Περικοπές και αναδρομικά των συντάξεών μας απ’ το ΙΚΑ, το ΕΤΕΑ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους…

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας κάνουμε γνωστά όλα  τα θέματα τα σχετικά με τις περικοπές των συντάξεών μας απ’ το ΙΚΑ, το ΕΤΕΑ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους…

Λαμβάνοντας υπόψη:

  1. Μια φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τελευταία σχετικά με τις προηγούμενες περικοπές των συντάξεων
  2. Την Απόφαση του ΣτΕ {Ιούνιος 2015}, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν παράνομες και αντισυνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων από το 2012 και μετά, και ότι από 10/6/2015 πρέπει να καταβάλλονται οι συντάξεις χωρίς τις περικοπές αυτές.
  3. Ότι η απόφαση όχι μόνο δεν υλοποιείται αλλά τα αρμόδια ταμεία συνεχίζουν να κάνουν τις κρατήσεις αυτές και σήμερα

Έχουμε να παρατηρήσουμε και να σας ξαναθυμίσουμε  τα εξής:

  1. Το σωματείο μας από την αρχή ξεκίνησε διαδικασίες και έχουν υποβληθεί πάρα πολλές αγωγές, με τις οποίες διεκδικούμε τις περικοπές που έγιναν από το 2010 μέχρι σήμερα….
  2. Στις αγωγές αυτές προβλέπονται όλες οι ιδιαιτερότητες του κάθε συνταξιούχου {γενικές περικοπές, Δώρα, Ηλικιακές επί πλέον κρατήσεις κλπ}
  3. Οι αγωγές μας αυτές σε ότι αφορά τις περικοπές του 2012 έχουν δικαιωθεί και συνετέλεσαν στο να βγει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας , θα υλοποιηθούν όμως, όταν θα συζητηθούν πρωτόδικα.

ΣΥΝΕΠΩΣ

Όσοι έχουν προσφύγει ήδη,  δεν χρειάζεται να κάνουν καμία αγωγή για κανένα θέμα που αφορά περικοπές συντάξεων. Αναφέραμε ήδη ότι καλύπτονται όλα τα ζητήματα {περικοπές, αναδρομικά,  οικογενειακά, ηλικιακά, οικογενειακά}

Οι  αγωγές συνεχίζονται από το γραφείο του δικηγόρου Σαλαμάρα Ευαγγέλου. Και  βέβαια όχι μόνο για  τις περικοπές του 2012 αλλά για όλες τις περικοπές που έγιναν απ’ την αρχή της κρίσης. Άρα από 1.1.2011…

Το κόστος των  αγωγών αυτών, όπως έχει γίνει και πριν με όσους έκαναν αγωγές, είναι περίπου 25 – 30 €…

Σχετικά με τη συνέχιση των περικοπών από το ΙΚΑ, το ΕΤΕΑ ή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους…

Επειδή δεχθήκαμε αρκετά τηλεφωνήματα με απορίες των  συναδέλφων, για το αν πρέπει να στέλνουν αιτήσεις και να  ζητάνε από το ΙΚΑ να σταματήσει τις  περικοπές κλπ  κλπ…

Μετά την απόφαση του ΣτΕ δεν χρειάζεται κανένα ερώτημα ή αίτηση προς το ΙΚΑ ή το ΕΤΕΑ η το Γενικό Λογιστήριο, όπως προαναφέρουμε, καθόσον εκατοντάδες συνάδελφοι – μέλη μας έχουμε προσφύγει και δικαιωθεί…

Αρκετοί συνάδελφοί μας απ’ τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν κάνει αιτήσεις στο ΙΚΑ, το  οποίο βέβαια ούτε παίρνει θέση ούτε μπορεί να σταματήσει τις περικοπές του 2012 αν δεν πάρει εντολή απ’ το  αρμόδιο υπουργείο…

Συνεπώς δεν χρειάζεται να κάνει  κανένας συνάδελφος – συναδέλφισσα αίτηση προς το ΙΚΑ ή το ΕΤΕΑ, μπορεί και πρέπει να προσφύγει άμεσα μέσω της δικαστικής οδού, αν δεν το έχει κάνει ήδη.

