ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΤΑΤΟΙ οι παρακάτω στίχοι:

 Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί
και ‘μεις γελούσαμε στις γειτονιές
την πρώτη μέρα

Τα μαύρα σύννεφα στην οικονομία (λόγω ανικανότητας των κυβερνήσεων, λόγω της ρεμούλας, λόγω του μεγάλου φαγοποτιού, λόγω των εμπλεκομένων συμφερόντων κλπ) σηκώθηκαν τη διετία 2007 – 2009. Εμείς τότε ΓΕΛΟΥΣΑΜΕ – γιατί δεν ξέραμε τι θα μας βρει…

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
αδέρφια πήραν οι οχτροί
και μεις κοιτούσαμε τις κοπελιές
την άλλη μέρα

2009 και η ΝΔ – μπροστά στη λαίλαπα που ερχόταν – εγκαταλείπει την εξουσία, αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ (με τον Παπανδρέου να δηλώνει ότι “λεφτά υπάρχουν”) και το Μάιο του 2010 ψηφίζεται το 1ο μνημόνιο απ’ το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και την Μπακογιάννη… Χλιαρές αντιδράσεις σε κάποιες πόλεις αλλά ο κόσμος… στην κοσμάρα του….

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
φωτιά μας ρίξαν οι οχτροί
και μεις φωνάζαμε στα σκοτεινά
την τρίτη μέρα

2012 και ψηφίζεται το 2ο μνημόνιο απ’ το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ (αρκετοί οι “αντάρτες” κι από τα δύο κόμματα)… Ο κόσμος βλέπει απ’ τον καναπέ να καταρρέει κάθε τι που κερδήθηκε με αίμα τα τελευταία 80 χρόνια…

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
σπαθιά κρατούσαν οι οχτροί
και μεις τα πήραμε για φυλαχτά
την άλλη μέρα

 

2015 και έχουμε και 3ο μνημόνιο… Αφού οι ΣΥΡΙΖΑίοι μετέτρεψαν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ το ψήφισαν… Κι εμείς; Τα “σπαθιά” τα πήραμε για φυλαχτά!

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
μοιράσαν δώρα οι οχτροί
και μεις γελούσαμε σαν τα παιδιά
την πέμπτη μέρα

Απ’ το 2014 και μετά οι κυβερνήσεις μοιράζουν κοκαλάκια (για τα σκυλάκια) κάθε Δεκέμβρη… Κι εμείς νομίζουμε – σαν καλά παιδάκια που είμαστε – ότι είναι Χριστουγεννιάτικα δώρα και ΓΕΛΑΜΕ!!!

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
κρατούσαν δίκιο οι οχτροί
και μεις φωνάζαμε ζήτω και γεια
σαν κάθε μέρα

 

Φτάνοντας στο σήμερα ΑΚΟΜΑ δεν έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει… Κι έτσι βγαίνουμε συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κλπ) και διαδηλώνουμε (ως κοινωνική συμμαχία) ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ που ρήμαζαν την οικονομία μας για πάνω από 40 χρόνια!!! Μας αξίζει λοιπόν ΚΑΘΕ ΖΗΤΩ…

Τους στίχους έγραψε ο Γιώργος Σκούρτης, μελοποίησε ο Γιάννης Μαρκόπουλος και τραγούδησε ο Νίκος Ξυλούρης…πριν 46 χρόνια!!!

Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.