Αποστείλαμε σήμερα ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ, με την οποία:

Αιτούμαστε την άμεση έκδοση βεβαιώσεων για κάθε έναν εκ των εναγόντων – μελών μας (που κέρδισαν την αγωγή για τις παράνομες και αντισυνταγματικές περικοπές των συντάξων για τα έτη 2012 – 2013),  από τις οποίες θα προκύπτουν αναλυτικά όλα τα αναγκαία φορολογικά στοιχεία προς ολοκλήρωση των τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ – και ιδιαίτερα το Τμήμα ΤΑΠ-ΟΤΕ –  δεν ανταποκρίνονται στις αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και δεν αποστέλλουν τα ποσά που παρακρατήθηκαν παράνομα και αντισυνταγματικά, σύμφωνα με τους αμέσως παραπάνω νόμους. Με αποτέλεσμα να κωλυσιεργείται η έκδοση αποφάσεων για αγωγές από το 2015…

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΘΕΜΑ: Φορολογικά Θέματα – Δικαστικά Θέματα

Κύριοι

Με την υπ’ αρ. Α796/2022 απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρ. Αθηνών (ΑΓΡΑΝΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΛΠ – Αρ. δικογράφου 6161/2014) δικαιώθηκαν 44 άτομα – μέλη του σωματείου μας, για τις περικοπές ετών 2012-2013 (ν. 4051/12 και ν. 4093/12). Το ταμείο σας προχώρησε σε εκταμίευση των ποσών που δικαιούνταν ο καθένας εκ των εναγόντων, εντός του έτους 2022.

Όμως, παρά τα αιτήματα της πληρεξούσιας δικηγόρου και των ενδιαφερόμενων, μέχρι σήμερα δεν έχετε εκδώσει βεβαιώσεις από τις οποίες να προκύπτουν αναλυτικά τα ποσά, οι κρατήσεις και οι τόκοι κατ’ έτος αναφοράς.

Επί πλέον στα ενημερωτικά σημειώματα των παραπάνω  τα ποσά που πληρώθηκαν – που κυμαίνονται από 5.000 μέχρι 8.000 € για τον καθένα – εμφανίζονται αυξημένα κατά 20% και έτσι παρουσιάζεται σαν εισόδημα και ο φόρος που παρακρατήθηκε.

Έτσι, εξ αιτίας της αδράνειάς σας, καθίσταται αδύνατο να προχωρήσουν οι ενδιαφερόμενοι σε τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις για τα επίμαχα έτη, αυτό δε φυσικά δημιουργεί τον κίνδυνο επιβολής φορολογικών προστίμων χωρίς να έχουν  καμιά υπαιτιότητα οι συνταξιούχοι. 

Αιτούμαστε την άμεση έκδοση βεβαιώσεων για κάθε έναν εκ των εναγόντων – μελών μας,  από τις οποίες θα προκύπτουν αναλυτικά όλα τα αναγκαία φορολογικά στοιχεία προς ολοκλήρωση των τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων.

Τέλος διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί οι υπηρεσίες σας – και ιδιαίτερα το Τμήμα ΤΑΠ-ΟΤΕ –  δεν ανταποκρίνονται στις αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και δεν αποστέλλουν τα ποσά που παρακρατήθηκαν παράνομα και αντισυνταγματικά, σύμφωνα με τους αμέσως παραπάνω νόμους. Με αποτέλεσμα να κωλυσιεργείται η έκδοση αποφάσεων για αγωγές από το 2015…

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.