Πρώτα πληρώνονται τα αναδρομικά των δικαστών, μετά τα χρωστούμενα των δανειστών και, επειδή … λεφτά δεν περισσεύουν, καταργούνται τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων και αναμένουμε να αποφασίσουν – ως πότε; – αν περισσεύει και για μας τους υπόλοιπους πληβείους συνταξιούχους για να πάρουμε τα αναδρομικά μας…

Μια Επικίνδυνη αντίληψη που εισάγει με το σκεπτικό της η απόφαση του ΣτΕ για τα δώρα των Δημοσίων Υπαλλήλων…

Επικαλείται – άκουσον άκουσον – τις “δανειακές δεσμεύσεις” της χώρας και μια απόφαση του περιβόητου δικαστηρίου της ΕΕ που είχαν προσφύγει κάποιοι …. “βιαστικοί” συνταξιούχοι του ΟΤΕ, μέσω του αλήστου μνήμης δικηγόρου και πρώην ευρωβουλευτή Χρυσόγονου.

Δηλαδή κρίνει τα συμφέροντα των δανειστών υπέρτερα των αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους!

Η απόφαση αυτή μάλιστα φέρει δυστυχώς την υπογραφή μιας γυναίκας, που ήταν προεδρεύουσα και στη συνέχεια υπό αναμονή και αμφισβήτηση πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣτΕ!

Προκλητική η απόφαση, προκλητικότερο όμως, θρασύτατο και αποκρουστικό το σκεπτικό της. Η δικαιοσύνη μετά τη γαλλική επανάσταση δικάζει στο όνομα του κυρίαρχου λαού. Στην “μετά” μνημονιακή Ελλάδα αναγνωρίζει σαν πρώτιστα και κυρίαρχα τα συμφέροντα των δανειστών!!!

Το κύρος της χώρας και των θεσμών της μετά από τέτοιες αποφάσεις – και από άλλες αντίστοιχες που θα ακολουθήσουν και για τους συνταξιούχους , μετά την κυριαρχία του δόγματος Πικραμένου – Γεραπετρίτη – όχι μόνο μοιάζει να έρχεται στην εποχή του Πιουροφόυ αλλά αυτοεξευτελίζεται πανομοιότυπα με την περίοδο της Τρικουπικής Αγγλοκρατίας *…

Μια ελπίδα μόνο παραμένει ενεργή και ανεκμετάλλευτη απέναντι σ’ όλη αυτή την σαπίλα του συστήματος και των θεσμών του.

Η ανασυγκρότηση του εργατικού και συνταξιουχικού κινήματος…

Γραφτείτε μέλη στο ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Οι επιθέσεις κατά των εργατικών δικαιωμάτων , των μισθών και των συντάξεων διενεργείται κατά κύματα.

Πλησιάζει καινούργιο απειλητικό κύμα κατά των συντάξεών μας!

Οπλιστείτε για να το αντιμετωπίσουμε!

*Toν Γενάρη του 1885 ένας χωροφύλακας της εποχής εμπόδισε να ανέβει στο Λυκαβηττό τον άγγλο διπλωμάτη Α. Nickolson, γιατί δεν τον γνώρισε και του έδωσε και μία ραβδιά, όπως συνηθιζόταν από τότε. O Τρικούπης εξέφρασε τη λύπη του στον Nickolson και απέλυσε τον χωροφύλακα από το σώμα της χωροφυλακής. Ο Aγγλος επιτετραμμένος όμως δήλωσε ότι δεν του αρκεί η απόλυσή του αλλά απαίτησε η καθαίρεση να γίνει στην πλατεία συντάγματος παρουσία όλου του σώματος της χωροφυλακήςκαι υπό τους ήχους του αγγλικού εθνικού ύμνου… Η απαίτηση φυσικά έγινε δεκτή και υλοποιήθηκε για να μην πληγεί το κύρος της βρετανικής αυτοκρατορίας…

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.