Βιώνουμε εδώ και μήνες τον καρεκλοπόλεμο που γίνεται μεταξύ καναλαρχών – κυβερνητικών – αντιπολιτευόμενων και Σ.τ.Ε. σχετικά με τις άδειες των καναλιών.

Όλοι οι παραπάνω κόπτονται για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και τον σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων. Συγκινητικές μέχρι δακρύων οι αναφορές από συμπολιτευόμενους, αντιπολιτευόμενους, καναλάρχες και παπαγαλάκια!

Φανατικότεροι υπερασπιστές (έστω και καθυστερημένα) παρουσιάζονται κυβερνητικοί υπουργοί και βουλευτές με προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, ο οποίος μόλις πριν λίγες μέρες δήλωσε: Η απόφαση του Σ.τ.Ε. (για τα κανάλια) είναι σεβαστή…

Συμφωνούμε κι εμείς με όλον αυτόν τον σεβασμό και το δέος που προκαλούν σε όλους οι αποφάσεις του Σ.τ.Ε…

Το ερώτημα όμως είναι:

Πότε θα εφαρμόσουν την απόφαση του ΣτΕ που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2015 (πέρασε σχεδόν ενάμισι χρόνος), που δικαιώνει τους συνταξιούχους;

Πότε θα χορηγηθούν τα αναδρομικά, που είναι πολλές χιλιάδες Ευρώ, που χρωστάει το κράτος στους συνταξιούχους από το 2012 και μετά.

Πότε θα καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις χωρίς τις περικοπές του 2012, όπως προβλέπει η παραπάνω απόφαση;

Γιατί όλοι αυτοί οι λαλίστατοι και ευαίσθητοι για την άμεση εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων καναλάρχες, παπαγαλάκια, διαμορφωτές της “κοινής γνώμης”, κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι έχουν πνίξει, δεν μιλάνε, δεν προβάλλουν, δεν συγκινούνται και δεν εφαρμόζουν την απόφαση του Σ.τ.Ε., που δικαιώνει τους συνταξιούχους;

Οι συνταξιούχοι – τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους – έχουμε αρχίσει να ξεζαλιζόμαστε από τα απανωτά χτυπήματα και τη διαχρονική καταλήστευση των συντάξεών μας…. Και στην καταλήστευση αυτή – ότι κι αν λένε τα παπαγαλάκια – έχουν λάβει ενεργά μέρος όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, δηλαδή η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (2009 – 2011), η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ (με τον Παπαδήμο), η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ….

Δεν απευθύνονται λοιπόν σε … λωτοφάγους!

Η προπαγάνδα, ο κουρνιαχτός που σηκώνουν και οι επικοινωνιακοί σχεδιασμοί, που στοχεύουν στην ανακύκλωση φθαρμένων κυβερνήσεων και κομμάτων με τη μέθοδο “φύγε εσύ, έλα εσύ” δεν περνάνε, όχι μόνο στους συνταξιούχους αλλά σε κάθε νοήμονα πολίτη αυτής της χώρας που έχει βιώσει τα τελευταία επτά μνημονιακά χρόνια.

Επανερχόμαστε όμως στο ερώτημα:

Πότε, πώς και γιατί θα εφαρμόσουν την απόφαση του Σ.τ.Ε. του Ιουνίου του 2015;

Εμείς – στο ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ – θα επιμένουμε, θα ρωτάμε και θα αγωνιζόμαστε.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ…

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σας γνωρίζουμε ότι εκατοντάδες μέλη του Κινήματος Συνταξιούχων έχουμε κάνει αγωγές κατά των περικοπών και για τη διεκδίκηση των αναδρομικών μας, σύμφωνα με την απόφαση του Σ.τ.Ε.

Όσοι δεν έχετε μέχρι στιγμής κάνει ή έχετε γνωστούς που δεν έχουν κάνει, κάντε το τώρα, για να μη χαθούν οι προθεσμίες παραγραφής…

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.