ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ – 20 Απριλίου 2016

Προς:  Διεύθυνση Παραγωγής εκπομπής “ΕΝΙΚΟΣ”, Διάφορα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας

Με αφορμή αναφορά τηλεθεατή σας (από το studio) στην εκπομπή ενικός (Δευτέρα 18/4) στην οποία συνταξιούχος του ΟΤΕ, 55 ετών, δήλωσε ότι λαμβάνει σύνταξη 2700 ευρώ το μήνα, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

  1. Όσες συντάξεις του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ αλλά και του ΙΚΑ και άλλων Ταμείων βρίσκονταν στο πλαφόν των 2773 € (μικτά) έχουν περικοπεί κατά 60% περίπου…  Οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας παίρνουν σύνταξη γύρω στα 1300 καθαρά  χ  12 συντάξεις (από τις 14 που πλήρωναν  το χρόνο σε εισφορές, οι δε εισφορές ήταν τότε 36% επί των ακαθαρίστων)…
  2. Από τις περικοπές αυτές εξαιρέθηκαν (κατά ένα μέρος) μόνο τα Α.Μ.Ε.Α.
  3. Στην Ελλάδα μπορεί να ισχύει ότι είσαι ότι δηλώσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι, επειδή ένας δήλωσε ότι παίρνει 2700 € σύνταξη, τα παίρνει κιόλας ή πολύ περισσότερο τα παίρνουν οι χιλιάδες συνταξιούχοι του ΟΤΕ ή άλλων ταμείων. Γι’ αυτό όσοι άσπονδοι φίλοι κλπ σπεύσατε να… ζητήσετε δανεικά … ατυχήσατε…. Μας λήστεψαν και μας. Από χθες μάλιστα ξεκίνησε νέα αριστερή ληστεία και αφαίμαξη…
  4. Με αυτά τα δεδομένα κι αυτές τις περικοπές και κυρίως το ότι η σύνταξη αποτελεί το μόνο περιουσιακό μας στοιχείο είμαστε σύμφωνοι (ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται) με “πρωτότυπες” ιδέες δικαιοσύνης και ισότητας, σαν αυτές που προβάλλει ο κ. Λεβέντης…(κατ΄ όνομα). Δηλώνουμε μάλιστα έτοιμοι να βοηθήσουμε! Η περιουσία που αποκτήθηκε από εισοδηματίες, εφοπλιστές, βιομήχανους, κατασκευαστές, μεγαλοξενοδόχους και άλλες χειμαζόμενες κοινωνικές κατηγορίες να περικοπεί επίσης κατά 60%…. Το παράδειγμα βέβαια πρέπει να το δώσει πρώτος ο κ Λεβέντης, για να γίνει λεβέντης όνομα και πράγμα…

Υστερόγραφο

Όσοι αγανακτούν (αν η περίπτωση είναι αληθινή) για πώς είναι δυνατόν ένας να δουλεύει από τα 13 και να βγαίνει σε σύνταξη 55 χρονών {13 + 42}, λέμε ότι  προκύπτουν  δύο απορίες:

α. Όταν δούλευε (αυτός και χιλιάδες άλλοι) δεκατριών χρονών, πού βρισκόταν η ευαίσθητη αυτή κοινωνία των αγανακτισμένων για να διαμαρτυρηθεί

β. Αν ένας που πιάνει δουλειά στα 13 και παίρνει σύνταξη στα 55,  όσοι διεκδικούν ισότητα και πιάνουν δουλειά στα 35 πρέπει να πάρουν σύνταξη στα 77 (35 + 42)?

Δεν το έχουν κατανοήσει φαίνεται…  αλλά η κατσίκα του γείτονα έχει αποβιώσει προ πολλού…

Share.

2 Σχόλια

  1. Πολύ κάνατε και διευκρινήσατε την κατάσταση αυτή πως έχει, γιατί εμείς οι συνταξιούχοι του ΟΤΕ έχουμε γίνει το μήλο της έριδος. Κι εγώ όταν βγήκα το 2006 στην σύνταξη με 32 χρόνια υπηρεσίας, εκτός 3 ετών έξω από τον ΟΤΕ που είχα ένσημα, έπαιρνα σύνολο κύριας και επικουρικής 2500€. Τώρα παίρνω σύνολο 1450€. Όσο για τον ηλίθιο τον ΛΕΒΕΝΤΗ που έχει βαρθεί με τις συντάξεις των ΔΕΚΟ και φαίνεται ότι κανείς δεν τον ενημερώνει για την πραγματικότητα, αν θα ξαναδεί βουλή να μου γράψει.

  2. Pingback: Ένωση Κεντρώων ή πλαστογράφοι και συκοφάντες;

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.