Το σωματείο μας, για να καλύψει κι  αυτή την τελευταία εκδοχή, έχει εδώ και καιρό στείλει το παρακάτω εξώδικο προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης {Υπουργό Κατρούγκαλο} και  προς  το  ΙΚΑ και  προς το ΕΤΕΑ….

Το κείμενο της εξώδικης δήλωσης έχει ως εξής:

‘Όπως πολύ καλά γνωρίζετε σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. 2287 – 2290/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις συντάξεις από το 2012 και μετά και κατά συνέπεια από 10.06.2015 πρέπει να επανέλθουν στο ύψος προ των περικοπών.

Παρότι έχουν περάσει ήδη άνω των πέντε (5) μηνών από τη δημοσίευσή τους, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από μέρους σας με στόχο τη συμμόρφωσή σας στις ανωτέρω αποφάσεις και συγκεκριμένα την αποκατάσταση των συντάξεών μας στο ύψος πριν τις ως άνω μειώσεις.

Επιδεικνύετε με αυτόν τον τρόπο σαφή άρνηση συμμόρφωσης στις δεσμευτικές αποφάσεις του ανωτάτου Δικαστηρίου, κάτι που όπως γνωρίζετε έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη συνταγματική αρχή διάκρισης των εξουσιών και τους σχετικούς νόμους περί υποχρέωσης συμμόρφωσης της Διοίκησης στις δικαστικές αποφάσεις.

Αντιθέτως από τη στιγμή της δημοσίευσης των ανωτέρω αποφάσεων επιδεικνύετε μία συνεχή και επίμονη προσπάθεια να υπερκεράσετε τις αποφάσεις αυτές με αρχή την υπογραφή του τελευταίου Μνημονίου με το οποίο ρητά δεσμευτήκατε ως εξής: «Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει, ιδίως, σε συμφωνία με τους Θεσμούς: να πραγματοποιήσει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα και να καθορίσει πολιτικές προκειμένου να αντισταθμίσει πλήρως τη δημοσιονομική επίπτωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικράτειας για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του 2012 και να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ή αμοιβαία συμφωνηθέντων εναλλακτικών μέτρων μέχρι τον Οκτώβριο του 2015.»

Αποκορύφωμα των ανωτέρω, υπήρξε η ανάθεση αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος στη λεγόμενη «Επιτροπή Σοφών» η οποία εξέδωσε πόρισμα για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων παρακάμπτοντας ευθέως τις ανωτέρω δικαστικές αποφάσεις όχι μόνο ως προς το γράμμα τους όσο κυρίως ως προς το πνεύμα τους, που ήταν η ανάσχεση περαιτέρω οριζόντιων περικοπών στις συντάξεις.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για την ανωτέρω αντισυνταγματική και παράνομη πρακτική σας.

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΡΗΤΑ ότι θα προβούμε σε κάθε δικαστική και εξωδικαστική ενέργεια ως αντιπρόσωποι συνταξιούχων προκειμένου να φανείτε –έστω και πιεζόμενοι- αντάξιοι του ρόλου  που λάβατε εντολή να διαδραματίσετε.

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι επιφυλασσόμεθα ρητά κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

Υστερόγραφο

Όλα τα παραπάνω αφορούν τα πρακτικά προβλήματα των συνταξιούχων, σε καμία δε περίπτωση δεν ασχολούμαστε με ενέργειες και πρωτοβουλίες άλλων σωματείων.

Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στη διάθεσή σας στα γραφεία μας {3ης Σεπτεμβρίου 13 – 1ος όροφος, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη και από ώρες 10.00 – 13.00}, στο τηλέφωνο 2105200025, ΦΑΞ: 2105200365, στο email: info@kinsin.gr ή sms στο 6987301996  {στείλτε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε ή θα σας τηλεφωνήσουμε}.

Τέλος, στις σελίδες  του site μας kinsin.gr μπορεί να βρει κανένας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για ενημέρωση ή για προσφυγή στα δικαστήρια.

 

Share.

1 Σχόλιο

  1. Pingback: Αν πρέπει να κάνουμε αιτήσεις στο ΙΚΑ {ή στο ΕΤΕΑ ή στο Γεν. Λογιστήριο}…

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.