Πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία η κοπή της πίτας του σωματείου μας. Η αίθουσα από την προσέλευση του κόσμου αποδείχτηκε μικρή.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισες του κινήματος που παρευρέθηκαν.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος Βασιλοπούλου Χαριτίνη που, αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα των συνταξιούχων, στο νόμο Βρούτση, στην εξέλιξη των αναδρομικών και στην αναγκαιότητα να παραμείνει το σωματείο μας αυτόνομο και ακηδεμόνευτο. Η μαζική παρουσία σας σήμερα αποτελεί όχι μόνο ευχάριστη έκπληξη για μας, αλλά και ηθική στήριξη για την πορεία που ακολουθεί το σωματείο μας διαχρονικά.

Στη συνέχεια, μίλησε ο γενικός γραμματέας Γιώργος Στεφανής ο οποίος ανέλυσε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή που όχι μόνο δεν ανατρέπει το νόμο Κατρούγκαλου όπως είχε δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση, αλλά τον κλειδώνει και επισημοποιεί όλες τις μνημονιακές περικοπές των συντάξεών μας. Αντίθετα χειροτερεύει το ασφαλιστικό, θεμελιώνει την ιδιωτική ασφάλιση και ξανανοίγει ζητήματα , όπως η οριστική κατάργηση της επικουρικής σύνταξης. Είναι αναγκαίο οι συνταξιούχοι μαζί με τους εργαζόμενους να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά, γιατί ενώ η κυβερνητική προπαγάνδα μιλάει για αυξήσεις στις συντάξεις, η πραγματικότητα είναι τελείως αντίστροφη.

Επίσης ο αντιπρόεδρος Σίφης Χαραλαμπίδης ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τους συναδέλφους και τους ζήτησε να είναι πάντα ενεργοί και κοντά στο σωματείο.

Στη συνέχεια, υπήρξε ενημέρωση από τους δικηγόρους μας Φωτεινή Μπρόφα και Ευάγγελο Σαλαμάρα για την πορεία των δικαστικών μας διεκδικήσεων, την απόφαση του ΣτΕ και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στους συνταξιούχους του Ο.Τ.Ε. και της Δ.Ε.Η. που με τον επανυπολογισμό των συντάξεών μας χάνουν οι περισσότεροι συνταξιούχοι μέχρι και 400 ευρώ το μήνα.

Περισσότερα γι’ αυτά τα ζητήματα και πληρέστερα θα αναφερθούμε προσεχώς.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: Φωτογραφίες απ’ την εκδήλωση

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ότι σας αφορά ;

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας, συμπληρώνοντας το όνομα και το email σας !

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.