Με αφορμή την παραπομπή 380 περίπου συναδέλφων συνταξιούχων του ΟΤΕ που έφυγαν με την εθελούσια του 2012 και τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω απ’ αυτό το ζήτημα έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  1. Οι μισοί απ’ αυτούς είχαν σαν μοναδικό εργοδότη τον ΟΤΕ. Το πρώτο διάστημα ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και στη συνέχεια στο ΤΑΠ-ΟΤΕ. Παρόλα αυτά βρέθηκαν κατηγορούμενοι, στιγματίζονται και είναι αναγκασμένοι να βρουν στοιχεία, δικηγόρο κλπ να αμυνθούν και να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.
  2. Παραπέμπονται επίσης συνάδελφοι που πήραν αναπηρική σύνταξη. Στην κατηγορία αυτή ισχύουν εντελώς άλλα προαπαιτούμενα και δεν χρειάστηκε να κρύψουν καμία προϋπηρεσία. Κι όμως παραπέμπονται.
  3. Υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι, αφού έφυγαν με την εθελούσια, βρήκαν κάποια ένσημα από άλλους εργοδότες, τα οποία, με τον τρόπο που λειτουργεί το ΙΚΑ και οι υπηρεσίες του, δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν. Ένας μάλιστα παραπέμπεται γιατί κατάφερε να αναγνωρίσει ένσημα ενός χρόνου, όταν σπούδαζε  στη Γαλλία! 
  4. Τέλος υπάρχουν και πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι δεν δήλωσαν τα ένσημά τους εκτός ΟΤΕ ή τα δήλωσαν και χάθηκαν ή τα είχαν δηλώσει κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής τους καριέρας στον ΟΤΕ κλπ…

Εμείς σαν ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ – που όπως είναι γνωστό μέλη μας είναι πολλοί συνταξιούχοι απ’ τον ΟΤΕ – δεν χώνουμε το κεφάλι μας στην άμμο και  θα συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους που διώκονται άδικα.

Για  όλα αυτά και από αρκετές ακόμα υποκατηγορίες και περιπτώσεις δημιουργούνται  τεράστια  ερωτηματικά για το χρόνο, τη σκοπιμότητα και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε σχετικά με αυτές τις διώξεις.

Προκύπτουν λοιπόν τα παρακάτω ερωτηματικά:

  1. Γιατί ο ΟΤΕ – ο οποίος έχει όλους τους φακέλους για κάθε συνάδελφο που έφυγε – δεν έδωσε τα στοιχεία στην εισαγγελία και παραπέμπονται, ταλαιπωρούνται και διασύρονται τόσοι πολλοί συνάδελφοι;
  2. Είχε κάτι να κρύψει και προτίμησε μαζί με τα ξερά να καούν και χλωρά;
  3. Γιατί δημιούργησε τέτοιο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, όπου ο ίδιος ο ασφαλισμένος πλήρωνε την αυτασφάλισή του και δεν τα πλήρωσε για όλους μαζί όπως έγινε αμέσως μετά με την εθελούσια του 2013; Ήθελε να “διευκολύνει” κάποιους – υπηρεσιακά ή συνδικαλιστικά στελέχη του που αποχώρησαν τότε;
  4. Γιατί παραπέμπονται όλοι μαζί άρον – άρον μετά από πέντε χρόνια;

Επισημαίνουμε  ότι ο μοναδικός στόχος του ΟΤΕ ήταν να “αποσύρει” όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο άρον – άρον. Φήμες  μάλιστα έλεγαν ότι πλήρωνε μπόνους στα στελέχη του για κάθε αποχωρούντα.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα πολλοί – ιδιαίτερα απ’ την επαρχία – δεν είχαν ιδέα τι υπέγραφαν, όταν πάρα πολλά παπαγαλάκια τους έλεγαν “υπέγραψε να φύγεις και θα είναι όλα τακτοποιημένα”

Τέλος απορούμε με τους μηχανισμούς των υπουργείων και της ‘”ανεξάρτητης δικαιοσύνης”, η οποία παραπέμπει όλους αυτούς χωρίς καμιά προδικασία όπου θα παρουσίαζαν τις αποδείξεις της αθωότητάς τους. Όταν μάλιστα δεν έγινε καμία έρευνα αν υπάρχουν βασικοί ένοχοι από τη διοίκηση του ΟΤΕ γι’ αυτό το περίεργο και μαζικό φαινόμενο!

Άρα όλοι μαζί …. δεν τα φάγαμε ούτε είμαστε διατεθειμένοι δια της σιωπής να ενισχύουμε το “Παγκάλειο” σλόγκαν!

Υπενθυμίζουμε προς τους συναδέλφους αυτούς ότι όσοι θέλουν να εγγραφούν ως μέλη στο ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ μπορούν να μπουν στο site μας kinsin.gr ή να τηλεφωνήσουν στο 2105200025 (από 10.00 μέχρι 13.00} ή στα 6974816778 ή 6987301996…

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.