Πριν λίγες μέρες μέλος και φίλος του Κινήματος Συνταξιούχων πόσταρε στον τοίχο της Ομάδας μας στο Face book το εξής σχόλιο:

Μη με μαλώσετε… Βλέπω τη στεναχώρια σας που οι συνταξιούχοι δεν σας ακολουθούν… Ξέρετε καμμιά φορά μήπως πρέπει να κάνετε και αυτοκριτική… Λέτε να μην θέλουν να πάρουν πίσω τα κλεμμένα από τις κυβερνήσεις των απατεώνων; Μήπως πρέπει να σκεφτείτε πώς σας βλέπουν και γι αυτό σας αποφεύγουν;… καλησπέρα…

Μη μπαίνοντας στη διαδικασία να γράφουμε σχόλια επί σχολίων αλλά και μη μπορώντας να ξεπεράσουμε αμαχητί αυτό το σχόλιο, προσθέτουμε τα παρακάτω:

Το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ είναι ένα μικρό σωματείο, πού βγήκε μέσα από την ανάγκη των συνταξιούχων να αντισταθούν στα μέτρα κατά των συντάξεών τους και ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι εδώ και τέσσερα χρόνια ταράζει τα νερά των ΜΕΧΡΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ απευθύνεται και έχει για μέλη του συνταξιούχους από όλους τους χώρους {πλήν αυτών του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ}.

Με λίγα λόγια θα αναφέρουμε το έργο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ αυτήν την τετραετία.

  1. ΦΥΣΙΚΑ και δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε τις μεγάλες περικοπές των συντάξεων 2.700.000 συνταξιούχων τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2012.
  2. Κινηθήκαμε όμως δικαστικά εναντίον εκείνων των καταστρεπτικών μειώσεων των συντάξεών μας. Έτσι 320 συνάδελφοι είναι μέσα στις 1973 περιπτώσεις προσφυγών (που το Συμβούλιο της Επικρατείας τον Ιούνιο του 2015 αναγνώρισε ότι οι μειώσεις είναι αντισυνταγματικές}.
  3. Εξακολουθούμε να προσφεύγουμε δικαστικά και για άλλους συναδέλφους και για το διάστημα πριν την 9.6.2015 αλλά και από τότε και μετά (Θυμίζουμε ότι από τις 10/6/2015 και μετά οι συντάξεις σύμφωνα με την απόφαση του Σ.τ.Ε. έπρεπε να επανέλθουν στα επίπεδα που ήταν στις αρχές του 2012). Για αυτό το λόγο έχουμε στείλει σε όλη την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, απ’ τις αρχές του χρόνου, ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ συμμόρφωσης στην απόφαση.
  4. Όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχουμε ΕΝΕΡΓΑ σε κάθε κινητοποίηση – αντίδραση – πορεία – καλέσματα που είναι απέναντι στις προσπάθειες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 6 ΧΡΟΝΩΝ για μείωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
  5. Κάθε συζήτηση, κάθε προσπάθεια, κάθε άποψη που στοχοποιεί τους συνταξιούχους ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ. Μέσα απ’ τις δυνατότητες που μας δίνονται από το site μας, την Ομάδα μας στο Facebook και τις προσωπικές μας σχέσεις, τις φέρνουμε στην επιφάνεια, τις επικοινωνούμε με τους συναδέλφους (μέλη και φίλους) και με δελτία τύπου τις διανέμουμε σε 70 περίπου ΜΜΕ {TV, Ραδιοφωνικούς σταθμούς, Εφημερίδες, sites, blogs}.
  6. ΦΥΣΙΚΑ, τα ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ δεν μας βγάζουν στο αέρα, παρόλο που δεκάδες φορές μας έχουν πάρει συνεντεύξεις. Ο ΛΟΓΟΣ ΜΑΣ δεν εξυπηρετεί ούτε αυτούς ούτε τις κυβερνήσεις ούτε τα κόμματα που στηρίζουν (και στηρίζονται).
  7. Στο διάστημα αυτό καλούμε τακτικά τους συναδέλφους μας σε μαζικές ή επί μέρους συγκεντρώσεις (Αττική και Επαρχία), προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τα θέματά μας, να ακούσουμε τις απόψεις τους, να προσπαθήσουμε να δώσουμε από κοινού διεξόδους! Και βέβαια … δεν πάμε στις συγκεντρώσεις αυτές για να μας χειροκροτήσουν…
  8. Έχουμε έτοιμη ήδη την παρέμβασή μας για τη συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα διατάξεων του ν.4387/16 {του ν. Κατρούγκαλου}, που δεν λαμβάνει υπόψη του ότι το Σ.τ.Ε. τον Ιούνιο του 2015 θεώρησε αντισυνταγματικές τις περικοπές που έγιναν το 2012…
  9. Τις τελευταίες μέρες ΠΡΩΤΟΙ εντοπίσαμε τις αλχημείες που έγιναν και γίνονται στο ΕΤΕΑ με τις επικουρικές μας συντάξεις και για το λόγο αυτό καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν ένσταση {για τις νέες περικοπές και για τον «λανθασμένο τρόπο» κρατήσεων του ν.3986/11}.
  10. Αν μετά τα παραπάνω υπάρχουν συνάδελφοι που μας αποφεύγουν, γιατί δεν κάνουμε σωστά το έργο μας ή δεν είμαστε οι σωστές προσωπικότητες ως μέλη του ΔΣ, δηλώνουμε ότι … υπάρχουν και εκλογές. Και αν κάποιοι μας αποφεύγουν γιατί δεν είμαστε …. «όμορφοι», δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να τους ικανοποιήσουμε, γιατί πέρασαν τα χρόνια μας και τα νιάτα μας…
  11. Τέλος, αν υπάρχουν συνάδελφοι – συναδέλφισσες που γνωρίζουν κάποιο ή κάποια συνταξιουχικά σωματεία που έχουν στο ενεργητικό τους τα χρόνια αυτά ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ή έστω παρόμοιες, να μας τα συστήσουν, προκειμένου να “πάρουμε μαθήματα”, να τους ακολουθήσουμε ή έστω να συνεργαστούμε…

Βαγγέλης Διαμάντης

Πρόεδρος Κινήματος Συνταξιούχων

Share.

1 Σχόλιο

  1. Δημήτριος Π.Ηλιού on

    Προφανές είναι το γέγονός οτι ο κόσμος εχει απογοητευθεί (πολυ ευγενικός ο χαρακτηρισμός) απο όσα συμβαινουν και επιτίθεται επι δικαίων και αδίκων. Οπότε μη θεωρείτε ότι επιρριπτει μομφή σε σας, αλλά σέ αυτούς πού κατάντησαν τις συντάξεις (κυριες και επικουρικες που ετσι και αλλιώς είναι ενα).
    Ίσως να καταφέρεται εμμέσως και στους τότε συνδικαλιστές των Ταμείων που πιθανών να μή δικαολογόυσαν τη θέση του,.παντως όχι σε σας.
    Κλείνοντας καλό είναι να καταγραφεί ότι οι καταστροφικές περικοπές,αντισυνταγματικές και παράνομες δείχνουν τους πολιτικούς (διαχρονικά) ανδρες και την παντελή ανικανότητα τους να βρούν αλλους και δίκαιους τρόπους να ξεπληρώσουν τα χρέη της Χώρας μας που ούτως ή άλλως αυτοι οι ιδιοι συσσώρευσαν.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.