“Την Κυριακή ψηφίζουμε… Είναι η πρώτη φορά, οι πρώτες εκλογές από τότε που ιδρύθηκε το νέο ελληνικό κράτος,  που ξέρουμε ακριβώς τι θα ισχύσει μετά τις εκλογές… Θα ισχύσει ότι ψηφίστηκε στις 14 /8, που τα δύο μεγαλύτερα κόμματα {και κάποια μικρότερα} έχουν συνομολογήσει και ψηφίσει από κοινού τι θα ισχύει και τι θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές…”

Αυτά αναφέρει το “έγκριτο” και καθεστωτικό “Βήμα της Κυριακής” της 13/9….

“Τότε λοιπόν γιατί κάνουν τις εκλογές;” Αναρωτιέται ο περιβόητος Πρετεντέρης….

Οι εκλογές γίνονται για ένα και μοναδικό λόγο: Για να μπορούν από τη Δευτέρα το πρωί να πανηγυρίζει ολόκληρο το σύστημα και μέσα και έξω ότι ο ελληνικός λαός εγκρίνει με συντριπτική πλειοψηφία τα μνημόνια και τις μνημονιακές κυβερνήσεις, γι’ αυτό κάνουν τις εκλογές!

Επιχειρούν να σβήσουν ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να ρωτήσουν το λαό από δήθεν δημοκρατική ευαισθησία, όποια επιχειρήματα κι αν επικαλούνται…. Γιατί, αν ήθελαν αυτό, παράλληλα με τις εκλογές σε μια δεύτερη κάλπη θα ξανάβαζαν τη συμφωνία, που υπέγραψαν και ψήφισαν όλοι μαζί, υπό τη λαϊκή έγκριση για ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ….

Έτσι θα μπορούσαν πραγματικά να πανηγυρίσουν ότι ο λαός εγκρίνει το 3ο μνημόνιο και άρα θα μπορούσαν και να το εφαρμόσουν έχοντας σαν απόδειξη τη λαϊκή εντολή.

 Εντύπωση προκαλεί όμως ότι αυτή την απλή και δημοκρατική πρόταση δεν την πρότειναν ούτε τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα…

Σε κάθε περίπτωση – δυστυχώς –  από την ερχόμενη Δευτέρα θα δεχτούμε όλοι οι συνταξιούχοι μια τεράστια επίθεση στα εναπομείναντα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και στις ήδη κουτσουρεμένες και καταληστευμένες συντάξεις μας….

Σ’ αυτό συμφωνούν όλες οι μνημονιακές δυνάμεις παλιές και νέες!

Ο ένας δηλώνει ότι υπέγραψε μεν αλλά θα ψάξει για ισοδύναμα, όμως μόνο για την κατώτερη σύνταξη. Ποια ισοδύναμα δεν μας λέει, προφανώς από την επικείμενη αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού που θα κουρέψει και άλλο τις ήδη κουτσουρεμένες συντάξεις μας.

Ο έτερος των «μονομάχων» θα εφαρμόσει…. ό,τι υπόγραψε ο…. άλλος! Ξεχνάει να μας πει όμως ότι τα ψήφισε κι αυτός και δεν μας εξηγεί γιατί θα κόψει κι άλλο τις συντάξεις μας. Εμείς υπογράψαμε;

Το ίδιο και οι λοιπές μνημονιακές δυνάμεις, οι παλιές αλλά και οι νέες, από τον Θεοδωράκη μέχρι τον Τζήμερο… και τον Λεβέντη!

“Φέρτε μας μνημόνια, κόψτε τις συντάξεις και βάλτε μας στην κυβέρνηση με όποιον απ’ τους δυο… για να ανασάνουμε”, διαλαλούν σε όλους τους τόνους…

Από κοντά και η Χρυσή Αυγή, που όχι μόνο απολαμβάνει την ευθύνη για το αίμα του δολοφονημένου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα αλλά εγκρίνει και τις περικοπές συντάξεων! “Είμαστε υπέρ μιας ενιαίας σύνταξης για όλους”, δήλωσαν οι υπόδικοι Παππάς και Μιχαλολιάκος, όταν στριμώχτηκαν… “Εμείς δεν λέμε ψέματα, είναι δύσκολα τα πράγματα… για την πατρίδα….”

