από τις συντάξεις μας κάθε μήνα και όχι μόνο για ένα μήνα! Η κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας το ξέρει πολύ καλά αυτό αφού σαν πρόεδρος του ΣτΕ νομιμοποίησε τις περικοπές!
Διαμαρτυρόμαστε λοιπόν για τις κακόβουλες σκέψεις και προθέσεις ορισμένων που σκέπτονται να ξανακόψουν τις κουτσουρεμένες συντάξεις μας. Τους καλούμε να το ξεχάσουν να μην το αποτολμήσουν γιατί αυτή τη φορά δεν θα μας κρατήσει ούτε ο Κορονοϊός μέσα στα σπίτια και τους καναπέδες μας!

Δ Ω Σ Α Μ Ε – Δ Ω Σ Α Μ Ε !!!

Υπάρχουν και άλλες ευαγείς και πενόμενες κοινωνικές κατηγορίες για να συμβάλλουν στην ανάταξη της «Εθνικής οικονομίας» μετά τον κορονοϊό:
Χρηματιστές, Βιομήχανοι, Εισοδηματίες, τηλεπερσόνες, στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων με φαραωνικές αποδοχές όπως π.χ. στις τηλεπικοινωνίες… με σχεδόν 2.000.000 ευρώ το χρόνο κ.λ.π.
Σ’ αυτή την χώρα δεν θα τη γλυτώνουν πάντα… «οι τοκιστές και σουλατσαδόροι» και θα την πληρώνουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.

3. Θέλουμε να καταδικάσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα αντισυνταγματικά και αντεργατικά μέτρα που παίρνονται καθημερινά, με το πρόσχημα του κορονοϊού, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου κατά των εργαζομένων με τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, και την εκ’ περιτροπής εργασία.

Τόσο προκλητικά και αντεργατικά μέτρα δεν έχουν παρθεί ούτε σε πολεμικές περιόδους. Ούτε μας καθησυχάζουν οι διαβεβαιώσεις ότι τα μέτρα αυτά είναι πρόσκαιρα και ότι δήθεν θα ανακληθούν.
Τα μέτρα αυτά είναι αντισυνταγματικά και με πρόσχημα τον κορονοϊό, βάζουν στον γύψο όλα τα εργατικά δικαιώματα. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας του ακροδεξιού Όρμπαν και της Σουηδίας του Σοσιαλοδημοκράτη Στέφαν Λεβέν που κατάργησαν το κοινοβούλιο και κυβερνούν δικτατορικά έχουν δημιουργήσει σχολή με μιμητές στην Ελλάδα την κυβέρνηση Μητσοτάκη!
• Να σημειώσουμε επίσης ότι η τηλεργασία που προσφέρεται από τους εργαζομένους προς τις επιχειρήσεις δημόσιες και ιδιωτικές «για να μείνει όπως ισχυρίζονται η οικονομία όρθια», διενεργείται από τα σπίτια μας και συνήθως με τα δικά μας τηλεπικοινωνιακά μέσα, τα οποία παραχωρούμε κατ’ ανάγκη γιατί ως γνωστό οι αποδοχές των παιδιών μας δεν επαρκούν εδώ και χρόνια για να ζήσουν μόνα τους.

Μετά απ’ όλα αυτά είναι δυνατόν να έχετε το θράσος και να μας απειλείτε ότι θα κόψετε τις συντάξεις μας; Δεν μας φτάνει ο φόβος και η τρομοκρατία που έχει ενσκήψει λόγω κορονοϊού;

4. Περισσεύουν οι υπαινιγμοί για κόψιμο των συντάξεων μας. Τα δήθεν επιχειρήματα και ιδεολογήματα ότι «αφού νέκρωσε η οικονομία και δεν δουλεύουν οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν το ασφαλιστικό σύστημα με εισφορές» είναι χυδαία και αποπροσανατολιστικά.
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά ότι εμείς δεν διεκδικούμε συντάξεις από τις εισφορές των παιδιών μας. Διεκδικούμε να πληρωνόμαστε τις συντάξεις μας από τα λεφτά των κρατήσεων που καταβάλαμε κανονικά και υποχρεωτικά σε όλα τα χρόνια του εργάσιμου βίου μας.
Τα αποθεματικά μας δεν εξαχνώθηκαν, αλλά βρίσκονται σαν συσσωρευμένος πλούτος στις προαναφερόμενες κοινωνικές κατηγορίες και μένει να αναζητηθούν από την κυβέρνηση και να μας επιστραφούν για να πληρώνονται ολόκληρες οι συντάξεις που δικαιούμαστε!

5. Μεγάλο μέρος από τα ματωμένα πλεονάσματα, την πληρωμή του χρέους 10 χρόνια τώρα και το μαξιλαράκι του Τσίπρα των 35 δις € που διαχειρίζεται η σημερινή Κυβέρνηση προέρχονται από τις τεράστιες περικοπές που έγιναν σε εργαζόμενους και συνταξιούχους! Μόνο από τις συντάξεις μας έχουν παρακρατηθεί πάνω από 60 δις!!!

6. Τέλος, ελπίζουμε αυτές τις δύσκολες και τραγικές μέρες που βιώνουμε, να μην χρησιμοποιηθεί ο πρόσκαιρα τοποθετημένος πρόεδρος του ΣτΕ (με τις εκφρασμένες απόψεις για τα αναδρομικά μας). και να βγάλει απόφαση η «Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» που θα «χωνεύει» και θα καταργεί τα αναδρομικά μας.
Θυμίζουμε ότι στους δικαστικούς, στους ένστολους και στους άλλους των ειδικών ταμείων έχουν καταβληθεί αναδρομικά 84 μηνών, από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι των Δεκέμβριο του 2018!
Τα ίδια αναδρομικά πρέπει να καταβληθούν σε όλους τους συνταξιούχους και Θεωρούμε απαράδεκτο να εργαλειοποιείται η δικαιοσύνη και η επετηρίδα μερικών δικαστών να συνεχίζεται με πολιτικά αξιώματα.

Καλούμε όλα τα εργατικά και τα συνταξιουχικά σωματεία να αφυπνιστούν και ν’ αντιδράσουν.

Ευχόμαστε σ’ όλους τους συνταξιούχους και σ’ όλους τους εργαζόμενους να τελειώσουν τα χρόνια των παθών και να’ χουμε όλοι ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Χαριτίνη Βασιλοπούλου                                                                               Γιώργος Στεφανής

Πρόεδρος                                                                                             Γενικός Γραμματέας

 

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.