Η επίθεση κατά των συνταξιούχων συνεχίζεται… εντονότερα, απροκάλυπτα και με “αριστερό” θράσος…

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δεν χρειάζεται να σας εξηγήσουμε με λεπτομέρειες για το  καινούργιο τσουνάμι κατά των συντάξεών μας και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Η περιβόητη επιτροπή των “σοφών” –  η οποία δεν υπήρχε προεκλογικά κατά τον εργατολόγο υπουργό Κατρούγκαλο – έβγαλε το πόρισμα …

Με το 3ο μνημόνιο, με τις μνημονιακές δεσμεύσεις και με αυτό σαν σημαία ανά χείρας η Κυβέρνηση επιτίθεται εναντίον μας…

Τον ίδιο ρόλο παίζουν και τα ΜΜΕ, οι επικοινωνιολόγοι και όλα τα στηρίγματα και οι εφεδρείες του συστήματος.

Σ’ αυτά τα πλαίσια, αφού νομοθέτησαν και κατοχύρωσαν την μείωση της σύνταξής μας κατά 2 επί πλέον μονάδες και κατά 6 της επικουρικής, σήμερα Παρασκευή 16/10/2015 περνάνε καινούργιες αντιασφαλιστικές διατάξεις,  που χτυπάνε κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους  και τους συνταξιούχους.

Η σύνταξη, που αντικειμενικά που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και περιουσιακό στοιχείο για κάθε συνταξιούχο, με μια κονδυλιά τύπου “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” είναι ξανά στο στόχαστρο…

Μας υπόσχονται ότι σε λιγότερα από ένα μήνα θα κατακρεουργήσουν κι άλλο όχι μόνο τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και τις κουτσουρεμένες και καταληστευμένες εναπομείνασες συντάξεις μας…

Εξελισσόμενες  μάλιστα οι περικοπές συντάξεων σε επιστήμη – μάλλον όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων πέντε χρόνων έχουν πάρει ντοκτορά στο θέμα –  και χρησιμοποιώντας “επιστημονικά” το διαίρει και  βασίλευε, θα ανακατανείμουν και θα αναπροσαρμόσουν την σύνταξη ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ με “Αυστραλέζικη λογική”…

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Σας καλούμε σε εγρήγορση και σε προσκλητήριο αγώνα

Σήμερα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10/2015 γίνονται συγκεντρώσεις  ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 19.00, στις οποίες όλοι μας πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά και μαχητικά… καθώς και σ’ αυτές που θα αναπτυχθούν τις επόμενες μέρες.

 Στα πλαίσια αυτά το σωματείο μας θα κάνει και νομικές ενέργειες αποτροπής εφαρμογής αντισυνταγματικών διατάξεων και προσπάθεια συντονισμού με άλλα σωματεία, για εξασφάλιση μεγαλύτερης δύναμης.

Όχι στην νέα αντιασφαλιστική επίθεση. Δεν διεκδικούμε …περικοπές, αλλά επαναφορά των αρχικών συντάξεών μας…

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.