Όπως καταλαβαίνετε όλοι αποφάσισαν να μας θυσιάσουν. Άλλοι για την ανάκαμψη της οικονομίας…. άλλοι γιατί δεν πρέπει να φύγουμε απ’ το Ευρώ…. άλλοι γιατί εκβιάστηκαν… άλλοι γιατί πρέπει να σωθεί … η  πατρίς… Όπως και νάχει μας καλούν 2.700.000 συνταξιούχους να τους ψηφίσουμε και μετά σαν άλλοι Εσκιμώοι να χαθούμε βαδίζοντας μέσα στη νύχτα, στους πάγους των μνημονίων σε μια χώρα φάντασμα…. μια χώρα προτεκτοράτο (ευρωπαϊκό όμως) που ξανά[στειλε] τα παιδιά της (μας) στα τέσσερα άκρα του ορίζοντα.

Εμείς όμως απαντάμε: Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Από τη Δευτέρα το πρωί θα είμαστε εδώ. Μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, ολόκληρη την εργαζόμενη κοινωνία. Θα είμαστε εδώ δηλώνοντας ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε κανένα εκβιαστικό εκλογικό αποτέλεσμα. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Δουλειά των σωματείων είναι η αυτόνομη, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη δράση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων και γενικά της εργαζόμενης κοινωνίας.

Γι’ αυτό όλες οι τοποθετήσεις μας  από την 1η μέρα που ιδρυθήκαμε στοχεύουν σε όποιες κυβερνήσεις, κόμματα, υπουργούς, διοικητές οργανισμών κλπ, που περιορίζουν, χτυπούν, κόβουν τις συντάξεις μας και ελαχιστοποιούν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Εμείς θέλουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε παρόντες και παρούσες και θα είμαστε όρθιοι ειδικά μετά τις εκλογές. Διεκδικώντας, απαιτώντας, υπερασπιζόμενοι τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα…

 Θα επαναδιεκδικήσουμε το μέρος των συντάξεων που μας έχουν κλέψει, θα παλέψουμε να εφαρμοστεί η τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας {Ιούνιος 2015} που θεώρησε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων απ’ το 2012 και μετά.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε δικαστικά να διεκδικούμε τα αναδρομικά απ’ το 2012 και μετά αλλά και πριν το 2ο μνημόνιο και ότι θα προσφύγουμε και για τις ήδη επιβληθείσες αυξήσεις – εισφορές στον κλάδο ασθένειας {κατά 2% στις κύριες συντάξεις και κατά 6% στις επικουρικές} ….με δεδομένο ότι ο ελληνικός  λαός στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη απέρριψε τη διάταξη αυτή….

Όπως και νάχει από τη Δευτέρα πρέπει όλοι οι συνταξιούχοι να είμαστε σε εγρήγορση… Οι πάντες μας βεβαιώνουν ότι έρχονται πολύ χειρότερες μέρες…

Τίποτα όμως δεν έχει κριθεί και δεν θα κριθεί ερήμην των συνταξιούχων, των εργαζόμενων και γενικά του εργατικού κινήματος.

Σας καλούμε όλους και όλες να είσαστε ΕΔΩ … Εμείς δηλώνουμε ότι παραμένουμε στο ΟΧΙ που αποφάσισε ο Ελληνικός  λαός με το δημοψήφισμα και που μόνο με δημοψήφισμα μπορεί να το πάρει πίσω.

Στην κατεύθυνση αυτή σας καλούμε όλους και όλες, όσοι θα πάτε να ψηφίσετε να σκεφτείτε καλά τα παραπάνω…. και σαν νοήμονες άνθρωποι που είστε να πράξετε ανάλογα.

Καλό βόλι….

Ελπίζουμε το βόλι να στρέφεται προς τους απέναντι, για να μην πυροβολήσουμε τα πόδια μας…

 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.