Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για πλευρές ενός καινούργιου φαινομένου, το οποίο μας ήρθε μαζί με τόσες άλλες παθογένειες  που παρουσιάστηκαν στην ελληνική κοινωνία των μνημονίων. Δεχόμαστε – λίγο πολύ όλοι οι συνταξιούχοι – κλήσεις από αυτόκλητους σωτήρες που μας καλούν να κάνουμε αγωγές επί παντός επιστητού για διάφορες περικοπές που έχουν γίνει στις συντάξεις μας.

Μην τους ακούτε. Οι περισσότεροι παραπλανούν και λένε ψέματα.

Στόχος τους είναι να πάρουν την υπογραφή σας για διάφορες αγωγές κλπ που τρέχουν ή έχουν διευθετηθεί ή έχουν πληροφορηθεί ότι γίνονται και πουλάνε εκδούλευση, παίρνοντας προκαταβολές για τις αγωγές αυτές και, όταν παίρνουμε κάποια αναδρομικά, παίρνουν το ποσοστό τους χωρίς να κάνουν τίποτα…

Παραδείγματα:

  1. Πριν από 6 μήνες πήραμε αναδρομικά για τις λάθος περικοπές υπέρ ΕΟΠΥΥ… Όσοι είχαν προσφύγει, επειδή παρασύρθηκαν από τις εταιρίες αυτές ή από τις τηλεοπτικές σειρήνες ακόμα και κάποια σωματεία που δρουν σαν παπαγαλάκια τους, έδωσαν και το σχετικό ποσοστό στους δικηγόρους τους…
  2. Με το περιβόητο ποσοστό ΑΚΑΓΕ (που ήδη τακτοποιήθηκε και μέσα στο καλοκαίρι θα επιστραφούν και τα αναδρομικά) όχι μόνο παρέσυραν χιλιάδες συνταξιούχους να κάνουν αγωγές, που ένα μεγάλο μέρος από τα αναδρομικά, όταν δοθούν, θα τους τα αρπάξουν αλλά συνεχίζουν ακόμα να ενοχλούν συνταξιούχους και να τους καλούν να κάνουν αγωγή για αυτό το θέμα!!!

Όπως προαναφέραμε είναι κι αυτό ένα από “τα σημεία των καιρών”

Ο δικηγορικός σύλλογος μπορεί να μην ενοχλείται από όλη αυτή την κατάσταση των διαφημίσεων και των διάφορων πρακτικών που εφαρμόζουν κάποιες εταιρίες και μεμονωμένοι δικηγόροι. Εμάς όμως, όλους τους συνταξιούχους, καλό θα ήταν να μας αφήσουν στην ησυχία μας. Δεν θέλουμε ούτε ζητάμε από κανέναν σωτήρα να μας σώσει… έναντι μάλιστα αδρότατης αμοιβής… Άμα χρειαστεί θα προσφύγουμε εμείς οι ίδιοι σε όποιους δικηγόρους θεωρούμε ότι μας είναι χρήσιμοι κι απαραίτητοι!

Επειδή η κατάσταση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, παρακαλούμε όσοι συνάδελφοι δέχονται απρόκλητα τηλεφωνήματα από τις εταιρίες αυτές να μας ενημερώνουν… επίσης και όσοι έχουν αντιμετωπίσει τέτοιου είδους πρακτικές και οχλήσεις.

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 25 Μαΐου και μετά (κοινοτικός κανονισμός πλέον), για όποιες εταιρίες τηλεφωνούν και σας ενοχλούν ή στέλνουν mail χωρίς να έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας, μπορείτε να προσφύγετε εναντίον τους και οι αποζημιώσεις που προβλέπονται είναι τεράστιες.

Επικοινωνήστε μαζί μας…

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.