ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/4/2018

Στις 17 Απριλίου 2018 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάστηκε η αγωγή των πρώτων 50 συναδέλφων, με την οποία είχε προσφύγει το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  κατά του ΙΚΑ και του Ελληνικού Δημοσίου.

Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη δίκη που γίνεται για αυτό το θέμα, δηλαδή την επιστροφή των αναδρομικών από το 2012 μέχρι το 2016, που άρχισε  να εφαρμόζεται  ο ν. Κατρούγκαλου.

Θυμίζουμε ότι με απόφαση του Σ.τ.Ε. βγήκαν αντισυνταγματικές όλες οι περικοπές των συντάξεων του2ου μνημονίου και άμεσα εκτελεστές για τους ένστολους, δικαστικούς και πανεπιστημιακούς. Για τους άλλους συνταξιούχους  η  απόφαση του Σ.τ.Ε. λέει ότι θα δοθούν τα αναδρομικά σε όσους προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια. Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη δίκη που γίνεται με αυτό το στόχο και η απόφασή της θα προσδιορίζει και τις επόμενες δίκες όσων συνταξιούχων έχουν προσφύγει.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους όμως η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη αποφάσισε για τους δικαστικούς, ένστολους κλπ να επιστραφούν οι περικοπές για όλους χωρίς να προσφύγουν σε κανένα  άλλο δικαστήριο…

Για μας όλους τους άλλους συνταξιούχους αποφάσισε…. διαφορετικά

Όπως έγραφε ο Οργουελ “όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα ίσα”!

Η αγωγή αυτή {των 50 συναδέλφων} εκδικάστηκε κατ’ αρχήν τον Οκτ. του 2016. Βγήκε μια ενδιάμεση απόφαση όμως, η οποία ζητούσε από τον ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) να προσκομίσει τις παρακρατήσεις όλων των εναγομένων και έδινε προθεσμία 30 ημερών για να απαντήσει.

Ο ΕΦΚΑ – (ΙΚΑ) δεν απάντησε ούτε μέσα στην προθεσμία (ούτε μέχρι και τη μέρα εκδίκασης)…. Έτσι ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 17/4/2018. Το ΙΚΑ και το Ελληνικό Δημόσιο παραστάθηκαν (χωρίς  στοιχεία) και αναμένουμε επί τέλους την απόφαση για να αρχίσει να υλοποιείται και για μας η απόφαση του Σ.τ.Ε.

Όπως στους ένστολους και στους δικαστικούς που επεστράφησαν τα μισά αναδρομικά και διεκδικούν {πολύ σωστά} να τους επιστραφούν και τα άλλα.

Όσοι διαβάσατε αυτές τις γραμμές καταλαβαίνετε γιατί όλοι “οι διαμορφωτές  της κοινής γνώμης”, τα παπαγαλάκια του Σαββατοκύριακου στις εκπομπές αποπροσανατολισμού των συνταξιούχων και τα  κόμματα εξουσίας και όχι μόνο δεν αναφέρονται σ’ αυτό το μεγάλο ζήτημα…

Επειδή τα λεφτά που μας έκλεψαν … είναι πολλά Άρη (από 300 – 500 € το μήνα) και φοβούνται ότι θα αναγκαστούν να τα επιστρέψουν.

Γι’ αυτό “κάνουν επικοινωνιακά γιουρούσια” και καθοδηγούν την μάζα των συνταξιούχων να στήνεται στις ουρές για άλλες μικροκλοπές που έκαναν με τα μνημόνια, οι οποίες όμως είναι μηδαμινής αξίας,  όπως τα αναδρομικά του ΕΟΠΥΥ (για λάθος υπολογισμό)… που τους κοστίζει ελάχιστα…

Για τους ίδιους ίσως λόγους και τα συνταξιουχικά σωματεία (ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, Τραπεζών, ΑΣΓΕΕ, ΙΚΑ κλπ), στα οποία απευθυνθήκαμε, έλαμψαν δια της απουσίας  τους… Κανένα δεν έστειλε ούτε εκπρόσωπο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, και μια υπόθεση που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που είναι μέλη τους…!!!

Εμείς όμως θα συνεχίσουμε:

  • να αγωνιζόμαστε
  • να αποκαλύπτουμε
  • να επιμένουμε διεκδικώντας τα αυτονόητα…

Θέλουμε τις συντάξεις μας, που ακριβοπληρώσαμε και μας τις καρατόμησαν, πίσω!

Να υλοποιηθούν ισότιμα επιτέλους οι αποφάσεις του Σ.τ.Ε. πρώτα από τη δικαιοσύνη και μετά από την Κυβέρνηση για όλους.

Θέλουμε τη ζωή μας πίσω για μας και τα παιδιά μας.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 

Βαγγέλης Διαμάντης                                                                     Παναγιώτης Μπρόφας

Πρόεδρος                                                                                           Γενικός Γραμματέας

 

*** Αν κάποιοι δημοσιογράφοι παραπληροφορούν και αποπροσανατολίζουν … από άγνοια, είμαστε πρόθυμοι να τους ενημερώσουμε (Τηλέφωνα συνεννόησης: 6974816778 και 6987301996}

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.