ΤΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ;

Οι  τελευταίες διαρροές για την απόφαση του ΣτΕ

   Συνάδελφοι και συναδέλφισες όταν δεν υπάρχουν σοβαροί θεσμοί και λειτουργούν με πασχαλιάτικες διαρροές και πολιτικάντικα τεχνάσματα καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούν να δοθούν σίγουρες και ασφαλείς απαντήσεις για το τι πρόκειται να γίνει με το μέλλον των αναδρομικών.   

Μας ρωτάτε και απαντάμε… με πολλά αν… όμως…

  • Θα πάρουμε αναδρομικά για 11 μήνες και πότε;

  Άμα δεν εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ κανένας σοβαρός δικηγόρος ή συνδικαλιστής δεν μπορεί να απαντήσει σ΄ αυτή την ερώτηση. Οι «λαγοί» όμως που έβγαλαν το θέμα σίγουρα κάτι ξέρουν. Υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία όπως αποδεικνύεται όχι μόνο ανάμεσα στην εκτελεστική και δικαστική εξουσία αλλά και με «εθνικούς» εργατολόγους μιντιάρχες και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια.

   Να θυμίσουμε ότι αυτή την παθογένεια την είχε καταγγείλει ο προηγούμενος πρόεδρος του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου (αυτός που έβγαλε το 2ο μνημόνιο αντισυνταγματικό) και παραιτήθηκε. Έτσι ίσως εξηγείται οτι δεν “αναβαθμίστηκε” όπως ο προηγούμενος απ’ αυτόν Π.Πικραμμένος που είναι σήμερα αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση και η επόμενη πρόεδρος του ΣτΕ Α.Σακελλαροπούλου που είναι σήμερα πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

  • Αν αυτά αληθεύουν (όπως φαίνεται) τους 11 μήνες αναδρομικά θα τους πάρουν όλοι ή μόνο όσοι έχουν κάνει αγωγές;

  Όπως διαρρέουν τα παπαγαλάκια τα αναδρομικά θα δοθούν σε όσους έχουν κάνει αγωγές.

  • Αν βγει η απόφαση όμως δεν μπορεί η Κυβέρνηση να δώσει τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους;

  Φυσικά και μπορεί. Όμως ο πολύς κ. Βρούτσης ενώ πριν έλεγε ότι όποια απόφαση βγει από το ΣτΕ για τα αναδρομικά θα δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους και δεν χρειάζονται αγωγές μετά τις διαρροές δήλωσε επί λέξει «η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί από την Κυβέρνηση… κατά γράμμα». Τι θέλει να πει ο ποιητής;

  Ας σημειώσουμε επίσης ότι αν δοθούν αυτά το λειψά αναδρομικά των 11 μηνών σε όσους έχουν κάνει αγωγές είναι μερικές 10δες εκατομμύρια ενώ αν δοθούν σε όλους είναι πάνω από 5 δις ευρώ!

  Όπερ έδει δείξαι…

  • Αν κάνουμε τώρα αγωγές πριν βγει η απόφαση του ΣτΕ θα συμπεριληφθούμε στην απόφαση του ΣτΕ (θα πάρουμε και εμείς αναδρομικά);

  Σ΄ αυτή επίσης την υποθετική ερώτηση δεν υπάρχει σαφής και οριστική  απάντηση. Αν κάνετε αγωγές πριν δημοσιευθεί η απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο τον Ιούλιο  – γιατί τότε λήγει η θητεία του σημερινού προέδρου του ΣτΕ που θα βγάλει την απόφαση –  προλαβαίνετε.  ΟΜΩΣ η απόφαση μπορεί να λέει ότι αναδρομικά δικαιούνται όσοι έκαναν αγωγές μέχρι τον Απρίλιο τη Μ. Εβδομάδα που «συνεδρίασαν με τηλεδιάσκεψη»!

  Μπορεί όμως να λέει ότι αναδρομικά δικαιούνται όσοι έχουν κάνει αγωγές μέχρι την ημέρα που θα δημοσιευθεί η απόφαση.

  • Τελικά να κάνουμε ή να μη κάνουμε αγωγές; Αυτή είναι η ερώτηση που μας απευθύνετε καθημερινά.

  Τα μέλη μας στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν κάνει αγωγές έχουν ενημερωθεί και λίγο πολύ ξέρουν για το ζήτημα των αναδρομικών. Υπάρχουν όμως κάποιοι λίγοι οι οποίοι ενώ ενημερώθηκαν με δημοσιεύσεις, mail κ.λ.π. δεν έχουν κάνει αγωγές για το επίμαχο διάστημα από τον Ιούνιο του 2015 και μετά ανεξάρτητα αν είχαν κάνει αγωγές το 2013, 2014 κ.λ.π. αν δεν ξανάκαναν αγωγή που να καλύπτει το διάστημα Ιούνιος 2015 – Δεκέμβριος του 2018 δεν καλύπτονται.

  Το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ επικοινώνησε με το δικηγορικό γραφείο που έχει κάνει τις αγωγές και ξέρει καλά το θέμα και ρωτήσαμε αν μπορούν να κάνουν αγωγές σε όσους δεν πρόλαβαν και θέλουν και μας απάντησαν θετικά. Μπορείτε λοιπόν να επικοινωνήσετε με το γραφείο του εργατολόγου μας  

  Ευάγγελου Σαλαμάρα : mail vsalamar@hotmail.com

  Τηλέφωνο : 2106428031 – 6973306443.

  Εμείς σαν ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πιστεύουμε στο «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Αν δεν δραστηριοποιηθούμε αν δεν κινητοποιηθούμε αν δεν αντιδράσουμε μαζικά και κινηματικά όχι μόνο αναδρομικά δεν θα δώσουν αλλά θα μας κόψουν … αναδρομικά και άλλα!!!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

                  Χαριτίνη Βασιλοπούλου                                                        Γιώργος Στεφανής

                          Πρόεδρος                                                                        Γενικός Γραμματέας

Αθήνα: 06-05-2020

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.