Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Απευθυνθήκαμε στα πολιτικά κόμματα να μας δώσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό σύστημα και τις συντάξεις μας.

Τα ερωτήματα που μας στείλατε με email ή τηλεφωνική επικοινωνία, μας βοήθησαν πάρα πολύ για τη διατύπωση των ερωτήσεων που κάναμε προς τα πολιτικά κόμματα.

Δεν ξέρουμε, αν θα ανταποκριθούν προσκαλώντας μας ή απαντώντας γραπτά στις ερωτήσεις μας ούτε είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι οι όποιες δεσμεύσεις τους ντε και καλά αυτόματα θα υλοποιηθούν…

Έχουμε άλλωστε πικρή πείρα όλοι οι συνταξιούχοι – τα τελευταία δέκα χρόνια – από τη διάσταση λόγων και έργων όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και των κομμάτων που συμμετείχαν σ’ αυτές.

Εντύπωση μας κάνει όμως το γεγονός ότι στο δημόσιο προεκλογικό διάλογο τα κόμματα εξουσίας δεν φαίνεται να έχουν ξεκάθαρες θέσεις για την πορεία του μεγάλου ασφαλιστικού ζητήματος και των συντάξεών μας.

Ίσως σ’ αυτό συντελεί και η διαχρονική αδράνεια των συνταξιουχικών σωματείων, τα οποία:

  • Όχι μόνο δεν πιέζουν τα πολιτικά κόμματα να δεσμευτούν…
  • Όχι μόνο δεν προσπαθούν να συνδιαμορφώσουν θέσεις μαζί τους υπέρ των συνταξιούχων…
  • Αλλά οι ηγεσίες τους και τα κομματικά στελέχη τους τρέχουν μόνο για να φέρουν ψήφους στο κόμμα τους, θυσιάζοντας έτσι τα προβλήματα των συνταξιούχων…

Εμείς, το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, που είμαστε ανεξάρτητο και αυτόνομο σωματείο, όπως σε προηγούμενες εκλογές, το ίδιο και τώρα διατυπώσαμε ερωτήματα, στοχεύοντας στη λύση των προβλημάτων μας, στις πραγματικές θέσεις των κομμάτων και όχι στην κομματική στείρα αντιπαράθεση, που δυστυχώς συνηθίζουν τα κόμματα για να μας φανατίζουν και να μας αποπροσανατολίζουν.

Οι ερωτήσεις μας είναι σαφείς, ξεκάθαρες και αμείλικτες για όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα για αυτά που άσκησαν ή φιλοδοξούν να ασκήσουν εξουσία. Οι όποιες απαντήσεις τους, έχουμε δεσμευτεί, ότι θα δημοσιοποιηθούν άμεσα…

Share.

2 Σχόλια

  1. Γ. Περδίκης on

    Οτι και να απαντήσουν ΤΙΠΟΤΑ και από ΚΑΝΕΝΑΝ δεν είναι σίγουρο …

  2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΜΟΥΖΕΛΟΣ on

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΜΟΥΖΕΛΟΣ 3/7/2019

    Πολύ σωστά κάνατε και επιχειρήσατε μια πρώτη επαφή με τα Κόμματα. Αλλά ακόμη κι αν πάρετε κάποια απάντηση φοβάμαι πως θα είναι γενική και αόριστη ή -πάντως- όχι δεσμευτική! Πέραν όσων λέγονται προεκλογικά από κάθε πλευρά προς άγραν ψήφων ή για τη δημιουργία φοβικού κλίματος “ένθεν κακείθεν” , επειδή τα “μνημόνια” δεν έχουν τελειώσει, αφού έχουν δεσμεύσεις σε βάθος χρόνου οφείλουμε να ανησυχούμε για τα χειρότερα! Όχι βέβαια επειδή το ένα Κόμμα θα θέλει να είναι “κακό” προς τους συνταξιούχους όλων των κλάδων ούτε το άλλο “καλό”, αλλά επειδή οι λογαριασμοί των Ταμείων δεν θα βγαίνουν! Και η ΕΕ και το ΔΝΤ και η ΕΚΤ κ.λπ. μαζί με τα Κόμματα ξέρουν τους “λογαριασμούς” για τα επόμενα χρόνια… Αν οι πολιτικές αποφασίσουν ότι “λύση” είναι η όποια περικοπή αυτή θα γίνει ακόμη κι αν κυβερνήσει το ΚΚΕ!!!
    Καλό είναι να προετοιμάζονται όλοι ψυχολογικά για να μη αισθανθούν “σοκ και δέος” αργότερα…

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.